سیدمسعود طباطباییان روز یكشنبه در حاشیه برپایی نخستین اردوی تیم ملی بوچیا اعزامی به بازی های پاراآسیایی 2018 جاكارتا در گفت و گوی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این رشته برای سومین بار در سطح بزرگسالان پا به رقابت های رسمی بین المللی می گذارد.
وی افزود: البته 6 سهمیه با وایلد كارت (كسب سهمیه بدون شركت در رقابت های انتخابی) با همكاری فدراسیون جهانی و كمیته بین المللی پارالمپیك و تلاش مسئولین ورزشی ایران اختصاص یافت.
مسئول انجمن بوچیای ایران با ارائه آماری از ورزشكاران ایران در این رشته در استان های مختلف كشور اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار، در سال 96 هزار و 400 نفر در رشته بوچیا فعالیت دارند كه شمار مردان كمی بیشتر از زنان است.
طباطباییان ادامه داد: در این دوره از بازی های آسیایی سه سهمیه به زنان و سه سهمیه به مردان اختصاص یافت و ورزشكاران ما در چهار كلاس و سه بخش انفرادی، 2 نفره و تیمی با حریفان خود رقابت می كنند.
وی گفت: البته این احتمال وجود دارد كه سطوح این رقابت ها در جاكارتا تغییر كند اما نمایندگان ما در هر سه سطح شركت خواهند كرد. در دوره های قبلی بازی های پاراآسیایی در هر سه سطح برگزار شده است.
مسئول انجمن بوچیای ایران گفت: در كلاس BC1 معلولانی كه دارای بیشتری شدت آسیب در ناحیه دست ها هستند و تنها قادر به هدایت توپ از طریق دستیار می باشند حضور دارند كه از ایران فهیمه عباسی در این كلاس شركت می كند.
وی ادامه داد: در كلاس BC2 «بهروز بربرمقدم» حضور دارد كه در این كلاس آن دسته از افرادی كه علاوه بر معلولیت در ناحیه پاها، از دستان قوی برخوردار نیستند به میدان می روند و بازیكنان برای برداشتن توپ می توانند از دستیار استفاده كنند.
طباطباییان خاطرنشان كرد: 2 نماینده دیگر ایران به نام های راضیه كاظم پور و علی اسانلو در كلاس BC3 به جاكارتا اعزام می شوند كه در این كلاس بازیكنان از وسیله كمكی مانند سطح شیب دار یا ناودان برای پرتاب توپ استفاده می كنند و در تمام زمان بازی، دستیاری در كنار خود دارند.
وی از مریم ملكی فلاح و فرشید استنجلو به عنوان 2 نماینده دیگر بوچیای ایران در كلاس BC4 نام برد و گفت: در این گروه، معلولانی كه از ناحیه پا محدودیت دارند اما دارای دست های قوی هستند و می توانند ویلچر خود را به سمت جایگاه هدایت كنند، حضور دارند.
طباطباییان درباره انتخاب این افراد گفت: این بازیكنان از استان های مختلف كشور برگزیده شده اند. با توجه به اینكه اردوی بازی های پاراآسیایی از سوم مرداد و دیرتر از سایر رشته ها آغاز شد، به استان ها اعلام كرده بودیم كه نفرات برتر مسابقات قهرمانی كشور و لیگ بوچیا برای تمرینات آماده شوند.
وی اظهار امیدواری كرد: با برپایی 2 اردوی دیگر تا بازی های پاراآسیایی بتوانیم به عناوین خوبی در این مسابقات دست یابیم. بازیكنان این انگیزه و پشتكار را دارند كه در رقابت ها خوب ظاهر شوند اما قوی ترین تیم های بوچیای جهان در آسیا حضور دارند.
وی گفت: حریفان قدرتمند ایران در این دوره تیم های چین، اندونزی و تایلند هستند كه رتبه های برتر مسابقات جهانی را در اختیار دارند.
مسئول انجمن بوچیای ایران با انتقاد از ناشناخته بودن این رشته ورزشی در كشور گفت: هر چند فدراسیون جانبازان، كمیته پارالمپیك و سازمان بهزیستی در این زمینه نگاه مثبتی دارند اما این را بدانید كه اصل بوچیا رشته آسایشگاهی است.
وی خاطرنشان كرد: بنیاد شهید كه باید بیشترین حمایت را در این زمینه می داشت نگاه مثبتی ندارد در حالی كه این بنیاد از نظر تجهیزات می توانست به این رشته كمك كند تا زمینه حضور جانبازانی كه در آسایشگاه ها هستند در مسابقات فراهم شود.
بوچیا ورزش مخصوص بیماران فلج مغزی شدید، از یونان باستان سرچشمه گرفته و سال 1980 وارد كشور انگلستان شد. امروزه این بازی كه به یك رشته ورزشی تبدیل شده، جای خود را در آوردگاه های پاراآسیایی و پارالمپیك باز كرده است.
داشتن كنترل، دقت و تمركز فراوان روی عضلات لازمه اصلی فعالیت در این بازی است. بوچیا در بیش از50 كشور جهان رواج دارد و فعالیت این رشته در ایران به همت فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان از سال 1384 آغاز شده است.
بازی های پاراآسیایی 2018 جاكارتا از 12 تا 21 مهر امسال و با حضور سه هزار و 589 ورزشكار از 43 كشور قاره كهن در 18 رشته ورزشی برگزار می شود. ایران با 301 ورزشكار در قالب بزرگترین كاروان ورزشی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در 13 رشته پارا شنا، پارا دوومیدانی، دوچرخه سواری در بخش پیست، پارا وزنه برداری، پارا تیراندازی، پارا تیراندازی با كمان، گلبال، جودو، پارا تنیس روی میز، والیبال نشسته، شطرنج، بسكتبال با ویلچر و بوچیا در این مسابقات شركت خواهد كرد.
ورزشی**9250** 2024
تهران- ایرنا- مسئول انجمن بوچیا ایران گفت: شناخته نشدن رشته بوچیا (ورزش های توپی) در ایران یكی از چالش های اصلی ماست، هر چند نگاه مسئولین فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین و كمیته ملی پارالمپیك به این رشته مثبت است اما انتظار می رود به این رشته توجه بیشتری شود.