به گزارش شبكه تلویزیونی فرانس 24، 'موریس استفلد' رئیس صندوق بین المللی پول روز چهارشنبه گفت: جنگ تجاری به راه افتاده می تواند تاثیرات منفی زیادی بر رشد اقتصادی جهان بگذارد. این خطر وجود دارد كه تنش های تجاری میان برخی كشورها باز هم تشدید شود و تنش ها، بازارهای سرمایه را دستخوش تحولات منفی بسیار زیادی خواهد كرد.
وی ادامه داد: بدون شك این جنگ تجاری، در كوتاه مدت به معضل بزرگ برای اقتصاد جهان تبدیل خواهد شد. فقدان تعادل جهانی در حساب های جاری می تواند به دلیل رشد اقتصادی نسبتاً بالایی كه آمریكا خواهان آن است، عمیق تر شود و این مسئله تنش ها را تشدید خواهد كرد.
فرانس 24 افزود: بر اساس پیش بینی های صندوق بین المللی پول، جنگ تجاری می تواند رشد اقتصادی جهان را تا سال 2020 كاهش دهد و كشورهایی كه بیش از همه دستخوش مشكلات خواهند شد، ژاپن، انگلیس، آلمان و فرانسه هستند.
بر همین اساس، قیمت نفت در بازارهای جهانی به دلیل نگرانی از كاهش نرخ رشد اقتصادی جهان در پی جنگ تجاری (میان آمریكا و برخی كشورها) در چند روز اخیر سیر نزولی داشته است.
چین روز گذشته (سه شنبه) اعلام كرد: رشد اقتصادی این كشور در سه ماهه دوم 2018 كاهش یافته است و حجم فعالیت كارخانه های آن در ژوئن (خرداد-تیر) گذشته به كمترین سطح در 2 سال گذشته رسید.
چین همچنین پیش بینی كرد، ظرف ماه های آینده نیز به دلیل فشارهای تجاری آمریكا اوضاع كسب و كار در این كشور نامساعدتر شود.
تحلیلگران می گویند، آمریكا با یكجانبه گرایی تجاری به بهانه حراست از امنیت اقتصادی این كشور، منافع مردم آمریكا و حفظ فرصت های شغلی برای آمریكایی ها در حال فشار آوردن بیشتر نه تنها به چین بلكه تمام اقتصادهای بزرگ در دنیا در عرصه تجاری است.
رئیس جمهوری آمریكا حتی تهدید كرده است تعرفه 20 درصدی بر واردات خودروهای مونتاژ شده در اتحادیه اروپا وضع می كند.
آمریكا و چین نیز سه بار با یكدیگر مذاكره كردند تا نهایتا این توافق حاصل شد كه دو طرف تعرفه بر روی كالاهای یكدیگر را تعلیق كنند اما یك ماه پس از آن، آمریكا اعلام كرد روی 50 میلیارد دلار از كالاهای وارداتی از چین تعرفه 25 درصدی وضع كرده است و چین هم تلافی و مقابله به مثل كرد.
هنوز آمریكا فهرست كالاهای وارداتی چین را كه مشمول تعرفه های تجاری گسترده می شوند، اعلام نكرده است اما گفته می شود كالاهای الكترونیكی در صدر این فهرست هستند كه مراحل اولیه تولید عمده این اقلام در كشورهای جنوب شرق آسیا كلید زده می شود.
اروپام**9041*شبس*1613*
تهران - ایرنا - رئیس صندوق بین المللی پول از تاثیرات منفی خطرات جنگ تجاری بر رشد اقتصادی جهان، بویژه اروپا ابراز نگرانی كرد.