بهگزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، علیاصغر مونسان در دیدار سائوراب كومار سفیر هند در ایران،گفت: فرهنگ در دنیای پرآشوب امروز نزدیككننده قلبها و ملتها به یكدیگر است.
مونسان با بیان اینكه فرهنگ حلقههای اتصال ملتها را به هم محكم میكند، افزود: صدها سال است كه روابط تاریخی بین ایران و هند برقرار بوده و این آمادگی وجود دارد كه تفاهمنامه فرهنگی بین دو دولت عملیاتی شود تا زمینه توسعه روابط فرهنگی فراهم آید.
معاون رئیسجمهوری اضافه كرد: با توجه به روابط خوب دو كشور در حوزه اقتصاد، سیاست و فرهنگ، تبادل گردشگران میان هند و ایران كم است، دو ملت روابط تاریخی خوبی با هم دارند و این قابلیت وجود دارد كه تبادل گردشگر نیز بین ایران و هند افزایش یابد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح كرد: با توجه به مشكلاتی كه آمریكا به وجود آورده است، میتوان برای توسعه گردشگری بین ایران و هند صندوق مشترك ارز دیجیتال ایجاد كرد، همچنین با توجه به صدور ویزای الكترونیكی، گردشگران هندی میتوانند با ورود به ایران در فرودگاه ویزا دریافت كنند.
مونسان ادامه داد: زمینههای افزایش همكاری بین دو كشور ایران و هند در حوزه گردشگری وجود دارد و سازمان میراثفرهنگی آمادگی دارد تا مشكلات و موانع موجود در مسیر این همكاری را با كمك مسئولان كشور هند بررسی و مرتفع كند، با معرفی نمایندگانی از سوی دو كشور باید این موضوعات پیگیری شود.
وی با معرفی معاون صنایعدستی بهعنوان نماینده سازمان برای بررسی راهكارهای افزایش همكاریها با دهلی در سه حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، گفت: از مسئولان كشور هند دعوت میكنیم تا از شهر همدان كه بهعنوان پایتخت گردشگری كشورهای آسیایی در سال 2018 معرفی شده است بازدید كنند و در همایشی كه در ماه آگوست (5 تا 7 شهریور) به همین مناسبت توسط سازمان جهانی گردشگری در همدان برگزار خواهد شد، حضور داشته باشند.
**تعداد گردشگران ورودی از هند به ایران افزایش یافته
سائوراب كومار سفیر هند در تهران نیز در این دیدار گفت: افزایش ارتباطات فرهنگی بین دو كشور از جمله مهمترین ماموریتهایی است كه در ایران دنبال میكنم، ارتباطات مثبت و سازنده و سفرهای متقابل مسئولان ارشد كشورها، نشان میدهد ارادهای قوی برای افزایش ارتباط بین دو كشور وجود دارد.
وی تصریح كرد: تفاهمنامهای بین سازمان میراثفرهنگی و شورای روابط فرهنگی هند وجود دارد و ما خوستار عملیاتی شدن مفاد این تفاهمنامه هستیم.
سفیر هند در ایران ادامه داد: «فستیوال هند كه به معرفی آیین و فرهنگ این كشور اختصاص دارد در ماه آگوست در ایران برگزار خواهد شد و امیدواریم این جشنواره در افزایش ارتباط فرهنگی دو كشور موثر و مفید باشد.
او همچنین با اشاره به رویداد «همدان2018» گفت: همدان یكی از شهرهای مهم تاریخی جهان است و بیشك نمایندگانی از كشور هند در مراسم مربوط به این رویداد بزرگ شركت خواهند كرد.
سائوراب كومار اضافه كرد: با فراهم آمدن زمینه صدور ویزای الكترونیك، تعداد گردشگران ورودی از هند به ایران افزایش یافته است و امیدواریم با تسهیلاتی كه در نظر گرفته میشود در آینده تبادل گردشگر بین دو كشور بیش از پیش افزایش داشته باشد.
سفیر هند در ایران همچنین به موضوع خروج آمریكا از برجام اشاره كرد و گفت: ایران یكی از بزرگترین تامینكنندگان نفت هند است، با توجه به تحریمهایی كه به تازگی اعمال شده است و نیاز كشور هند به نفت، مسئولان هندی در حال مذاكره و بررسی برای پیاده سازی مكانیسمهای بانكی هستند تا با وجود این شرایط مبادلات اقتصادی بین دو كشور برقرار باشد.
او اظهار كرد: همچنین هند از سه كشور اروپایی كه عضو برجام هستند درخواست كرده است تا بسته پیشنهادی خود را به زودی آماده و اجرایی كنند، هند آماده همكاری با ایران برای عبور از این شرایط است و ما امیدواریم روابط بین دو كشور حفظ و ارتقا پیدا كند.
سائوراب كومار در پایان به چند برنامه فرهنگی هند اشاره كرد و گفت: برنامه تبادل فرهنگی در مورد زبان سانسكریت با حضور اندیشمندان و صاحبنظران ایرانی و هندی این حوزه در كشور ایران برگزار خواهد شد، همچنین صد و پنجاهمین سالگرد مهاتما گاندی همزمان با هند در سایر كشورها از جمله ایران نیز برگزار خواهد شد.
سفیر هند در ایران افزود: سفر دو بانوی خلبان هندی با یك هواپیمای تك موتوره به سراسر دنیا نیز از دیگر برنامههای فرهنگی است، این دو گردشگر در شهرهای بندرعباس، رفسنجان، اصفهان، تبریز و كرج نیز توقف خواهند داشت.
فراهنگ**3079** 1701
معاون رئیس جمهوری پیشنهاد كرد
ایجاد صندوق مشترك ارز دیجیتال ایران و هند
۲ مرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۴۰
کد خبر:
82980455
تهران- ایرنا- گفت: رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در دیدار با سفیر هند در تهران ایجاد صندوق مشترك ارز دیجیتال بین ایران و هند را پیشنهاد كرد.