به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، عبدالهادي فقهي زاده روز يكشنبه در ديدار با سفير افغانستان در تهران بر ضرورت تقويت و توسعه ديپلماسي فرهنگي در آموزه هاي قرآن كريم تاكيد كرد.
وي با اشاره به برگزاري بيست و ششمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم، از اهتمام و تلاشهاي سفير افغانستان و همكاران وي در طول برگزاري اين رويداد بزرگ معنوي قدرداني كرد.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين از حضور كشور افغانستان در نمايشگاه بيست و ششم قرآن كريم به عنوان فرصتي مغتنم ياد و ابراز اميدواري كرد كه سال آينده با پيگيريهاي بيشتر در نمايشگاه حضور جدي تري داشته باشند. فقهيزاده افزود: موقعيت ممتاز دو كشور به دليل مسلمان بودن و همزباني است كه بايد با تقويت ديپلماسي فرهنگي در آموزه هاي قرآن كريم توسعه يابد.
وي با اشاره به اينكه مهاجران افغان به سخت كوشي و هوشمندي شناخته شده هستند گفت: دانشجويان افغان بسياري در دانشگاه تهران در بالاترين سطوح علمي مشغول تحصيل هستند كه پايبند به تفكر ايراني نيز هستند.
معاون قرآني وزير ارشاد با بيان سفر اخير خود به كشور روسيه گفت: در سفر به مسكو شاهد روحانيون مسيحي بوديم كه مي گفتند مسلمان ها براي قرآن در ايران جشنواره مي گيرند اما ما مسيحيان براي كتاب مقدسمان جشنواره نداريم.
** سطح آموخته هاي مهاجرين افغان از ايران بسيار بالاست
در اين ديدار سفير افغانستان ضمن قدرداني از زحمات معاون قرآني وزير ارشاد و مسوولين بخش بين الملل نمايشگاه قرآن گفت: ما دو كشور با مشتركات بي نظير در سطح منطقه و جهان هستيم و همكاري هاي خوبي به خصوص در زمينه فرهنگي داريم كه علاوه بر اين مشتركات هم كيش، همزبان و همسايه هستيم.
نصير احمد نور با بيان تاثيرگذاري مهاجرت مردم افغانستان از فرهنگ گرانسنگ ايران گفت: متاسفانه به دليل جنگ و مسائل داخلي هموطنان ما مجبور به مهاجرت به بيش از 70 كشور دنيا شدهاند اما امروزه سطح دانش و تخصص آموخته شده مهاجرين افغان در جمهوري اسلامي ايران بسيار بالاست و نسل دوم و سوم مهاجرين افغان به فرهنگ ايران بسيار نزديك شده اند كه خوشبختانه در حال گذراندن تحصيلات دانشگاهي در مقاطع مختلف هستند.
در بخش ديگري از اين ديدار شفيق شرق وابسته فرهنگي افغانستان در ايران ضمن خوش آمدگويي و تشكر از زحمات مسوولين نمايشگاه، در خصوص انعكاس رسانه اي فعاليت ها و برنامه هاي ارائه شده غرفه افغانستان در طول نمايشگاه امسال گفت: شبكه تلويزيوني تمدن افغانستان و خبرگزاري آوا برنامه هاي غرفه افغانستان را پوشش دادند.
وي همچنين به برگزاري نماز وحدت غرفه افغانستان در بيست و ششمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم اشاره كرد و گفت: تلاش شد اگر هم كوچكترين زاويه اي بين مذاهب موجود است در برنامه ها و فعاليت ها وجود نداشته باشد.
شفيق شرق در ادامه گفت: ما از ظرفيت هاي مهاجرين افغان در ايران استفاده كرديم و محصولات بسيار خوبي در حوزه قرآني داريم كه اگر هماهنگي شود مي توان آنها را جهت ارائه در نمايشگاه به ايران آورد. از جمله بزرگترين قرآن كتابت شده در دنيا و ديگر آثار هنري در اين زمينه مي باشد.
به گزارش ايرنا، افغانستان براي نخستينبار به گونه گسترده و متنوع در نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم تهران شركت كرد و اكثر كارهاو توانمنديهاي مهاجرين را به نمايش گذاشت.
اين كشور در حوزه ديني به ويژه در حوزه قرآن كريم، هفت نوع قرآن كريم كه به تازگي چاپ شده از سوي انتشارات مختلف افغاني چاپ شده همراه با دو نوع قرآن كريم كه جلدشان توسط مهاجرين هنرمند، به صورت بسيار زيبا دستباف شده بود را به نمايش گذاشت.
از طرفي ديگر با موضوعات ديني و قرآني نقاشي، خطاطي و خوشنويسي كه از سوي مهاجرين ترتيب داده شده بود نيز در معرض ديد بازديدكنندگان از اين رويداد بزرگ معنوي قرار گرفت.
در اين نمايشگاه همچنين بخش فرهنگي سفارت افغانستان در تهران تلاش كرد تا توانمنديهاي مهاجرين را در زمينهها و حوزههاي قرآن كريم چون خطاطي به نمايش بگذارد.
برگزاري شب ويژه غرفه افغانستان، شب ويژه قاريان مهاجرين، شب ويژه علما و روحانيون و شب ويژه كودكان در 9 شب و به صورت متواتر سفره افطاري مزين با غذاهاي افغانستاني از ديگر برنامه هاي اين كشور در ايام برپايي نمايشگاه قرآن به شمار مي رود كه مورد استقبال خوب بازديد كنندگان قرار گرفت.
بخش بين الملل نمايشگاه بين المللي قرآن در نيم طبقه دوم شبستان مصلاي امام خميني(ره) قرار گرفته بود كه افغانستان يكي از كشورهاي حاضر در اين بخش بود.
بيست و ششمين نمايشگاه بين المللي قرآن با شعار «قرآن؛ چلچراغ هدايت» با همكاري ۲۹ كميته تخصصي در زمينههاي مختلف علمي، محتوايي، هنري، كودكان، زنان و بخش بينالملل از ۲۹ ارديبهشت همزمان با سومين روز از ماه مبارك رمضان تا 17 روز (14 خرداد ماه) برابر با سالروز ارتحال بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران (شب بيستم ماه مبارك رمضان) از ساعت 17 تا 24 ميزبان علاقه مندان درمصلاي امام خميني (ره) بود.
فراهنگ ** 1355 **1418
معاون قرآن وزيرارشاد:
تفاوتي بين كشورهاي اسلامي و مذاهب آنها قائل نيستيم
۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۷:۱۷
کد خبر:
82985226
تهران - ايرنا - معاون قرآن و عترت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تاكيد كرد: نگاه ما در معاونت قرآن به دو عامل وحدت ملي و ديني است و هيچ تفاوتي بين كشورهاي مختلف اسلامي و مذاهب آنها قائل نيستيم.