به گزارش ایرنا، رضا اردكانیان بعد از ظهر پنجشنبه در مراسم بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب اردكان افزود: حدود هفت و نیم میلیارد متر مكعب آب برای شرب تولید میشود و پساب نتیجه مصرف آبی مصرفی جمعیت است و بخش صنعت هم به اهمیت این موضوع پی برد، مطمئنا سرمایه گذاری در این حوزه تضمینی خواهد بود .
وزیر نیرو ادامه داد: از مجموع پساب تولیدی كشور بخش اندكی از آن بهره برداری می شود و با توجه به كمبود منابع آبی در كشور استفاده از این مقدار پساب اصلا مناسب نیست و باید بتوانیم هرچه سریعتر در این زمینه وضعیت استفاده از پساب را بهتر كنیم.
اردكانیان با تاكید بر اینكه وزارت نیرو زمینه حضور بخش خصوصی را به صورت كامل در این عرصه فراهم كرده است ،یادآور شد: با مشاركت بخش خصوصی مقداری از پساب مجددا وارد چرخه تولید می شود.
وی در ادامه تصفیه خانه فاضلاب اردكان را یكی از ارزشمندترین طرح های ملی یاد كرد و افزود: این واحد به عنوان اولین طرح بیع متقابل وزارت نیرو در استان یزد قلمداد می شود.
اردكانیان اضافه كرد: تاكنون 30 مورد قرارداد بیع متقابل با بخش خصوصی در وزارت نیرو امضا شد كه 11 مورد به بهره برداری رسیده است .
وی تصریح كرد: ایران با مشكل بی آبی و تامین آب روبروست آنچه روشن و قطعی است و پساب مطمئن ترین منبع آب در كشور است.
همچنین نماینده مردم اردكان در مجلس شورای اسلامی اظهار كرد: دولت مردم را به سرمایه گذاری تشویق می كند ولی رفتاری كه با سرمایهگذاران داریم دور از انصاف است.
محمدرضا تابش گفت: اگر میبینیم نتوانستیم با وجود اقدامات گستردهای كه صورت گرفته رضایت مردم را كسب كنیم به این دلیل است كه بر اساس عقل حركت نكرده ایم.
وی اظهار كرد: شجاعت این است بگوییم نمیدانم سبب میشود از نظر كارشناسان استفاده و با بهرهگیری از مشاوره آنها زمینه جلوگیری از خطاها را فراهم كنیم.
تابش با تاكید بر اینكه طرح فاضلاب اردكان یكی از طرح های بیع متقابل وزارت نیرو است بیان كرد: طرح دولتی بود كه از سال 83 تا 92 با 120 میلیارد ریال اعتبار 15 درصد پیشرفت داشت.
وی افزود: پس از اینكه طرح در سال 92 به بخش خصوصی واگذار شد، ظرف مدت چهار سال با 2هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی فراهم شد.
نماینده استان یزد در مجلس با بیان اینكه اردكان بدترین وضعیت آب را از لحاظ كیفیت و كمیت دارد، بیان كرد: مقرر شد هشت حلقه چاه حفر شود و این چاهها نیاز به اعتبار دارد، لازم است كه وزارت نیرو نسبت به آن توجه ویژهای داشته باشد.
تابش تصریح كرد: هر اندازه بودجه جذب استان شد با هماهنگی استانداران وقت و فعلی بخشی از آن به بحث آب اختصاص یافت چرا كه ما بدترین وضعیت آب در كشور و استان یزد را داریم.
وی تصریح كرد: در بحث برق شهرستان اردكان سرمایهگذاریهای بسیار وسیعی انجام شد ، به شاخص های خوبی دست پیدا كرده ایم.
نماینده مردم اردكان در مجلس خاطرنشان كرد: شاخص برق كشور در حوزه صنعت 33 درصد، در استان 72 درصد و در اردكان 85 درصد است، دولت باید كارش را مبتنی بر عقل و علم و آموزههای دینی و شرعی بگذارد تا بتواند كشور را از بن بست خارج كند.
تابش یادآور شد: دولت مردم را به سرمایهگذاری تشویق كرده ولی رفتاری كه با سرمایهگذاران داریم دور از انصاف است از جمله اینكه سرمایهگذار خودش اقدام به تولید برق میكند ولی اگر در پرداخت قبض خود تاخیر كند با آن برخورد میشود.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب (آبفا)یزد نیز با بیان اینكه طرح فاضلاب شهرستان های اردكان، میبد، بافق و مهریز توسط بخش خصوصی در حال انجام است، گفت: فاضلاب یزد هم به بخش خصوصی و شهرداری واگذار میشود و طرح میبد با سرعت بسیار خوبی در حال انجام است.
علی اسلامی بیان كرد: در حوزه فاضلاب شهر یزد هم به تازگی با یك شركت خصوصی هماهنگیهایی صورت گرفت و آماده هشت هزار میلیارد ریال سرمایه گذای است.
وی تصریح كرد: شهرداری یزد وارد این موضوع شده است و پیشنهاد كرد كه چند تصفیه خانه ایجاد كند و از پساب فاضلاب برای تامین آب مورد نیاز فضای سبز استفاده كند.
اسلامی یادآور شد: آب چاه های شهرستان اردكان قابلیت شرب را ندارد و به همین دلیل آب خط انتقالی را در مخازنی ذخیره می كنیم و در اختیار مردم گذاشته می شود.
طرح تصفیه فاضلاب اردكان با سرمایه گذاری بخش خصوصی و به روش بیع متقابل انجام شد و با فرآینده A2O احداث شده ، ظرفیت آن هفت هزار و 800 متر مكعب در شبانه روز است و 98 درصد آن تاكنون اجرا شده و 2 درصد باقی مانده مربوط به بخش تصفیه خانه است.
ابر اساس پیش بینی های صورت گرفته اجرای این طرح با سرعت اولیه تا 40 سال به طول انجامد
و طبق قرارداد این طرح با سرمایه گذاری شامل اجرای مدول اول تصفیه خانه و 265 كیلومتر شبكه جمع آوری با اقطار 200 تا 800 میلی متر از جنس پلی اتیلن كاروگیت و هزینه یك هزار و 1120 میلیارد ریال انجام شده است.
مركزشهرستان 98 هزار نفری اردكان در 60 كیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.
7544/ 2047/
یزد - ایرنا - وزیر نیرو با بیان اینكه در ایران از چهار میلیارد و 300 میلیون متر مكعب پساب تولیدی ، تنها یك چهارم آن فرآیند تصفیه را طی و مصرف می شود، گفت: باید پساب را جمعآوری و گرنه در آینده با چالش زیست محیطی روبرو خواهیم شد و امكان بهره مندی از آن را از دست خواهیم داد.