۲۷ تیر ۱۳۹۷، ۱۷:۰۴
کد خبر: 82974885
T T
۰ نفر

430 خوشه صنعتي در كشور شناسايي شده است

۲۷ تیر ۱۳۹۷، ۱۷:۰۴
کد خبر: 82974885
430 خوشه صنعتي در كشور شناسايي شده است

ياسوج- ايرنا- معاون برنامه‌ريزي سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران گفت: 430 خوشه صنعتي در كشور شناسايي شده كه از اين تعداد 36 خوشه در حال اجرا، 16 خوشه امكان سنجي و كار 90 خوشه نيز به اتمام رسيده است.

از حدود سه دهه پيش الگوي منطقه اي سازماندهي صنايع كوچك و متوسط /خوشه هاي صنعتي / در نقاط مختلف جهان و در رشته هاي متعدد صنعتي پياده شده است .
از نتايج آن مي توان به جهاني شدن اقتصاد هاي محلي ، افزايش درآمد سرانه آنها ، ايجاد اشتغال و رشد و توسعه درون زاي مبتني بر توانمندي هاي مناطق اشاره كرد.
از ديگر مزاياي اين الگوي سازماندهي صنايع ،هدفمند بودن ،هر چه تخصصي تر شدن و اقتصادي تر بودن خدمات و پشتيباني ها از صنايع مجتمع در خوشه است.
خوشه صنعتي به مجموعه‌اي از واحدهاي كسب و كار (Enterprises) اطلاق مي‌شود كه در يك منطقه جغرافيايي و يك گرايش صنعتي متمركز شده و با همكاري و تكميل فعاليت‌هاي يكديگر،‌به توليد و عرضه تعدادي كالا و خدمات مي‌پردازند و از چالش‌ها و فرصت‌هاي مشترك برخوردارند.
عموماً‌ خوشه‌ها تعداد زيادي واحدهاي اقتصادي خرد، كوچك و متوسط را دربر مي‌گيرند كه از نظر جغرافيايي،‌ اين واحدها مي‌توانند در سطح روستا، شهر و يا شهرستان پراكنده باشند.
ويژگي‌ خوشه‌هاي صنعتي؛ تمركز جغرافيايي، همكاري در تكميل فعاليت‌هاي يكديگر،‌توليدات و خدمات مشترك و همين‌طور چالش‌ها و فرصت‌هاي مشترك است.
اهميت خوشه هاي صنعتي در توسعه پايدار ايران موجب گرديد كه استقرار كارگاههاي كوچك در شهركهاي صنعتي و اختصاص محل مشخص در درون شهركها براي اين كار يكي از هدف هاي سازنده شركت شهركهاي صنعتي باشد .
به منظور تكميل زنجيرهاي توليد و ارتقاي كيفيت محصولات با استفاده از فن آوريهاي جديد و دانش روز و نيز كارآفريني با توجه به زمينه خوب و كارگاههاي كوچك در جذب و بكارگيري جويندگان كار ،ايجاد خوشه هاي صنعتي در سراسر كشور مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ايرنا، عزيزالله قرباني روز چهارشنبه در نشست گفت و گوي بخش خصوصي و دولت كهگيلويه و بويراحمد در ياسوج، اظهار داشت: سياست دولت كمك به استان هاي محروم با راهبرد توسعه صنايع كوچك است تا فضاي سرمايه گذاري كشور به سمت كسب و كار هاي كوچك و متوسط به پيش برود.
وي افزود: سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران با ارائه مشوق هاي مختلف از جمله در اختيار گذاشتن زمين و كارگاه هاي خود با هزينه هاي پايين آب، برق، گاز و غيره، آماده كمك براي توسعه خوشه هاي صنعتي فرش دستباف است.
قرباني بيان كرد: در كهگيلويه و بويراحمد 13 خوشه صنعتي شناسايي شده كه چهار مورد از آن در مرحله امكان سنجي و يك مورد نيز (خوشه دست بافته ها) در حال اجراست .
شركت شهرك هاي صنعتي اين استان براي فعال كردن خوشه صنعتي دست بافته از هيچ كوششي فروگذاري نمي كند.
استاندار كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: با توجه به فضاي كنوني اقتصاد در اين استان بايد به طور هوشمندانه فضاي كسب و كار تقويت و صنايع كوچك توسعه يابند.
علي محمد احمدي تاكيد كرد كه بايد بر راهبرد دولت در زمينه تقويت صنايع كوچك كه متولي آن شركت شهرك هاي صنعتي است، متمركز شد.
وي افزود: شكل گيري و تقويت صنايع كوچك و متوسط در قالب خوشه‌هاي صنعتي به عنوان يك راهبرد توسعه صنعتي منطقه‌اي مي‌تواند يكي از بهترين راهكارها براي حل مشكلات بنگاه‌هاي كوچك مشابه، ايجاد امكانات مشترك، استفاده از فرصت‌ها و مزيت‌هاي يكديگر باشند.
احمدي بيان كرد: 13 خوشه كسب و كار در اين استان با هدف استفاده از مدل توسعه ‌اي خوشه ‌هاي كسب و كار، حمايت و ايجاد هماهنگي بين دستگاه‌ هاي اجرايي شناسايي شده است.
احمدي با اشاره به تكميل حلقه مفقوده خوشه‌ دست بافته ها در كهگيلويه و بويراحمد، تصريح كرد: با توجه به پيشينه مردم اين استان در بحث دست بافته ها، اين خوشه بايد به طور جدي پيگيري شود و زمينه توسعه آن فراهم شود.
وي ابراز داشت: هم اينك ايران تحت سخت ترين تحريم قرن بوده و در چنين شرايطي ستاد تنظيم بازار كهگيلويه و بويراحمد توانست بحث تامين و توزيع كالاهاي اساسي مردم را در اين استان به نحو مطلوبي مديريت كند.
رئيس اتاق بازرگاني ياسوج نيز گفت: در چنين شرايطي بايد همه مديران با عزم جدي تلاش كنند تا آسيبي به استان وارد نشود.
جبار كياني با اشاره به بحث خوشه هاي صنعتي در استان، ابراز داشت: آموزش اصولي و توانمند سازي هنرمندان و بهره برداران خوشه دست بافته‌هاي كهگيلويه و بويراحمد بايد با جديت پيگيري ‌شود.
131 طرح و واحد توليدي و صنعتي در دولت يازدهم در اين استان بهره برداري و يا دوباره به چرخه توليد بازگشت.
كهگيلويه و بويراحمد داراي 13 شهرك و ناحيه صنعتي فعال است.
استان 713 هزار نفري كهگيلويه و بويراحمد يك درصد جمعيت و يك درصد مساحت ايران را در اختيار دارد.
9868/1662