غلامرضا عليخاني روز يكشنبه به مناسبت هفته ملي مهارت و آموزشهاي فني و حرفه اي طي نشست خبري گفت: برخي سازمانها و دستگاههاي اجرايي و ارگانها و تشكلهاي بخش خصوصي به صورت غير مجاز اقدام به برگزاري اين دوره ها مي كنند كه از استانداردها، آموزش و تكنيكها و تجهيزات مناسب برخوردار نيستند.
وي افزود: اين امر اثر بخشي فعاليتهاي آنها را كاهش داده و موجب مي شود هنرجويان توانايي ها و مهارتهاي لازم را كسب نكنند.
وي اظهار داشت: بر اساس قانون تنها مراكز آموزش فني و حرفه اي مجاز به برگزاري دوره هاي آموزشي و صدور گواهينامه هاي معتبر در اين بخش هستند و هيچ دستگاه اجرايي و نهاد و سازماني مجاز به برپايي آنها نيست.
عليخاني گفت: براي كاهش اين مشكل جلساتي با دستگاههاي اجرايي و تشكلها و ارگانهاي مختلف مانند بسيج، كميته امداد امام خميني (ره)، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و بهزيستي برگزار شده و تفاهم نامه هايي بين مركز فني و حرفه اي گناباد با آنها منعقد شده است.
وي افزود: تفاهم نامه اي نيز در اين زمينه با آموزش و پرورش منعقد خواهد شد.
وي اظهار داشت: برخي به صورت غير مجاز در فضاي مجازي و تلگرام اقدام به ارائه آموزشهاي آنلاين آشپزي و تهيه شيرني و كيك و حتي برگزاري دوره هاي آموزشي با حضور در منازل مي كنند كه اين دوره ها به هيچ عنوان مورد تاييد نبوده و آسيبها و مشكلاتي را به دنبال دارد.
عليخاني گفت: طي سه ماه امسال 130 هزار نفر ساعت در 38 حرفه و گرايش در پنج مركز آموزش فني و حرفه اي گناباد آموزش ديدند كه اين رقم در سال گذشته نيز 492 هزار نفر ساعت بود.
وي افزود: كارآموزان فني و حرفه اي گناباد در سه ماهه نخست امسال رتبه نخست كشور و ديپلم افتخار را در رشته هاي آجر چيني، نقاشي خودرو و لوله كشي كسب كردند.
شهرستان گناباد با پنج مركز و 17 آموزشگاه آزاد فني و حرفه اي در 287 كيلومتري جنوب مشهد واقع است.
31 تير تا ششم مرداد ماه به عنوان هفته ملي مهارت و آموزشهاي فني و حرفه اي نامگذاري شده است.
2095/ 6053
گناباد- ايرنا- رئيس مركز فني و حرفه اي گناباد موازي و پراكنده كاري دستگاههاي اجرايي و بخشهاي غير مرتبط در برگزاري دوره هاي آموزشي مهارتي را از مشكلات و چالشهاي مهم اين بخش ذكر كرد.