۶ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۱۵
کد خبر: 82984035
T T
۰ نفر

روشي براي جلوگيري از تجمع باكتري ها روي تجهيزات

۶ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۱۵
کد خبر: 82984035
روشي براي جلوگيري از تجمع باكتري ها روي تجهيزات

تهران – ايرنا - محققان دانشگاه تورنتو دريافتند با آغشته كردن سطح تجهيزات فرآوري مواد غذايي با روغن خوراكي مي توان مانع تجمع باكتري ها روي اين تجهيزات شد.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري اسوشيتدپرس،‌اين راهكار ساده موجب كاهش ميزان باكتري هاي موجود در ماشين آلات صنعتي تا هزار برابر مي شود. بسياري از مواد غذايي در ماشين آلات صنعتي بزرگ از جنس فولاد ضدزنگ فرآوري مي شوند. به مرور زمان در اثر برخورد مواد غذايي با بدنه اين ماشين آلات، خطوط و شيارهايي در آن ايجاد مي شود كه محل مناسبي براي تجمع و تكثير باكتري ها در مجاورت مواد غذايي است.
اين تجمع باكتري افزايش خطر ابتلا به بيماري ها و آلودگي به ميكروارگانيسم هايي مانند سالمونلا و اي كولاي را افزايش مي دهد.
اما روغن خوراكي با پوشاندن سطح ماشين آلات صنعتي يك لايه آبگريز روي آن ها ايجاد كرده و مانند سدي نفوذناپذير در برابر آلاينده هاي سطحي عمل مي كند.
بر اساس اين تحقيقات استفاده از روغن هاي خوراكي مانند روغن زيتون، روغن ذرت و روغن كانولا در مقايسه با مواد شوينده شيميايي، اثر بهتري در پاكسازي ماشين آلات از باكتري ها دارد. در حال حاضر محققان تركيبات مختلفي از روغن ها، مواد غذايي و فيلم هاي زيستي را مورد مطالعه قرار مي دهند تا مناسب ترين پوشش را براي جلوگيري از تجمع باكتري ها بر سطح ماشين آلات فرآوري مواد غذايي بيابند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
۰ نفر