جليل جباري روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در مرحله سوم مرمت و ساماندهي آثار تاريخي موجود در بافت تاريخي اروميه چهار ساختمان قديمي در حد فاصل خيابان عطايي تا ميدان ولايت فقيه (مركز) از محور خيابان امام، ساماندهي و مرمت مي شود.
وي ادامه داد: اقدامات عمده اي كه صورت خواهد گرفت شامل جداره سازي نماي خارجي اين ساختمان ها با استفاده از مصالح همگن، اندودبرداري از ساير قسمت ها و اجراي درب و پنجره هاي چوبي به جاي فلزي است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي اعتبار اختصاص يافته براي اين مرحله از طرح را 2 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت: اين ميزان اعتبار از محل اعتبارات استاني تامين شده است.
جباري افزود: طرح احياي بافت تاريخي اروميه يكي از طرح هاي بزرگ اين اداره كل محسوب مي شود كه در آن علاوه بر مرمت و ساماندهي ابنيه تاريخي موجود در محدوده اين بافت، قرار است جداره خارجي بناها و ساختمان هاي تجاري اداري موجود نيز شكل و شمايلي يك دست و همگون با وضعيت تاريخي و قبلي خود داشته باشد.
وي افزود: اجراي كامل اين طرح زمانبر است و علاوه بر تامين اعتبار لازم، نيازمند همراهي و همكاري ساير ادارات مسوول، كسبه و تجار شاغل در اين محدوده مي باشد.
به گزارش ايرنا در مراحل قبلي طرح ساماندهي و مرمت آثار تاريخي در بافت تاريخي اروميه، 11 بناي تاريخي فرهنگي موجود در مسير محور خيابان امام، مرمت و بازسازي شد كه از جمله آنها مي توان به سردرب مدرسه 22 بهمن، سردر يونچي بازار، تيمچه نصيرزاده، راسته نظمي افشار و مسجد يوردشاهي اشاره كرد.
8135/3072
اروميه - ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: مرحله سوم از مرمت، ساماندهي و احياي آثار تاريخي موجود در بافت تاريخي اروميه آغاز شد.