۳۱ تیر ۱۳۹۷، ۱۷:۴۷
کد خبر: 82978500
T T
۰ نفر
تبديل ارزان قيمت حرارت خورشيد به برق با باتري جديد

تهران- ايرنا- محققان يك شركت سوئدي موفق به ابداع باتري شده اند كه مي تواند حرارت خورشيد را به برق تبديل و آن را برخلاف نور خورشيد ذخيره كند.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، اين موفقيت در فناوري خورشيدي مي تواند به توليد انرژي ارزان تر از سوخت هاي فسيلي منجر شود.
بر اساس اين گزارش، محققان شركت ياد شده مي گويند كه سيستم جديد و به ثبت رسيده آنها 95 درصد ارزان تر از سيستم هاي موجود، انرژي خورشيدي توليد مي كند.
به گفته محققان، باتري خورشيدي جديد همچنين مي تواند انرژي گرمايي را براي 100 سال و بدون هيچ گونه اتلاف ذخيره كند.
اساس اين فناوري، يك صفحه متمركز كننده انرژي حرارتي خورشيدي است كه پشت آن يك باتري از جنس آلياژ فلز و هيدروژن وجود دارد.
به طوركلي دو روش براي بهره برداري از انرژي خورشيدي وجود دارد كه يكي با استفاده از نور و ديگري با استفاده از حرارت خورشيد است.
محققان براي ذخيره حرارت خورشيد از مواد هيدريد كه تركيباتي از هيدروژن با فلز هستند، استفاده مي كنند.
در عين حال به گفته دكتر 'راگايا زيدان' محقق آزمايشگاه ملي 'ساوانا ريور' و مبتكر اين فناوري، پيش از كشف اين طبقه از مواد هيدريد، ذخيره گرما در اين درجه حرارت فقط با استفاده از مواد گران قيمت و به شدت خورنده ميسر بود.
قطر اين صفحه 46 فوت (14 متر) است و با آيينه هاي شيشه اي پوشيده مي شود كه اشعه هاي خورشيد را روي آن متمركز مي سازند تا دماي 750 درجه سانتي گراد ايجاد شود.
سپس اين گرما از طريق يك لوله از نقطه كانوني به يك باتري حرارتي بزرگ در پشت صفحه منتقل مي شود.
باتري نيز به يك موتور Stirling متصل مي شود كه گرما را به انرژي جنبشي تبديل مي كند و با اتصال به يك ژنراتور، برق توليد مي كند.
موتور Stirling در سال 1816 به عنوان جايگزيني براي موتور بخار ابداع شد.
علمي**2038**2017
۰ نفر