۱ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۵
کد خبر: 82979033
T T
۰ نفر

سه استان بر خط زلزله قرار گرفت

۱ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۵
کد خبر: 82979033
سه استان بر خط زلزله قرار گرفت

استانها - ایرنا - وقوع چندین زمین لرزه به نسبت شدید در سه استان هرمزگان ، كرمانشاه و كرمان طی روز های یكشنبه و دوشنبه موجب ترس عمومی ، مصدوم شدن تعدادی از مردم و حضور آنها در خیابان ها و همچنین قطع برق شد.

به گزارش ایرنا ،زلزله یكی از بلایای طبیعی است و زمانی كه شدت آن بالا می رود با خسارت ها و هزینه های بسیار جانی و مالی همراه است كه حتی تصور آن انسان را دچار نگرانی و اضطراب می كند بویژه برای كسانی كه در نقاط حادثه خیر و روی گسل زلزله قرار دارند.
ایران به دلیل قرار گرفتن بر روی گسل های فعال همیشه با این پدیده دست به گریبان بوده است و مردم مناطقی كه روی گسل و درمناطق زلزله خیز قرار دارند شب را به امید اینكه زلزله ای دیگر روی ندهد به صبح می رسانند.
زمین لرزه امروز دوشنبه اول مرداد و یكشنبه 31 تیرماه در استان های كرمان، كرمانشاه و هرمزگان بار دیگر سبب بروز ترس در ساكنان برخی از این مناطق شد و تعدادی از مردم خارج از منازل ،شب را به صبح رساندند.
زمین لرزه ای به بزرگی 5.8 در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بامداد دوشنبه ساعت یك و 9دقیقه و 19 ثانیه درعمق 10 كیلومتری زمین روی داد و حوالی سیرچ در استان كرمان را لرزاند.
در پی وقوع این زلزله 10 تیم ارزیاب در منطقه حضور یافته و روستاهای اطراف كانون زمین لرزه ارزیابی كردند.
به گفته مسئولان ، تا این لحظه هیچگونه خسارتی جز ترك خوردگی و ریزش چند دیوار خشت و گلی و قدیمی در روستای چهارفرسخ اعلام نشده و برق این منطقه دوباره وصل شده است.
همچنین زمین لرزه ای به بزرگی 4.5 ریشتر بامداد دوشنبه حوالی تازه آباد مركز شهرستان ثلاث باباجانی در استان كرمانشاه را برای دومین روز لرزاند.
این زمین لرزه ساعت 5 و 29 دقیقه بامداد در عمق هفت كیلومتری زمین و در فاصله 14 كیلومتری تازه آباد، 27 كیلومتری جوانرود و 36 كیلومتری كوزران كرمانشاه رخ داد.
بر اساس گزارش های استانداری كرمانشاه، 951 واحد مسكونی روستایی و شهری تازه آباد مركز شهرستان ثلاث باباجانی تخریب و یا دچار خسارت شده و 101 واحد مسكونی روستایی نیز صد درصد تخریب شدند ،250 واحد دیگر نیز خسارت دیده كه باید تعمیر شوند.
600 واحد مسكونی شهری نیز در اثر زلزله آخرین روز تیرماه در شهرستان های غربی استان بخصوص شهرستان ثلاث باباجانی دچار خسارت شده است.
مدیركل مدیریت بحران استانداری كرمانشاه نیز اعلام كرد: براساس آخرین گزارش های دریافتی ،تعداد مصدومان زلزله 5.9 ریشتری تازه آباد به 232 نفر رسید و تا كنون 165 پس لرزه در استان به وقوع پیوسته است.
این تعداد پس لرزه پس از وقوع زلزله 5.9 ریشتری ساعت 14 و 37 دقیقه روز یكشنبه تا ساعت 6.5 صبح امروز (دوشنبه) اول مرداد به وقوع پیوسته كه از این تعداد 2 مورد بالای چهار ریشتر بوده است.
شدت زمین لرزه 5.9 ریشتری روز یكشنبه به حدی بود كه در اكثر شهرهای استان كرمانشاه بخصوص مركز استان نیز حس شد.
رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان كرمانشاه اعلام كرد كه در اثر زلزله روز یكشنبه 80 واحد مسكونی در شهرستانهای غربی استان دچار آسیب شدند و 25 تیم ارزیاب بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در منطقه حضور دارند و مشغول ارزیابی واحدهای خسارت دیده هستند.
به گزارش ایرنا ، زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان سال 96 در 11 كیلومتری بخش ازگله و 32 كیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب كرمانشاه 620 كشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
این زلزله به 10 شهرستان و یك هزار و 930 روستای استان كرمانشاه خسارت وارد كرد و براساس ارزیابی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی حدود 100 هزار واحد مسكونی شهری و روستایی آسیب كلی و جزئی دیده اند.
در همین حال زمین لرزه ای به بزرگی 4.9 در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بامداد دوشنبه حوالی رویدر در استان هرمزگان واقع در جنوب كشور را نیز لرزاند.
این زمین لرزه ساعت یك و 29 دقیقه اول مردادماه در عمق 19 كیلومتری زمین و در فاصله 50 كیلومتری رویدر، 57 كیلومتری كوخرد و 50 كیلومتری بستك هرمزگان رخ داد كه به گفته مسئولان و براساس بررسی های اولیه صورت گرفته این زلزله خسارتی بدنبال نداشته است.
دو زمین لرزه نیز روز گذشته 31 تیرماه منطقه رویدر در هرمزگان را به لرزه درآورد كه شدت آن در مناطق اطراف از جمله بندرعباس مركز استان نیز احساس شد.
نخستین زمین لرزه روز یكشنبه ساعت 9 و 34 دقیقه و 46 ثانیه به بزرگی 4 و 7 دهم ریشتر در عمق 22 كیلومتری زمین و دومین زلزله نیز در ساعت 9 و 37 دقیقه و دو ثانیه به بزرگی 5 و 7 دهم ریشتر در عمق هشت كیلومتری زمین روی داد.
شهر رویدر در فاصله 130 كیلومتری غرب بندرعباس مركز استان هرمزگان قرار دارد.
1484/1630
۰ نفر