گزارش روابط عمومي استانداري گيلان به ايرنا حاكيست مصطفي سالاري در هشتمين جلسه كميته تخصصي برنج استان كه در موسسه تحقيقات برنج كشور در رشت برگزار شد، بسته بندي با برند مشخص را معرف برنج توليدي گيلان در سطح كشور و دنيا دانست و اظهار داشت: درج برند واحد بر محصول برنج گيلان علاوه بر تأييد كيفيت آن محصول ميتواند نقش بسزايي در ارتقاء بازار فروش اين محصول داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه امسال واردات غيررسمي منتفي است، افزود: دولت نسبت به واردات كالاها به صورت مشخص ارز دولتي پرداخت ميكند كه در موضوع برنج، خارج از ميزان تعيين شده امكان واردات وجود ندارد.
سالاري با بيان اينكه جلوگيري از واردات غيررسمي به نفع برنجكاران است، اظهار داشت: اهتمام ما بر اين است تا در توليد محصولات كشاورزي به ويژه برنج از مزرعه تا سفره برنامهريزي داشته باشيم.
نماينده عالي دولت در گيلان به وجود حلقههاي متفاوت در چرخه توليد برنج اشاره و خاطرنشان كرد: شاليكوبيها حلقه اصلي توليد برنج هستند كه ميتوانند تأثير بسزايي در بازار اين محصول داشته باشند.
وي تصريح كرد: به منظور تجاري سازي محصولات كشاورزي بايد نگاه ما ايجاد صرفه اقتصادي براي مجموعه توليدكنندگان برنج از ابتدا تا انتهاي آن باشد.
استاندار گيلان با بيان اينكه وجود درآمد متفاوت بين شاليكوبيها براساس كيفيت و نيز كاهش ميزان ضايعات باعث ايجاد رقابت بين آنان ميشود، افزود: رقابت بين شاليكوبيها منجر به اصلاح تجهيزات موجود در كارخانههاي شاليكوبي و نيز به روزآوري آنها و در نتيجه كاهش ميزان ضايعات و افزايش كيفيت محصول ميشود.
وي با تأكيد بر كاهش هزينههاي موجود در مسير نظارت بر شاليكوبيها از سوي دانشگاه علوم پزشكي و استاندارد افزود: خوشهبندي براساس كيفيت شاليكوبيها باعث ميشود تا ارائه خدمات به آنان از سوي دستگاههاي مختلف تسهيل شود.
وي اداره هاي جهاد كشاورزي و صنعت، معدن و تجارت استان را ملزم به نظارت بر ميزان ضايعات برنج توليدي از سوي شاليكوبيها و اطلاعرساني به كشاورزان كرد و گفت: بيترديد كشاورزان به واحدهاي شاليكوبي با كمترين درصد ميزان ضايعات برنج توليدي مراجعه ميكنند كه اين اقدام باعث افزايش رقابت و رتبهبندي در بين آنان و نيز افزايش سطح كيفي محصول برنج ميشود.
نماينده عالي دولت در گيلان بر ضرورت بررسي دقيق اعضاي كميته تخصصي برنج درخصوص جلوگيري از عرضه برنج به صورت فله از سال 98 تأكيد كرد و اظهار داشت: اتحاديه شاليكوبيها ميتواند به منظور جلوگيري از عرضه برنج به صورت فله و يكپارچه سازي بسته بنديها در قطعههاي كوچك با توزيعكنندگان بزرگ و مهم كشور به توافق برسد.
در اين جلسه رئيس موسسه تحقيقات برنج كشور گزارشي از روند اقدامات كميته تخصصي برنج ارائه كرد.
استاندار گيلان در پايان اين جلسه از 2 رقم جديد برنج معرفي شده براي كشت بازديد كرد.
سالانه يك ميليون و 200 هزار تن شلتوك از اراضي شاليزاري گيلان برداشت مي شود. اين استان بزرگترين توليدكننده ارقام بومي و باكيفيت برنج در كشور است كه با 238 هزار هكتار اراضي شاليزاري، رتبه اول كشور را از لحاظ سطح زيركشت و همچنين رتبه دوم توليدكننده برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمي، علي كاظمي، صدري، حسني و ديلماني جزو رقم هاي كيفي و ارقام گوهر و سپيدرود جزو رقم هاي پرمحصول است كه در شاليزارهاي گيلان كشت مي شود. بيشترين رقم هاي كشت شده برنج در اين استان، رقم هاي كيفي هاشمي و علي كاظمي است كه افزون بر 85 درصد محصول برنج گيلان را شامل مي شود.
2007
رشت - ايرنا - استاندار گيلان يكي از مهمترين رويكردها را جلوگيري از اختلاط برنج توليدي گيلان با برنج خارجي و ايجاد منفعت بيشتر براي كشاورزان عنوان و بر ضرورت ايجاد برند و كيفي سازي محصول برنج تاكيد كرد.