۱۳ مرداد ۱۳۹۷، ۱۹:۰۰
کد خبر: 82991100
T T
۰ نفر

خبرنگاران همانند قضات به دنبال كشف حقیقت هستند

۱۳ مرداد ۱۳۹۷، ۱۹:۰۰
کد خبر: 82991100
خبرنگاران همانند قضات به دنبال كشف حقیقت هستند

تهران-ایرنا- هنرمند نقاش با مقایسه جایگاه خبرنگار و قاضی در جامعه گفت: خبرنگاران همانند قضات در جامعه به دنبال كشف حقیقت هستند و باید امكانات رفاهی و امنیتی را برای آنها مهیا كرد تا در روشنگری افكارعمومی تحت تاثیر فشارهای بیرونی قرار نگیرند.

حبیب‌الله صادقی هنرمند نقاش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با تاكید بر حفظ سلامت قلم خبرنگار گفت: نجابت و پاكیزگی قلم روزنامه نگار از الزامات شكل گیری جریان فرهنگی در كشور است و این روحیه از بركات روزنامه نگاری انقلاب و دفاع مقدس به نسل امروز منتقل شده است.
وی در آستانه روز خبرنگار افزود: افتخار این را دارم كه در كنار هنر نقاشی و هیات علمی دانشگاه روزنامه نگاری را در تحریریه روزنامه اطلاعات و چندین رسانه دیگر تجربه كردم و از نزدیك با زیبایی ها و مشكلات این حوزه آشنایی كامل دارم.
هنرمند نقاش با اشاره به روزنامه نگاری در دوران دفاع مقدس گفت: زمانی كه هم پیمانان آمریكایی، غربی و عرب رژیم صدام، مقابل ایران متحد شده بودند و لشكر كفر در خیال نابودی اسلام بود، انتخاب عنوان «دفاع دمقدس» به جای جنگ، واژه ای بود كه به بركت قلم روزنامه نگاران انقلابی در ادبیات دوران جنگ هشت ساله شكل گرفت.
نقاش انقلابی با اشاره به شهدای خبرنگار و عكاس دفاع مقدس گفت: باورها و آرمانهای افرادی كه برای رساندن صدای حق علیه باطل در جبهه های جنگ جان خود را از دست گرفتند و با خون خود نقشه راه و الگوهای رسانه ای را برای نسل امروز ترسیم كردند.
صادقی گفت: روزنامه نگار مسلمان و انقلابی بدون جانبداری از جریان و خط و مش سیاسی خاص، با یك نگاه باورمندانه و شجاعانه مطالبات جامعه را پیگیری می‌كند و بدون شعار زدگی تحلیل های خود را در سطح جامعه ارایه می دهد.
وی افزود: خبررسانی یكی از مهمترین موضوع های جدی در جهان معاصر است و رسوایی «واتر گِیت» نیز یكی از نمونه های مهم در روزنامه نگاری جهان است.
رسوایی واترگِیت به وقایعی غیرقانونی اطلاق می‌شود كه در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریكا میان سال‌های 1972-1975 توسط نزدیكان ریچارد نیكسون در هتلی به همین نام در واشنگتن اتفاق افتاد و با افشای آن توسط خبرنگاران روزنامه واشنگتن پست منجر به استیضاح و در نتیجه كناره‌گیری ریچارد نیكسون رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده آمریكا شد.
هنرمند نقاش با اشاره به نقش ظریف روزنامه نگاری در روشنگری جامعه گفت: رسانه نقش تحلیلی و تبیینی درحركت جامعه ایفا می‌كند و كشورهای توسعه یافته از رسانه های قدرتمندی برخوردار هستند.
وی با اشاره به نقش خبرنگاران عرصه فرهنگ و هنر گفت: یك خبرنگار فرهنگی باید آسیب ها و فرصت های حوزه فرهنگ را بشناسد و انتظارات جامعه را شناسایی كند تا با پیگیری مطالبات نسل نسل جوان و فعالان فرهنگی و هنرمندان، دغدغه های این عرصه را كاهش دهد.
هنرمند نقاش، افزایش دانش تخصصی خبرنگاران در حوزه تجسمی را از ضرورت های رسانه های هنری دانست و افزود: نبود نقدهای حرفه ای بر آثار هنری از كاستی های رسانه های امروز است و فضا به نحوی است كه مخاطبان نمی توانند در تحلیل رسانه ها از سطح كیفی نمایشگاه ها و آثار هنرمندان باخبر شوند.
وی با تاكید بر خردورزی در حوزه رسانه گفت: نگاه فرمایشی در كار رسانه بزرگترین آسیب را به بدنه اطلاع رسانی كشور وارد می كند.
«خبرنگارباید سطح آگاهی خود را نسبت به تحلیل رویدادها بالا ببرد تا بتواند به صورت هوشمندانه مسیر صحیح را برای افكار عمومی روشن كند تا آگاهی جمعی ایجاد شود»
محمود صارمی خبرنگار و رئیس نمایندگی خبرگزاریِ جمهوری اسلامی (ایرنا) در افغانستان، به همراه هشت نفر از اعضای كنسولگری ایران، 17 مرداد سال 1377 در مزار شریف به دست گروهك تروریستی طالبان به شهادت رسید و به همین مناسبت در تقویم رسمی كشور 17 مرداد، روز خبرنگار نامگذاری شده است.
فراهنگ**9031** 1418
۰ نفر