۵ مرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۱۹
کد خبر: 82983014
T T
۰ نفر

سهل انگاري عامل مهم در حوادث ناشي از كار

۵ مرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۱۹
کد خبر: 82983014
سهل انگاري عامل مهم در حوادث ناشي از كار

مشهد- ايرنا- خطر هميشه در كمين افرادي نيست كه از روش كار با يك وسيله بي اطلاع هستند بلكه بي دقتي و سهل انگاري هنگام كار نيز عامل مهم در وقوع حادثه است.

خطرهاي ناشي از عدم استفاده صحيح از وسايل برقي و الكترونيكي، تصادف در كوچه و خيابان، وقوع زلزله و حوادث ناشي از كار از جمله حوادث احتمالي است كه در اين ميان حوادث در محيط هاي كارگري و ساختماني بيش از محيط هاي اداري و ديگر اماكن اتفاق مي افتد.
طبق ماده 60 قانون تامين اجتماعي حوادث ناشي از كار، حوادثي هستند كه به دليل انجام يك كار يا در جريان كار رخ دهد و موجب فوت شده يا عضوي از بدن صدمه ببيند.
در اين ميان فعاليتهاي ساختماني، حفر چاه و گودبرداري يا كار با داربست، اسكلت آهن و جوشكاري جزو كارهاي سخت شمرده مي شود كه حوادث، صدمات و تلفات بيشتري ممكن است داشته باشد.
هر روز اخباري مبني بر فرو ريختن ديوار حين گودبرداري يا سقوط از ارتفاع كه منجر به مرگ يا جراحات شديد مي شود در رسانه ها و فضاي مجازي منتشر مي گردد كه از آن جمله فوت يك كارگر ساختمان بر اثر گودبرداري بود كه سوم مرداد در بولوار شهيد موسوي قوچاني مشهد رخ داد.

* كاهش 75 درصدي حوادث ناشي از كار در خراسان رضوي
مدير روابط كار اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: تعداد حوادث اتفاق افتاده در اين استان طي سه ماه نخست امسال 66 حادثه بود كه نسبت به مدت مشابه پارسال كه 259 حادثه بود 75 درصد كاهش دارد.
عطا متين فر افزود: همچنين تعداد كارگران مشمول قانون كار كه در اين مدت بر اثر حوادث ناشي از كار فوت شده اند چهار نفر بود در حالي كه در مدت مشابه پارسال 15 نفر بر اثر اين حوادث فوت كردند.
وي با بيان اينكه بازرسي هاي مستمر و ارائه آموزشهاي لازم به جامعه هدف نقش موثر در كاهش حوادث ناشي از كار داشته است اظهار داشت: بازرسان كار اين اداره كل در سه ماه نخست امسال با انجام 6 هزار و 660 فقره بازرسي از كارگاههاي مشمول قانون كار بر اجراي صحيح آيين نامه هاي ايمني كارگاهها و ساير مقرات قانون كار نظارت كردند.
وي گفت: به منظور افزايش بيشتر ضريب ايمني در استان و مجموعه هاي مختلف صنعتي، توليدي و خدماتي، برگزاري دوره هاي ايمني و آموزش هايي با محوريت افزايش ايمني در محيط كار به صورت روزانه انجام مي شود.
متين فر افزود: برگزاري كلاسهاي آموزشي براي 567 نفر از مسئولين ايمني شركتها و كارخانجات، 462 نفر از كارفرمايان و هزار و 721 نفر از كارگران استان توسط گروه تحقيقات و تعليمات حفاظت و بهداشت كار اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي از اقدامات بسيار موثر در افزايش حوزه ايمني محيط كار طي سه ماه نخست امسال بوده است.

*هر فرد مسئول ايمني خود است
رئيس كانون انجمن هاي صنفي كارگران خراسان رضوي هم گفت: ماده 93 قانون كار مهمترين وظيفه مسئول ايمني را راهنمايي براي كاربرد امور موثر در پيشگيري از وقوع حادثه در محل كار دانسته است.
هادي ابوي افزود: در كارگاههاي بزرگ و ساختماني مي توان مسئول ايمني به كار گماشت اما در كارهايي كه يك نفر استاد و شاگرد ديوار كشي يا پلاك چيني مي كنند خود كارگران هستند كه بايد مراقبت كنند و به نوعي هر فرد مسئول ايمني و حفظ جان خود است.
وي اظهار داشت: در كارگاههاي ساختماني هم پس از آموزش توسط مسئول ايمني، در نهايت خود كارگر است كه بايد ايمني را رعايت كند.
وي گفت: مهمترين دغدغه كارگران، امنيت شغلي و معيشت است، كارگران علاوه بر اينكه بايد اميد به كار مستمر داشته باشند بايد از حوادث احتمالي هم در امان باشند كه اين امر نيازمند مهارت و تبحر است.
ابوي با بيان اينكه حدود 84 انجمن صنفي در بخشهاي حرفه و صنعت، پنج كانون تخصصي و يك مجمع نمايندگان با 36 هزار عضو در استان خراسان رضوي فعال است افزود: بيش از 80 درصد قراردادهاي كارگران موقت است و شايد حدود 20 درصد آنها هم بيمه تكميلي داشته باشند كه اين شرايط توجه بيش از پيش به كارگران را ضروري مي سازد.
وي اظهار داشت: نقش كارفرما نيز در آموزش صحيح و الزام كارگر به انجام و رعايت نكات ايمني پر رنگ است.

* 80 درصد حوادث به دليل سهل انگاري است
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي هم گفت: 80 درصد حوادث ناشي از كار در اين استان مربوط به سهل انگاري است كه از كارگر يا كارفرما نشات مي گيرد.
محمد سنجري افزود: 78 درصد حوادث ناشي از كار در اين استان نيز مربوط به نيروهاي جوان 15 تا 35 ساله است.
وي اظهار داشت: مدرك تحصيلي 68 درصد اين افراد كمتر از ديپلم است لذا بايد در بخش آموزش نيروي جوان فعاليت بيشتري صورت گيرد.
وي گفت: پارسال 899 حادثه كار در خراسان رضوي رخ داد كه 96 درصد آن براي مردان و چهار درصد براي زنان بود و بر اثر آنها در مجموع 911 نفر آسيب ديدند.
سنجري افزود: در مجموع پنج درصد حوادث ناشي از كار در اين استان طي سال گذشته منجر به فوت، سه درصد منجر به قطع عضو و بقيه منجر به شكستگي و جراحت شد.
وي اظهار داشت: 51 درصد حوادث در حوزه اقتصادي و 46 درصد حوادث منجر به فوت ناشي از كار مربوط به صنعت ساختمان بود.
وي گفت: 35 درصد علل وقوع حوادث در صنعت ساختمان هم مربوط به سقوط از ارتفاع بوده است در حالي كه با آموزش كارگر، دادن ابزار كار به ويژه كمربند ايمني از سوي كارفرما اين حوادث كمتر مي شود.
مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي افزود: طي 2 سال اخير تعيين صلاحيت ايمني پيمانكاران در دستور كار اين اداره كل قرار گرفته و در اين چارچوب به 300 پيمانكار گواهي تعيين صلاحيت ايمني داده شده است.
7507 / 6053