۹ مرداد ۱۳۹۷، ۹:۲۱
کد خبر: 82986645
T T
۰ نفر
«نیوكاسل» 30 درصد طیور مرغداری های ایلام را تلف كرد

ایلام - ایرنا - مسئول مبارزه با بیماری های طیور و زنبور عسل اداره كل دامپزشكی ایلام گفت: 20 تا 30 درصد طیور برخی از مرغداری های استان در سه ماهه اخیر امسال تاكنون به علت ابتلا به بیماری نیوكاسل تلف شده اند.

دكتر شهرام باسامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مقدار تلفات در چهار كانون مرغداری شناسایی شده استان ایلام گزارش و ثبت شده است.
وی یادآور شد: این تعداد تلفات و كانون های بروز این بیماری توسط صاحبان مرغداری ها در ماه های اخیر به دامپزشكی استان ایلام اطلاع داده شده است.
به گفته باسامی ،نیوكاسل به عنوان یك بیماری بومی در صورتی كه مورد بی توجهی مرغداران قرار بگیرد می تواند تلفات و خسارات جبران ناپذیری را در واحدهای مرغداری ها برجای بگذارد.
وی تاكید كرد: بیماری نیوكاسل 60 تا 65 درصد در میزان مرگ و میر طیور واحدهای صنعتی نقش دارد .
باسامی عدم رعایت بهداشت در محل مرغداری یا انبار دان و خوراك طیور، مشكل در تغذیه، شكست واكسیناسیون ( انجام ناصحیح مایه كوبی)، داشتن بیماری های زمینه ای سركوب كننده ایمنی بدن، ابتلا به مسمومیت های خفیف را از جمله راه های ابتلای مرغ ها به بیماری نیوكاسل دانست.
باسامی افزود: برای جلوگیری از بروز این بیماری مرغداران باید واكسیناسیون طیور خود را در طول دوره های 45 تا 50 روزه رشد طیور به طور متوالی و حداقل پنج بار انجام دهند.
وی گفت: مرغداران باید واكسیناسیون پرندگان خود را به صورت قطره های چشمی، اسپری، تزریقی، آشامیدنی ( با آب بهداشتی و تصفیه شده و فاقد كلر و مواد اضافی ) و خوراكی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری را به دفعات در طول دوره رشد طیور انجام دهند.
مسئول مبارزه با بیماری های طیور و زنبور عسل اداره كل دامپزشكی ایلام با بیان اینكه پرندگان آزاد پرواز اهلی و وحشی نظیر كبوترهای خانگی، گنجشك، یاكریم و قمری می توانند مخزن انتشار ویروس بیماری نیوكاسل باشند، به صاحبان مرغداری ها توصیه كرد تا از نزدیك شدن این پرندگان به انبار دان و خوراك و یا محیط نگهداری طیور جلوگیری كنند.
به گزارش ایرنا، بیماری های آنفولاآنزا، گامبورو، نیوكاسل و برونشیت از بیماری های شایع و بومی در بین طیور استان است.
استان ایلام دارای 400 واحد مرغداری است.
بیماری نیوكاسل یكی از خطرناكترین بیماریهای ویروسی طیور بوده و به شدت مسری است، عامل این بیماری «پارامیكسو »ویروسی است كه پرندگان و انسانها را مبتلا می كند، ویروس این بیماری از طریق دهان، ارتباط تنفسی و مدفوع منتقل می شود.
سالانه 51 هزار و 500 تن تولید گوشت مرغ در 400 واحد مرغ داری ایلام تولید می شود .
6034/7172
۰ نفر