۹ مرداد ۱۳۹۷، ۲۱:۰۶
کد خبر: 82987585
T T
۰ نفر
رییس سازمان جنگل ها: از سوی برخی دستگاه ها تحت فشاریم

تهران- ایرنا- رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: بخش عمده تصرف عرصه های منابع طبیعی مربوط به بخش دولتی است و در این زمینه از سوی برخی دستگاه ها تحت فشارم اما نمی توانم بیشتر این موضوع را باز كنم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «خلیل آقایی» عصر سه شنبه در دومین جشنواره ملی «روز جنگلبان» اضافه كرد: سیستم دولتی تاكنون به كسب اجازه برای ورود به عرصه های منابع طبیعی اعتقادی نداشته است اما از این پس باید مجوز دریافت كند.
آقایی تصریح كرد: در صورت ندادن مجوز به نهاد دولتی، باید «نه» سازمان جنگل ها برای آنها نیز «نه» باشد.
وی توضیح داد: 2 گروه برای آنچه از محیط زیست و منابع طبیعی جنگل و مرتع باقی مانده است مشكل درست می كنند؛ اول، مردمی كه در اقصی نقاط كشور از طریق این منابع زندگی می گذرانند.
«دوم، سیستم دولتی كه در بسیاری موارد به این موضوع اعتقاد ندارد و به بهانه فعالیت های اقتصادی و ایجاد اشتغال بدون توجه به مسائل زیست محیطی به فعالیت های عمرانی دست می زند.
وی تصریح كرد: آغاز هرگونه فعالیت معدنی، جاده ای، سدسازی و غیره كه باید از عرصه های منابع طبیعی استفاده شود، منوط به كسب مجوز از سازمان جنگل هاست.

** تخصیص ٢٠٠ میلیون دلار برای جنگلداری و آبخیزداری
معاون وزیر جهاد كشاورزی اعلام كرد: امسال ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به جنگلداری و آبخیزداری تخصیص یافت.
وی ادامه داد: از این میزان ۱۰۰ میلیارد تومان به عملیات بیولوژیك اختصاص یافته است.
آقایی گفت: ۲ هزار جنگلبان به سبب گستردگی عرصه های طبیعی راه به جایی نخواهند برد.
وی ادامه داد: جنگلبانان باید در جنگل هایی كه آتش سوزی رخ می دهد، حضور پیدا كنند.
به گفته وی، عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست كشور دچار مشكل است و همه افرادی كه در كشور زندگی می كنند در این شرایط سهیمند؛ «گرچه سهم سازمان و بنده در مشكلات محیط زیست بیشتر است».

** حفاظت از منابع طبیعی بدون مشاركت مردم امكان پذیر نیست
فرمانده یگان حفاظت از سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری نیز در این مراسم مگفت: تمامی دستگاه های ذیربط وظیفه دارند تا از منابع طبیعی و محیط زیست حفاظت كنند، اما این امر بدون مشاركت مردم امكان پذیر نیست.
«قاسم سبزعلی» خواستار مشاركت مردمی در حفظ جنگل ها و مراتع شد و افزود: جنگلبانان با وجود مخاطرات فراوان از ۱۳۵ میلیون هكتار اراضی داخلی طبیعی حفاظت می كنند، كه گاهی مورد هدف تیر قاچاقچیان چوب قرار می گیرند.
وی گفت: امروز در حوزه آب، خاك، هوا و محیط زیست كشور با چالش جدی روبرو هستیم و به همین دلیل در زمینه فرهنگ سازی در حفظ جنگل ها، مراتع منابع طبیعی و مشاركت مردمی به اندازه كافی تلاش نكردیم.
فرمانده یگان حفاظت از سازمان جنگل ها یادآور شد: هدف سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری فراهم سازی زیرساخت های لازم برای مشاركت مردم است.
به گفته این مقام مسئول، 2 هزار جنگلبان در كشور فعالند و این قشر تاكنون ۱۵ شهید، ۱۹ جانثار و ۵۰۰ جانباز داشته اند.
به گزارش ایرنا، هفدهم اردیبهشت پارسال رییس قوه قضاییه گلایه كرد: برخورد و تصرف منابع طبیعی در وهله اول به خود دستگاه اجرایی برمی گردد كه گاهی علاوه بر برخورد نكردن با متخلفان، گزارش آن را نیز به دادسرا ارائه نمی كنند كه این قصور سبب بازشدن راه برای تخلفات بیشتر می شود.
پانزدهم اسفندماه پارسال نیز سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: برای رسیدگی مطلوب به تخلفات ویژه محیط زیست و منابع طبیعی، دادسرای ویژه ای در تهران تشكیل شده است.
ششم تیرماه رییس دستگاه قضا در ارایه گزارش حضوری خدمت رهبر معظم انقلاب گفت: قوه قضاییه حركت جدیدی برای استیفای حقوق عامه آغاز كرده و با ورود به برخی مسائل مهم همچون خلع ید از تصرف منابع طبیعی، مشكلات جاده‌ها و تاخیر پروازها از حقوق مردم دفاع كرده است.
دومین جشنواره ملی روز جنگلبان عصر سه شنبه در بوستان گفتگو تهران برگزار شد.
در این جشنواره از خانواده ها و فرزندان حدود ٣٠ نفر از جنگلبانان نمونه قدردانی و یاد شهیدان جنگلبان گرامی داشته شد.
اقتصام*٩١٨٦*1961*
۰ نفر