۲ مرداد ۱۳۹۷، ۹:۲۳
کد خبر: 82979981
T T
۰ نفر
تجار هندي خواستار ادامه صادرات چاي و برنج به ايران هستند

دهلي نو-ايرنا- تجار چاي و برنج باسماتي هند با نگراني از تاثير منفي تحريم هاي آمريكا بر روند صادرات اين كشور به ايران ،خواستار ادامه صادرات اين محصولات به ايران هستند.

به گزارش ايرنا، روزنامه 'اكونوميك تايمز' روز سه شنبه در گزارشي نوشت:با نزديك شدن به دور نخست تحريم هاي آمريكا عليه ايران (15 مرداد)، صادر كنندگان برنج باسماتي هند از تاثيرات منفي اين تحريم ها بر روابط تجاري با ايران نگران هستند.
به گفته تجار هندي ،قراردادهاي صادرات كالا از هند به ايران در روزهاي اخير با نزديك شدن به دور نخست تحريم هاي ايران به تاخير افتاده است.
تجار چاي هند مي گويند از اين پس صادرات با ايران برايشان گران تمام مي شود زيرا مجبورند براي ادامه صادرات به ايران از دوبي يا ديگر كشورهاي خاورميانه اقدام كنند.
'گومنم آرورا' رئيس شركت غذايي كوه نور با بيان اينكه ايران بازاري بزرگ براي صادرات برنج است افزود:در حال حاضر محموله هاي برنج بر اساس قرارداد هاي پيشين به ايران صادر مي شود اما قرارداد هاي جديد به تاخير افتاده است.
يك تاجر ايراني نيز گفت در حال حاضر وضعيت آنچنان بد نيست زيرا سازمان ملل تحريمي عليه ايران وضع نكرده است و تحريم هاي آمريكا تنها استفاده از دلار را تحت تاثير قرار مي دهد .
وي اظهار كرد كشورهاي اروپايي با آمريكا براي تحريم ايران همراهي نكرده اند و مي شود فعاليت تجاري بين دو كشور با يورو ادامه يابد.
در حال حاضر قيمت هر تن برنج باسماتي در بازار هاي جهاني 1200 تا 1300 دلار است. هند در سال مالي 2018، حدود 750 هزار تن برنج باسماتي به ايران صادر كرده است در حالي كه صادرات كل اين محصول از هند 4.05 ميليون تن بوده است.
در سال مالي جاري هند اميدوار است بتواند اين رقم را به يك ميليون تن برساند.
صادر كنندگان هندي بيشتر پول تجارت خود با ايران را به صورت روپيه دريافت مي كنند. اين مكانيسم در سال 2012 زماني كه تحريم هاي اقتصادي آمريكا عليه ايران كانال هاي بانكي را مسدود كرد، توسط هند و ايران ايجاد شد.
بر اساس اين مكانيسم، ايران بخشي از پول نفت فروخته شده خود به هند را در بانك يوكو سپرده گذاري مي كند.
اين مكانيسم به هند كمك كرد تا كسري تجاري خود با ايران را از 11.3 ميليارد دلار در سال 2012 به 3.5 ميليارد دلار در سال 2016 كاهش دهد.
ايران همچنين سالانه نزديك به 29 ميليون تن چاي از هند وارد مي كند.
'اعظم مونم' رئيس انجمن چاي هند گفت:صادرات چاي به ايران هم اكنون بدون مشكل انجام مي شود.
وي افزود:ما اميدواريم تا پيش از چهارم نوامبر حجم كامل صادرات به ايران را پيش از اجرايي شدن تحريم ها كامل كنيم در غير اينصورت مجبوريم براي صادرات به ايران از طريق دوبي يا ديگر كشورهاي خاورميانه صادرات خود را به ايران انجام دهيم .
هند كه دومين كشور بزرگ صادر كننده چاي به جهان است، معمولا چاي از نوع سي تي سي را به كشورهايي از جمله پاكستان، مصر و انگليس صادر مي كند در حالي كه اين كشور چاي از نوع ارتدوكس را به كشورهايي همچون ايران، عراق و روسيه ارسال مي كند.
چاي به دو شيوه سنتي ارتدوكس( Orthodox) و غير سنتي (CTC) توليد مي شود. تفاوت اين دو شيوه به نوع مالش و لوله كردن برگ سبز چاي مربوط است.
در شيوه CTC سلولها و رنگدانه هاي چاي اكسيده مي شوند و در نتيجه اين نوع چاي از نظر رنگ و كيفيت نسبت به شيوه سنتي برتري دارد.
آساق**267**1424 *1600**1337