به گزارش ايرنا، محسن جاوري روز پنجشنبه به خبرنگاران بيان كرد: محوطه هاي باستاني كفتارخون و زردكوه ساحل كه با فاصله اندك در مجاور يكديگر قرار دارند، مربوط به دوره پارينه سنگي مياني با قدمت بيش از 45 هزار سال هستند و حضور انسان آن دوره در مركز ايران را نشان مي دهند.
وي افزود: موضوع ساخت سيل بند يا مسير هدايت سيلاب و همچنين احداث بلوار امام خامنه اي از مسكن مهر براي دسترسي به خيابان اميركبير سال گذشته مطرح بود كه به طور دقيق از ميان اين 2 محوطه باستاني ثبت شده در فهرست آثار ملي عبور مي كرد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كاشان بيان كرد: اسناد حضور انسان در دوره پارينه سنگي مياني در بخش مركزي ايران در چند محوطه تاريخي مانند كفتارخون، زردكوه ساحل، سفيداب، خزاق، درين و فين در يك محدوده هستند.
او اضافه كرد: تا كنون سه محوطه باستاني زردكوه ساحل، سفيداب و كفتارخون در فهرست اثرهاي ملي ثبت شده و با توجه به برخي ضرورت ها مانند خطر بروز سيل، به پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي كشور پيشنهاد داده شد تا در اين زمينه رهنمودي ارائه كند.
جاوري ادامه داد: پژوهشكده اعلام كرد كه با توجه به تداخل مسير سيلاب با كفتارخون و زردكوه ساحل و نظر به اهميت اين محوطه هاي باستاني، شهرداري كاشان بايد مسير كانال را تغيير داده و خارج از محدوده عرصه و حريم، سيل بند را احداث كند.
وي گفت: اين پژوهشكده همچنين پيشنهاد داده تا با توجه به قدمت اين محوطه ها باستاني از يك تيم ويژه متخصص باستان شناسي پارينه سنگي و حفاري نجات بخش بهره گرفته شود.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كاشان افزود: در اين پيشنهاد به تاريخ 13 خرداد 1397 عنوان شده تا شهرداري براي انجام كاوش تامين اعتبار يك ميليارد ريالي را بر عهده بگيرد تا پس از دستيابي به اطلاعات كامل تصميم گيري شود كه هنوز پاسخي دريافت نشده است.
او در ادامه از آغاز فصل سوم كاوش ها در محوطه باستاني استرك در سال جاري خبر داد و گفت: فصل نخست اين كاوش با 150 ميليون ريال اعتبار استاني سال 95 و فصل دوم نيز سال گذشته با 200 ميليون ريال اعتبار فرمانداري ويژه كاشان انجام شد.
وي اضافه كرد: محوطه باستاني استرك مربوط به دوره آهن است كه در كاوش هاي گذشته اطلاعات بسيار مهمي به ويژه از دوره آهن 1 به دست داد اما در مقايسه با ساير محوطه ها كشف شواهدي از انجام مرده سوزي آن را ممتازتر كرده است.
محوطه هاي باستاني كفتارخون و زردكوه ساحل مربوط به دوران پارينه سنگي مياني به ترتيب در فاصله 6 و چهار كيلومتري جنوب غربي كاشان قرار دارد.
به گفته رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كاشان افزون بر يك هزار و 700 اثر تاريخي در اين شهرستان شناسايي شده كه 320 اثر در فهرست ملي و يك اثر در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده است.
شهرستان كاشان با جمعيت نزديك به 365 هزار نفر در فاصله 200 كيلومتري شمال اصفهان واقع مي باشد.
6136/8123
رئيس ميراث فرهنگي كاشان:
هر اقدامي در محوطه باستاني كفتارخون به كاوش ها بستگي دارد
۴ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۱۵
کد خبر:
82982252
كاشان- ايرنا- رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كاشان گفت: انجام هر گونه عمليات و اقدامي در محوطه هاي باستاني كفتارخون و زردكوه ساحل واقع در محدوده اين شهرستان به نتيجه انجام كاوش هاي باستان شناسي بستگي دارد.