دراين مطلب آمده است: قطع برق در گرماي حدود 50 درجه اين روزها به يكي از دغدغه ها و مشكلات جدي مردم استان تبديل شده و گرفتاري هاي زيادي را براي آن ها ايجاد كرده است. قطع برق در گرماي هوا، خاموشي اجباري كولرها و در پي آن بي آبي به دليل خاموشي پمپ هاي آب نارضايتي بسياري از مردم را به همراه دارد. در اين ميان بسياري از اصناف هم از قطع برق گلايه دارند، برخي از مردم نمي توانند در هنگامي قطع، كركره هاي برقي مغازه خود را بالا يا پايين ببرند و برخي ديگر هم كه در حال خدمات رساني به مردم هستند به دليل قطع شدن ناگهاني برق نمي توانند كار خود را كامل انجام دهند كه سبب نارضايتي مشتريان مي شود. در اين ميان صاحبان فروشگاه هايي كه مواد غذايي عرضه مي كنند بيشتر از همه نگران فساد موادي هستند كه در يخچال نگهداري مي كنند. نانواها هم از قطع برق متضرر مي شوند و خميرهاي آن ها خراب مي شود. اين در حالي است كه بسياري از مردم از نبود اطلاع رساني درست و به موقع براي برنامه خاموشي ها گلايه مند هستند.
خراب شدن مواد غذايي و خميرهاي نان
يكي از شاطرهايي كه در نانوايي خيابان مدني زاهدان كار مي كند به خبرنگار ما مي گويد: خاموشي ها در اين منطقه در هفته چند نوبت اتفاق مي افتد و هر بار كه با اتفاقات برق تماس مي گيريم اشغال است يا در نوبت
مي مانيم، پاسخگويي مناسبي نيست يا دير پاسخ مي دهند. «عبدالعزيز قنبرزهي» مي افزايد: به دليل خاموشي طولاني خميرها خراب مي شود يا نان تهيه شده در آن روز بي كيفيت است و به فروش نمي رسد و اين به دليل آن است كه قبل از قطع شدن برق اطلاع رساني نشده است.
«سرزهي» از كاسب هاي خيابان شهيد بهشتي هم مي گويد: در هفته دو تا سه دفعه قطعي برق داريم كه اطلاع رساني نمي شود. برق قطع نيز دو ساعت زمان مي برد و سبب گرم شدن وسايل داخل يخچال ها مي شود. معمولا با هر بار قطعي برق حدود 100 هزار تومان ضرر مي كنيم زيرا موادي مانند بستني از بين مي رود.
يكي ديگر از شاترها كه نمي خواهد نامش منتشر شود و در يكي از نانوايي هاي خيابان مولوي عبدالعزيز مشغول به كار است مي گويد: قطع برق به يكي از دغدغه هاي ما و مشتريان تبديل شده است زيرا هم كارگران اذيت مي شوند و هم خمير خراب مي شود و هم مشتريان سرگردان مي شوند. در يك هفته سه بار برق و هر دفعه دو تا سه ساعت قطع شده و سبب ضرر مي شود. كاش مسئولان برنامه قطع برق را اعلام كنند تا براي كارمان برنامه ريزي كنيم.
نارضايتي مشتريان «ناصر گرگيج» هم كه در خشكشويي كار مي كند مي گويد: مشتري در ساعت مشخصي براي تحويل لباس مراجعه مي كند، اما به دليل اين كه برخي از روزها برق مي رود
نمي توانيم سفارش مشتري را به موقع تحويل دهيم. قطع برق به طور معمول از ساعت 9 يا 10 صبح رخ مي دهد و دو ساعت هم به طول مي انجامد كه معمولا متعاقب آن آب هم قطع مي شود و گاهي لباس ها تا دو ساعت در ماشين لباسشويي مي ماند و بو مي گيرد كه علاوه بر عقب ماندن كار و بد قولي، مجبور مي شويم دوباره كار شست و شو را انجام دهيم.
«صباغي» يكي از شهرونداني كه در خدمات كامپيوتري مشغول به كار است اظهار مي كند: در هفته سه تا چهار مرتبه برق محله ما قطع مي شود، گاهي در حال انجام كار مشتري هستم كه برق قطع مي شود و نمي توانم كار مشتري را به پايان برسانم كه با نارضايتي از مغازه خارج مي شود. به طور معمول ظهرها برق قطع است و هر بار دو ساعت زمان مي برد و متاسفانه براي قطع برق هيچ اطلاع رساني نشده است.
گلايه مندي مشتركان خانگي
«ناهيد شهركي» از شهروندان ساكن خيابان مزاري
مي گويد: به طور متوسط در هفته دو بار قطع داريم، اما زمان دقيق اين خاموشي ها مشخص نيست، گاهي در ساعات گرم روز است و به دليل اين كه فرزند كوچك دارم اين موضوع با گرم بودن هوا آزار دهنده مي شود. حتي با قطع برق در انجام كارهاي خانه مانند نظافت، استفاده از ماشين لباسشويي هم دچار مشكل مي شويم. «كريميان» ديگر شهروندي است كه در منطقه پاستور زاهدان سكونت دارد. او مي گويد: برق به طور معمول ساعت 15 تا 17 در برخي از روزهاي هفته اتفاق مي افتد. اگر چه اطلاع رساني دقيقي درباره برنامه خاموشي ها اعلام نمي شود، اما از طريق يكي از دوستان متوجه شدم جدول خاموشي ها در سايت شركت توزيع برق اعلام شده است كه با مراجعه به اين جدول متوجه شدم ساعت احتمالي خاموشي براي محله ما 11 تا 13 است در حالي كه به طور معمول 13 تا 15 برق قطع مي شود بنابراين طبق برنامه نيست.«شيخي» شهروند ديگري هم بيان مي كند: ساعات كاري ادارات و بانك ها براي كاهش مصرف برق تغيير كرده است زيرا به گفته خود مسئولان ميزان مصرف انرژي برق در ادارات و دستگاه هاي بيشتر از اشتراك هاي خانگي است. «شيخي» مي افزايد: با اين حال برق مشتركان خانگي قطع مي شود، در حالي كه بسياري از مردم در مصرف برق صرفه جويي مي كنند تا ميزان خاموشي ها كمتر شود. به علاوه از مدت ها پيش زمزمه هاي بي برقي در تابستان به گوش مي رسيد، آيا بهتر نبود پيش از اين براي مديريت شرايط اقدام مي كردند؟
خاموشي هاي استان كمتر از ديگر نقاط اما مدير روابط عمومي شركت توزيع برق درباره موارد مطرح شده از سوي شهروندان مي گويد: خاموشي هاي استان نسبت به ديگر مناطق كشور كمتر است. دليل اين خاموشي ها كشوري و مربوط به كمبودهاي حوزه آب است زيرا نيروگاه هاي آبي در مدار نيست. خاموشي ها در استان نوبتي اعمال و عدالت در آن لحاظ مي شود كه برنامه آن هم در سايت شركت توزيع برق استان اعلام و از طريق رسانه ملي هم اطلاع رساني شده است.
«شجاعي» بيان مي كند: خاموشي ها در همه شهرها و روستاهاي استان رخ مي دهد و متناسب با بار منطقه اعمال مي شود. ممكن است در يك منطقه شهري هر دو يا سه روز يك بار باشد، در حالي كه در ديگر استان ها چنين نيست. خاموشي هاي استان به دليل محروميت ها و گرماي هوا كمتر اعمال مي شود و استان هاي ديگر خاموشي هاي بيشتري دارند.
پيش بيني كاهش خاموشي ها تا 10 روز آينده
وي ادامه مي دهد: در كل شهرهاي استان هيچ نقطه اي هر روز خاموشي ندارد، براي شركت، تفاوتي نمي كند كه برق كدام مناطق قطع شود بنابراين برق به نوبت در همه مكان ها قطع مي شود و به هيچ وجه نقطه اي كمتر يا بيشتر مشمول خاموشي نمي شود. به گفته وي، حتي بيمارستان ها هم مشمول خاموشي مي شود تا عدالت در خاموشي ها رعايت شود. همچنين خاموشي سه تا چهار روز يك بار اعمال مي شود. روند خاموشي ها تا يك هفته و 10 روز ديگر بر اساس پيش بيني ها ادامه خواهد داشت يا كاهش مي يابد زيرا با كاهش دماي هوا احتمال خاموشي ها هم كم مي شود.
به گزارش خبرنگار ما، در بررسي هاي ميداني، گفت و گو با مردم و بررسي برنامه خاموشي ها در سايت شركت توزيع برق، متاسفانه ساعت خاموشي ها با برنامه اعلامي در سايت شركت توزيع برق چندان همخواني نداشت!
8006**3042
روزنامه محلي سيستان وبلوچستان ضميمه روزنامه خراسان روز پنجشنبه/28 تير 97 مطلبي با عنوان «خاموشي هاي بي برنامه برق» منتشر كرده است.