به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، علیرضا رئیسی روز سه شنبه در همایش روز جهانی تغذیه با شیر مادر افزود: شیر مادر تنها ماده غذایی است كه برای سلامتی نوزادان سودمند است.
وی با بیان اینكه شیر مادر یك بافت زنده است، اظهار داشت: شیر مادر محصول بیولوژیك و ارگانیك است و از بروز بسیاری بیماری ها پیشگیری می كند.
رئیسی با اشاره به اینكه شیر ماده ای است كه از سوءتغذیه جلوگیری می كند، تصریح كرد: در جوامع فقیر و با درآمد پایین سوءتغذیه با كوتاهی قد و كم وزنی همراه است و این در حالی است كه در جوامع با درآمد بالا عدم تغذیه با شیر مادر، بیماری های غیرواگیر و افزایش وزن را ایجاد می كند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: از مشكلات متعدد مادران نحوه شیردهی است كه باید در این زمینه آموزش ببینند. برخی مراجعات مادران به مراكز بهداشتی به این علت است كه تصور می كنند شیر آنها كافی نیست و به همین دلیل نوزاد خود را با شیر خشك تغذیه می كنند؛ در حالی كه این تصور درست نیست و پزشكان باید مادران را به تغذیه نوزاد با شیر خود توصیه كنند.
وی با اشاره به اینكه در سراسر كشور خانه های بهداشت فعال هستند و به مادران باردار خدمات ارایه می دهند، اظهار داشت: بیشترین خدمات این مراكز را مادران باردار دریافت می كنند. در این مراكز باید پزشكان مادران را به زایمان طبیعی تشویق كنند زیرا سزارین میزان بستری در بخش مراقبت های ویژه و مرگ و میر نوزادان را افزایش می دهد.
معاون وزیر بهداشت تصریح كرد: ایجاد بیمارستان های دوستدار كودك، مراقبت از كودكان سالم، پایش رشد، غربالگری كودك، واكسیناسیون، سلامت دهان و دندان، پایش بینایی و شنوایی، غربالگری و تغذیه تكمیلی و مشاوره با خانواده ها برای ترویج تغذیه با شیر مادر از دستاوردهای وزارت بهداشت در راستای ارتقای سلامت كودكان است.
رئیسی با بیان اینكه با این دستاوردها مرگ و میر نوزادان كاهش می یابد، افزود: یكی از اهداف وزارت بهداشت آن است كه با گسترش زایمان ایمن و كاهش سزارین های بی مورد و ترویج تغذیه با شیر مادر، در راستای داشتن كودكان سالم گام بردارد.
وی اظهار داشت: تاكید بر این است كه در بیمارستان ها شروع تغذیه با شیر مادر در ساعات اولیه تولد نوزاد باشد.
* سوءتغذیه عامل 50 درصد مرگ و میرهای كودكان زیر 5 سال
علیرضا مرندی فوق تخصص اطفال نیز در این همایش گفت: تغذیه با شیر مادر باعث پیشگیری از سوءتغذیه می شود؛ در حال حاضر سوءتغذیه عامل 50 درصد مرگ و میر كودكان زیر 5 سال است.
وی با بیان اینكه شیر مادر سهم عمده ای در سلامتی دارد، افزود: رشد تكامل، پیشگیری از پوكی استخوان و سرطان ها از فواید شیر مادر است.
مرندی تصریح كرد: كارخانه های شیرخشك سازی، محصولات خود را برای ما تبلیغ می كنند در حالی كه تغذیه با شیر مادر نباید تا دوسالگی قطع شود.
به گفته وی، كودكانی كه با شیر خشك تغذیه می شوند، دچار آلرژی می شوند و سیستم ایمنی بدن آنها تضیعف می شود.
اجتمام **9022*1834
معاون وزیر بهداشت:
سالانه جان 1.5 میلیون نوزاد با تغذیه شیر مادر نجات می یابد
۹ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۰۱
کد خبر:
82986973
تهران- ایرنا- معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه شیر مادر نوعی واكسن است كه برای پیشگیری از بیماری ها باید به نوزاد داده شود، افزود: سالانه جان یك و نیم میلیون نوزاد در جهان از طریق تغذیه با شیر مادر نجات می یابد.