۷ مرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۵۳
کد خبر: 82985395
T T
۰ نفر

مهاباد و فرصت هاي اشتغال- پيمان پاكزاد*

۷ مرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۵۳
کد خبر: 82985395
مهاباد و فرصت هاي اشتغال- پيمان پاكزاد*

مهاباد- ايرنا- ظرفيت هاي موجود مهاباد در حوزه هاي مختلف صنعتي و اقتصادي، براي ايجاد فرصت اشتغال، ارزآوري و سرمايه گذاري داخلي و خارجي در كمتر شهرستان ديگري وجود دارد.

وجود 12 نوع ماده معدني و حدود 40 معدن و توليد سالانه بيش از 185 هزار تن مواد معدني در شهرستان مهاباد ظرفيت بسيار خوبي است كه با بهره گيري از آن فرصت اشتغال و توليد مناسب در شهرستان مهيا مي شود.
مهاباد از وضعيت مناسبي در زمينه ذخاير معدني برخوردار است به طوري كه 45 درصد سنگ معدني باريت كشور در اين شهرستان توليد مي شود اما هنوز تا بهره برداري مطلوب از ظرفيت هاي بخش معدن و صنايع معدني راهي طولاني در پيش دارد كه لازمه رسيدن به نقطه مطلوب، تبيين درست وضعيت معدن، صنايع معدني و جذب سرمايه گذار است.
بيش از 20 هزار تن ماده معدني امسال از معادن اين شهرستان استخراج شده است.
مهمترين و بيشترين سنگ هاي استخراج شده به ترتيب سنگ لاشه آهكي، سنگ هماتيت و سنگ باريت است.
سهم 45 درصدي اين شهرستان در استخراج باريت كشور و توليد سالانه بيش از 90 هزار تن از اين ماده معدني در اين شهرستان ظرفيت بسيار بزرگي براي اشتغال است كه تنها حدود 160 نفر جذب اين بخش شده است.
17 معدن اين شهرستان داراي سنگ باريت است، باريت در صنعت نفت و گاز، كاربرد و اهميت زيادي دارد.
به علت جرم و وزن مخصوص و خنثي بودن ساختمان شيميايي باريت، حدود 90 درصد از اين ماده معدني در حفاري هاي نفت و گاز مورد استفاده قرار مي گيرد.
وجود پتروشيمي در اين شهرستان ديگر ظرفيت بالاي صنعتي اين شهرستان است كه زمينه و ظرفيت ايجاد صنايع پايين دستي را فراهم آورده است.
عرضه مستقيم مواد خام پتروشيمي به بازارهاي داخلي و خارجي به خصوص به چين و صادرات حدود 54 ميليون دلاري امسال پتروشيمي مهاباد به رغم سودآوري و ارزآوري آن تنها يك دهم سودآوري و ايجاد اشتغال آن است.
كارشناسان امور اقتصادي و صنعتي معتقدند با راه اندازي صنايع پايين دستي پتروشيمي مهاباد علاوه بر اشتغال حدود سه هزار نفري، ظرفيت صادرات و ارزآوري تا 10برابر افزايش مي يابد.
وجود صنعت سرم سازي و ظرفيت هاي توليدي و صادراتي اين بخش نيز ديگر ظرفيت منطقه اي در جنوب آذربايجان غربي است كه مغفول مانده و اكنون اين كارخانه سرم سازي نيز نياز به توجه مسئولان دارد تا با جلوگيري از ورود واكسن هايي كه در داخل توليد مي شود از توليد داخلي حمايت شده و ظرفيت صادراتي آن نيز فعال شود.
البته اين تنها بخش مهمي از ظرفيت اقتصادي، صنعتي و سرمايه گذاري در شهرستان مهاباد و جنوب آذربايجان غربي است كه در صورت توجه كافي مسئولان جهش اقتصادي را در منطقه شاهد خواهيم بود.
*خبرنگار ايرنا
۰ نفر