احمد تیموری روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا كم آبی و خشكسالی سال های اخیر را مسبب بحرانی شدن وضعیت باغ های سیب سمیرم دانست و افزود: با گرمتر شدن هوا احتمال خسارت و خشكی نیز بالاتر می رود.
وی با بیان اینكه در چند سال اخیر یكهزار و 500 هكتار از باغ های سمیرم خشك شده است، گفت: بیشترین خسارت به روستاهای بخش وردشت و دشت حنا در شمال و شرق سمیرم وارد شده و شرایط در برخی روستاهای بخش پادنا مانند كیفته ، قنات، كُمه و مورَك نیز بحرانی است.
مدیر جهاد كشاورزی سمیرم افزود: بر اساس مصوبه كار گروه ماده 11 مدیریت بحران، 9 میلیارد ریال به منظور خرید لوله برای آبرسانی به باغ های سمیرم در نظر گرفته شده و زمین های دارای شیب مناسب برای انتقال آب به صورت ثقلی نیز شناسایی شده است.
وی اقدام دیگر جهاد كشاورزی را اختصاص 30 میلیارد ریال اعتبار برای حفظ باغ ها عنوان كرد و افزود: اعتبار مورد نیاز شهرستان در این بخش 200 میلیارد ریال برآورد شده است.
تیموری گفت: آبرسانی به وسیله لوله ، مرمت قنات های دارای آب و بهسازی كانال ها از فعالیت های جهاد كشاورزی برای مقابله با خشكسالی امسال است.
وی همچنین با اشاره به تهیه بانك اطلاعاتی از وضعیت باغ ها، آب و زراعت سمیرم گفت: 14 هزار و 500 هكتار از باغ های شهرستان به شبكه آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
مدیر جهاد كشاورزی سمیرم افزود: علاوه بر این در سال جاری نصب و راه اندازی شبكه آبیاری نوین در 600 هكتار از باغ های بخش پادنا و رود آباد نهایی شده است.
به گزارش ایرنا پیش از خشكسالی اخیر در مجموع هر ساله 200 تا 300 هزار تن انواع سیب درختی مرغوب از نوع گلدن، رد و گلاب در شهرستان سمیرم تولید و روانه بازارهای داخل و خارج كشور می شد.
سمیرم با پنج هزار و200 كیلومتر مربع وسعت، دارای 100هزار نفر جمعیت ثابت و عشایری است.
95 درصد ساكنان سمیرم در بخش كشاورزی شاغل هستند.
7147/ 6022
اصفهان - ایرنا - مدیر جهاد كشاورزی سمیرم گفت: 14 هزار هكتار از مجموع 21 هزار هكتار باغ سیب این شهرستان درسالجاری با خطر خشك شدن مواجه شده است.