كاظم ناظمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این نوع حرفه آموزی برای ایجاد اشتغال افراد جویای كار بسیار مفید و موثر است.
وی به طرح رهگیری كارآموزان برای اشتغال مرتبط با مهارت آنها اشاره كرد و افزود: از 373 نفر رهگیری شده از سال 96 تاكنون 108 نفر شاغل شدند.
وی تعداد كارآموزان این مركز را 535 نفر ذكر كرد كه از این تعداد 270 نفر زن و بقیه مرد هستند.
ناظمی با بیان اینكه 29 درصد كارآموزان جذب بازار كار شدند، خاطرنشان كرد: مركز فنی و حرفهای بافق بعد از مركز شهرستان اشكذر رتبه دوم اشتغال استان یزد را به خود اختصاص داد.
این مسوول یادآور شد: همچنین هشت نفر از دانشجویان رشته برق دانشگاههای بافق در حرفه « پی. ال. سی » یعنی كنترل مدارهای برق صنعتی از طریق سیستم رایانه در این مركز مشغول مهارت آموزی هستند.
ناظمی با بیان اینكه در كنار علم، فراگیری مهارت لازم و ضروری است، تصریح كرد: هم اینك در 35 رشته از قبیل صنایع خودرو، برق، طراحی و دوخت، صنایع دستی، كامپیوتر و آی تی، تأسیسات، صنایع جوش و… به متقاضیان مهارت ارائه می شود.
رئیس مركز فنی و حرفهای بافق یادآور شد: همچنین در سه سال اخیر پنج نفر از كارآموزان این مركز كارآفرین شدند كه افرادی را هم به كار گرفته اند.
وی به طرح كارورزی اشاره كرد و یادآور شد: در فرایند این طرح كارگاه های فنی و حرفهای تعریف میشود و افرادی كه در این كارگاه ها آموزش فرا گیرند برای دریافت گواهینامه مهارت، در آزمون این مركز شركت می كنند.
وی سقف مهارت آموزی این افراد را 720 ساعت كار عنوان كرد و گفت: تا زمانی كه كارآموز در كارگاه های سطح شهرستان مهارت آموزی دارد و كار میكند از پرداخت حق بیمه معاف است.
به گفته ناظمی ایجاد كارگاه های صنایع غذایی و پیگیری راه اندازی رشته طلا و جواهرسازی یا سنگ تراشی (نگین) با همكاری میراث فرهنگی و اتاق اصناف از برنامههای آینده این مركز است.
بیشتر كارآموزان مركز فنی و حرفهای بافق دانش آموزان و دانشجویانی هستند كه برای گذران اوقات فراغت و مهارت آموزی در این مركز فعالیت دارند و همین امر تعداد متقاضیان را در فصل تابستان افزایش داده است.
مركز شهرستان 50 هزار نفری بافق در فاصله 110 كیلومتری جنوب شرقی یزد قرار دارد.
7543/ 2047/
یزد -ایرنا - رئیس مركز فنی و حرفهای شهرستان بافق گفت: برای اولین بار در استان یزد نخستین كارگاه میناكاری بر روی مس از چندی قبل در این مركز فعال شد كه از 16 هنرجو، هشت نفر كارآفرین شدند و آثارشان را به بازار مصرف عرضه می كنند.