۱ مرداد ۱۳۹۷، ۹:۴۲
کد خبر: 82978945
T T
۰ نفر

پدیده شمشیربازی ایران خداحافظی كرد

۱ مرداد ۱۳۹۷، ۹:۴۲
کد خبر: 82978945
پدیده شمشیربازی ایران خداحافظی كرد

ارومیه - ایرنا- «طاهر عاشوری» اپه ایست ارومیه ای تیم ملی ایران كه روزی از كسب سهمیه مسابقات قهرمانی آسیا، قهرمانی جهان و بازی های آسیایی 2018 جاكارتا خوشحال بود، با كوله باری از تجربه و ویترینی از مدال های رنگارنگ آسیایی و بین المللی خداحافظی غیرمنتظره ای كرد.

به گزارش ایرنا شاید كسی تصور نمی كرد كه یك نوجوان 16 ساله تحت آموزش های 'ساكو عیوضیان' بر روی پیست شمشیربازی هنرنمایی كرده و تیم ملی شمشیربازی ایران را برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی در اسلحه اپه صاحب گردن آویز طلا كند.
اپه ایست 28 ساله اكنون كه از 14 سالگی فعالیت ورزشی خود را در شهر ارومیه شروع كرده، با توجه به استعداد ذاتی خود خیلی زود پله های ترقی را طی كرد و در سال 1386 با كسب نخستین مدال طلای قهرمانی اپه ایران به عضویت تیم ملی درآمد.
عاشوری به همراه هم تیمی های خود نخستین طلای بین المللی ایران در رشته شمشیربازی اسلحه اپه را پس از انقلاب اسلامی كسب كرده و مدال طلای كاپ جوانان جهان در سال 1388 به میزبانی یزد را در كارنامه ورزشی خود دارد.
مدال طلای امیدهای 2011 آسیایی فیلیپین، نقره باشگاه های 2012 غرب آسیا در كویت و برنز انفرادی و نقره تیمی كاپ آزاد 2015 تایلند از دیگر افتخارات این اپه ایست جوان ارومیه ای است.
1389 شمسی نیز سال پرفروغی برای طلایه دار شمشیربازی اسلحه اپه كشور بود و 2 بار در مسابقات قهرمانی انفرادی جوانان كشور و المپیاد كشوری بر سكوی قهرمانی ایستاد.
تلاش های این ورزشكار همچنان ادامه یافت تا اینكه در سال 1395 فدراسیون شمشیربازی جمهوری اسلامی ایران برترین شمشیربازان اسلحه اپه بزرگسالان را اعلام كرد و بر اساس این رده ‌بندی «طاهر عاشوری» از ارومیه با 22.5 امتیاز به عنوان بهترین شمشیرباز ایران شناخته شد.
طاهر عاشوری متولد 1369 شمسی در ارومیه بوده و در حالی كه سالهاست برای حضور در بازی های آسیایی برنامه ریزی كرده بود، این روزها در آستانه آغاز این رویداد مهم آسیایی با دلی پر از تیم ملی خداحافظی كرد تا آب سردی باشد بر پیكره تمام كسانی كه در انتظار درخشش این ورزشكار شایسته در جاكارتا بودند.
به راستی ورزشكاری كه ادعا داشت اگر به عقب برگردد، دوباره شمشیرباز می شود چرا با این همه عشق و علاقه تصمیم می گیرد به یك باره در میان سكوت خبری از تیم ملی كناره گیری كند؟
برای یافتن جواب این سوال به سراغ طاهر عاشوری، مسوولان فدراسیون شمشیربازی و اداره كل ورزش و جوانان آذربایجان غربی رفتیم تا دلیل انصراف این ورزشكار ملی پوش را از زبان آنان بشنویم.
طاهر عاشوری گفت: در 11 سال گذشته سختی های فراوانی را در تیم ملی تحمل كرده ام و دیگر نمی توانم در مقابل بی توجهی های مسوولان فدراسیون و اداره كل ورزش و جوانان آذربایجان غربی طاقت بیاورم.
وی بیان كرد: ملی پوشان سایر استان ها به صورت ماهیانه از اداره كل ورزش و جوانان استان خود حقوق دریافت می كنند در حالی كه بنده به همراه 2 عضو دیگر تیم های ملی شمشیربازی (سكینه نوری و الهه قهرمانی) از این گونه تسهیلات بی بهره هستیم.
اپه ایست ملی پوش ارومیه ای گفت: با كمال تاسف فدراسیون نیز در خصوص پرداخت حقوق ماهیانه اقدام خاصی برای ملی پوشان انجام نداده است.
وی افزود: در اوایل خرداد سال جاری و پس از ماه ها تلاش بی وقفه، سهمیه سه رویداد مهم مسابقات قهرمانی آسیا، قهرمانی جهان و بازی های آسیایی 2018 جاكارتا را كسب كردم ولی هیچ یك از مسوولان استان حتی به خود زحمت ندادند تا از طریق تماس تلفنی كسب این موفقیت را تبریك بگویند و این امر جای بسی تاسف دارد.
عاشوری با بیان اینكه هیچ انگیزه ای برای ادامه حضور در تیم ملی ندارد و می خواهد برای همیشه ورزش حرفه ای را كنار بگذارد، افزود: تمامی وعده های مسوولان استان برای استخدام در یكی از ارگان های دولتی توخالی از آب درآمد و من با وجود داشتن 28 سال سن هنوز منبع درآمد و شغل مناسبی ندارم.
این شمشیر باز ارومیه ای با انتقاد از بی توجهی مسوولان ورزش آذربایجان غربی، حمایت مادی و معنوی آنان از سه شمشیرباز ارومیه ای حاضر در تیم های ملی را خواستار شد و گفت: اغلب هزینه های ورزشی ما توسط خودمان تامین می شود و این امر برای ما بسیار دردآور است.
وی گفت: زمانی كه خبر انصرافم را با دبیر هیات شمشمیربازی آذربایجان غربی در میان گذاشتم، هیچ عكس العملی از آنان مشاهده نشد در حالی كه مسوولان قبلی حمایت بسیار خوبی از ورزشكاران این رشته داشتند.
دبیر فدراسیون شمشیربازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص چرایی خداحافظی طاهر عاشوری در آستانه اعزام به جاكارتا گفت: جدایی طاهر عاشوری از تیم ملی برای كادر فنی اپه كشورمان غیرقابل توجیه است زیرا عاشوری یكی از بهترین های این رشته است و همواره در مسابقات برون مرزی به عنوان بازیكن یكی مانده به آخر وارد میدان می شد و بار روانی و سنگینی بر عهده داشت؛ نبود وی در تركیب به ضرر تیم ملی ایران خواهد بود.
علی یعقوبیان بیان كرد: طاهر عاشوری باید در بازی های آسیایی حضور پیدا می كرد و من با خداحافظی این بازیكن صاحب نام و با تجربه به هیچ وجه موافق نبودم.
وی گفت: با شنیدن خبر انصراف عاشوری از حضور در اردوی انتخابی تیم ملی برای منصرف كردن این بازیكن از تصمیمی كه گرفته بود با او صحبت كردم ولی موفق به منصرف كردنش از این تصمیم نشدم و چون زمان زیادی تا بازی های آسیایی نداریم، مجبور شدیم تا بازیكن دیگری جایگزین كنیم.
یعقوبیان ادامه داد: به طور یقین عاشوری برای این تصمیم خود دلیل قانع كننده ای نزد خود داشته است ولی من هنوز دلیل اصلی خداحافظی او را نمی دانم.
معاون توسعه ورزش اداره كل ورزش و جوانان آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تمام تلاش این اداره كل حمایت از ورزشكاران قهرمان و ملی پوش است و مسوولان استانی در حد توان سعی می كنند تا آنان را مورد حمایت های مادی و معنوی قرار دهند.
كیومرث پورایراندوست افزود: پس از انصراف كاوه موسوی و پریناز ابراهیمی از حضور در مسابقات انتخابی جاكارتا به دلیل مصدومیت، انصراف طاهر عاشوری نیز شوك دیگری بر پیكره ورزش استان و تیم ملی شمشیربازی وارد كرد زیرا شنیدن چنین خبرهای ناگواری قلب انسان را به درد می آورد.
وی بیان كرد: شنیدن درد و دل ورزشكاران و رسیدگی به مشكلات آنان وظیفه ذاتی اداره كل ورزش و جوانان است ولی ما نیز تابع ضوابط و مقرارت خاص اداری هستیم و بر حسب بودجه اندكی كه در اختیار داریم باید مساوات و برابری در بین تمامی قهرمانان و ملی پوشان استان را رعایت كنیم.
پورایراندوست گفت: دلخوری طاهر عاشوری در قصور اداره كل برای تامین آینده شغلی ورزشكاران ملی پوش تا حدودی قابل قبول است ولی برای این امر نیز مقرارتی از سوی وزرات ورزش و جوانان وضع شده كه از عهده ما خارج است زیرا برای استخدام ورزشكاران مدال های بازی های آسیایی و المپیك در اولویت قرار دارد.
وی افزود: عاشوری یكی از بهترین و با اخلاق ترین ورزشكاران استان است و تلاش زیادی را برای ورزش كشور متحمل شده و به طور یقین برای خداحافظی از تیم ملی كمی عجله كرده است.
پورایراندوست گفت: اداره كل ورزش و جوانان در آستانه بازی های آسیایی جاكارتا متحمل هزینه های فراوانی شده است ولی با عشق و علاقه و در حد توان سعی می كنیم قهرمانان ملی پوش و سهمیه دار خود را راضی نگه داریم تا با روحیه بهتری عازم مسابقات شوند.
رییس هیات شمشیربازی آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اعتبارات هیات های ورزشی بسیار محدود و ناچیز بوده و نبود حامی نیز دلیل دیگری است تا نتوانیم برنامه های تقویم سالیانه هیات را با آرامش خاطر عملیاتی كنیم.
جعفرصادق اسكندری بیان كرد: به طور یقین حمایت های مادی و معنوی هیات همواره شامل حال ورزشكاران حرفه ای و غیرحرفه ای خود بوده است ولی به دلیل نبود اعتبارات كافی همواره با مشكل كمبود بودجه مواجه هستیم.
به گزارش ایرنا فعالیت هیات شمشیربازی آذربایجان غربی از سال 1382 پایه گذاری شد و حضور قهرمانانی همچون طاهر عاشوری، حجت حكیمیان، سكینه نوری، الهه قهرمانی، فریما باباپور، رضا محمودپور و سعید رمضانی در تركیب تیم های ملی و كسب مدال های متعدد كشوری، بین المللی و آسیایی از موفقیت های ورزشكاران ملی پوش این هیات نوپا بوده است.
از نوجوانان آینده دار این رشته در آذربایجان غربی می توان به هادی رضوی نیا و حسین شجاع زاده در اسلحه فلوره و امین خیردوست در اسلحه سابر اشاره كرد.
هانیه خوشخواهی، دانیال ولی نژاد، آرین رفعت نشان و زهرا حاج علیزاده دیگر ورزشكاران نونهال و نوظهور استان هستند كه اوایل تیر ماه جاری موفق به كسب مقام های اول تا سوم كشوری شدند.
7156/3072