به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس الرت، در اين تحقيقات آثار فعاليت انسان بر تغييرات دماي زمين، ساختار شيميايي اقيانوس ها، تغييرات سريع قطب ها وغيره در دوره هاي يك ساله و 10 ساله مورد بررسي قرار گرفته و يك فرآيند نامتقارن تغييرات فصلي در اتمسفر بالاي نيمكره هاي شمالي و جنوبي شناسايي شده است.
با وجود اين كه گرمايش زمين يك رخداد جهاني است، در پايين ترين لايه جو زمين كه با عنوان تروپوسفر شناخته مي شود، تابستان بسيار سريع تر از زمستان ها در حال گرم شدن است.
محققان در جريان اين تحقيقات حداقل و حداكثر دماي هرماه از 38 سال گذشته را مشخص كردند. در سال هاي ابتدايي اين دوره امواج گرمايي داراي بازه كوچكي بودند. اما در پايان دوره مطالعه كه سال 2016 ميلادي است، حداقل دماي هر ماه افزايش يافته و حداكثر دماي آن نيز افزايش بسيار بيشتري داشته است.
در اين تحقيقات از اطلاعات به دست آمده از 6 ماهواره استفاده شده است كه 5 دسته از اين اطلاعات، افزايش بيش از حد طبيعي دما را تاييد مي كند و نشان مي دهد تغييراتي كه در ارتفاع چندكيلومتري سطح زمين به وقوع پيوسته است، بخشي از معماي افزايش دماي زمين است.گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان با بررسي اطلاعات به دست آمده از ماهواره ها در طول چهار دهه به اين نتيجه رسيدند كه انسان ها براي اولين بار فصل هاي زمين را تغيير داده اند.