۳۰ تیر ۱۳۹۷، ۱۸:۳۰
کد خبر: 82977401
T T
۰ نفر
نیم میلیون نفر بنگالی در شرایط بردگی هستند

دهلی نو - ایرنا - یك روزنامه بنگلادشی روز شنبه در مطلبی ادعا كرد كه بیش از نیم میلیون نفر در این كشور در شرایطی نزدیك به دوران برده داری زندگی می كنند.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه 'داكا تریبیون' در روز شنبه، در این مطلب به استناد گزارش یك سازمان استرالیایی ادعا شده است كه با توجه به شاخص های جهانی اعلام شده برده داری برای سال 2018 ، حدود 592 هزار نفر در بنگلادش در شرایط بردگی قرار دارند.
بر اساس همین گزارش، تا سال 2016 حدود 40 میلیون نفر از جمعیت جهان در شرایط بردگی زندگی می كردند.
این گزارش ، كشور بنگلادش را از نظر شرایط بردگی در میان 167 كشور در رتبه 92 قرار داده است درحالی كه این كشور در میان 28 ملت در منطقه آسیا و اقیانوسیه در جایگاه 19 قرار دارد.
این در حالی است كه هند دارای بیشترین جمعیت برده در جهان است. بر اساس گزارش این سازمان در سال 2018 از میان 1.3 میلیارد نفر جمعیت هند، هشت میلیون نفر در شرایط بردگی قرار دارند. این آمار نشان دهنده بهبود شرایط برده داری در هند است چون آماری كه مربوط به دو سال پیش است نشان می داد 18.3 میلیون نفر در هند در شرایط برده داری مدرن زندگی می كردند.
این سازمان همچنین اعلام كرد چین، پاكستان و كره شمالی جز كشورهایی مهم از نظر برده داری در جهان هستند. بیش از 60 درصد از قربانیان برده داری در جهان در پنج كشور جهان زندگی می كنند.
اریتره و بوروندی در آفریقا نیز دارای درصد بالای بردگی هستند.
فیونا دیوید رئیس این تحقیقات ادعا كرده است كه هر سه این كشورها دارای كار اجباری تحت حمایت دولت هستند، یعنی دولتهای این كشور ها در راستای اهداف خود مردم خود را وادار به كار اجباری می كنند.
جمهوری آفریقای مركزی، افغانستان و جنوب سودان سایر كشورهایی هستند كه از آنها به عنوان كشورهای دارای آمار بالای برده داری نام برده شده است.
در اكثر این كشورها جنگ وجود دارد و به دلیل نقض حاكمیت قانون ، امنیت فیزیكی وجود نداشته و مهاجرت های وسیع اتفاق می افتد كه افراد در معرض كار خارج از حیطه قانون قرار می دهد.
بسیاری از مصرف كنندگان در كشورهای پیشرفته ، محصولاتی را خریداری می كنند كه توسط كارگران و در شرایط برده داری تولید شده اند.
محققان اجتماعی معتقدند برده داری مدرن ، مشكلی است كه از سوی جهان توسعه یافته ایجاد و تقویت می شود زیرا شهروندان این كشورها مصرف كنندگان خدمات و محصولاتی هستند كه انسانهای دیگر در شرایط بردگی تولید می كنند.
اگر چه در این گزارش به عملكرد دولت بنگلادش در خصوص مبارزه با برده داری امتیاز خوبی داده شده است اما در عین حال هشدار داده شده است كه هنوز هم هزاران پناه جوی روهینگیا در اردوگاه های مهاجران با خطر سوء استفاده روبرو هستند.
در این گزارش آمده است: با وجود مدارك آشكار مبنی بر پاك سازی قومی روهینگیا كه از ماه اوت سال 2017 آغاز شده است، جامعه جهانی اقدام خاصی انجام نداده است و هر چند سازمان های وابسته به سازمان ملل نسبت به خطر برده داری مدرن در یك محیط نا امن و پر هرج و مرج اخطار داده اند اما مشخصا جامعه جهانی هیچ اقدامی برای مقابله با تهدید بزرگ نشات گرفته از انتقال هزاران مسلمان روهینگیا به ارودگاه های موفت مهاجران در بنگلادش انجام نداده است و احتمال اینكه آنها به جمعیت عظیم 'بردگان' تحت ستم جوامع پیشرفته تبدیل شوند بسیار است.
به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت سال 2017 نزدیك به 700 هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند درحالی كه پیش از این حدود 400 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می كردند.
هم اكنون بیش از 900 هزار مسلمان روهیگنیا در ارودگاه های مهاجران در منطقه 'كاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزدیك به 688 هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
آساق**267**1424 **1663**