۱۵ مرداد ۱۳۹۷، ۱۷:۲۸
کد خبر: 82993246
T T
۰ نفر
صدر بدون مالكی فراكسیون اكثریت پارلمان عراق تشكیل می دهد

بغداد - ایرنا - 'حاكم الزاملی' یكی از رهبران جریان صدر گفت ائتلاف سائرون مورد حمایت سید مقتدا صدر طی روزهای آینده فراكسیون اكثریت پارلمان ملی این كشور را بدون حضور ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالكی اعلام خواهد كرد.

به گزارش ایرنا، درحالی كه نوری مالكی دو روز پیش، از تشكیل فراكسیون اكثریت با حضور سه ائتلاف اصلی دولت قانون، فتح (هادی العامری) و نصر (حیدرالعبادی) و جاری بودن گفتگوها برای پیوستن سائرون و حكمت (سید عمار حكیم) خبر داده بود، اكنون الزاملی از رهبران پر نفوذ جریان صدر می گوید این مذاكرات با محوریت سائرون و بدون حضور ائتلاف دولت قانون در جریان است.
الزاملی درگفتگو با روزنامه قطری 'العربی الجدید' با اشاره به این كه همه در انتظار تایید نتایج انتخابات هستند گفت سائرون تعداد زیادی كرسی بدست آورده است و ائتلاف ها و تفاهمات فراوانی نیز با گروههای مختلف دارد و وی گمان می كند كه سائرون در روزهای آینده و پس از تایید نتایج انتخابات، فراكسیون اكثریت را اعلام خواهد كرد.
الزاملی درعین حال گفت كه هر دولتی بدون تكیه بر تفاهم با سایرین بر سر ماموریت ها و پرونده های اساسی نمی تواند موفق باشد و از مهمترین این موارد، روش اداره كشور، موضوع خلع سلاح و از بین بردن سهمیه بندی سیاسی و فساد است.
وی گفت ائتلاف سائرون نسبت به دیگران شانس بیشتری در تشكیل ائتلاف با سائر گروههای سیاسی دارد و می تواند در این زمینه موفق باشد اما گروه نوری مالكی در میان این گروهها جایی نخواهد داشت.
این درحالی است كه 'صلاح العبیدی' سخنگوی جریان صدر عراق روز یكشنبه گفته بود این جریان برای نخست وزیر شدن هیچ خط قرمزی به دور هیچ شخصیت سیاسی نكشیده است زیرا معیار آن برنامه ها و نه اشخاص است.
وی گفت: طرح ارائه شده توسط مقتدا صدر بر این مبنا است كه گروه های سیاسی برای تشكیل فراكسیون اكثریت (ائتلاف بزرگتر پارلمانی) گردهم آمده و بر ضوابط و ویژگی های نامزد نخست وزیری به رای واحد برسند.
العبیدی افزود: نمی توانیم بگوییم كه هیچكدام یك از شخصیت های سیاسی كناره گذاشته شده اند و یا این كه به سمت نزدیك تر از بقیه است چرا كه انتخاب نامزد نخست وزیری به مجموعه ای باز می گردد كه فراكسیون بزرگتر پارلمانی را تشكیل بدهد.
وی افزود: همانگونه كه به عنوان برتری بر دیگران (برای تصدی این پست) به هیچ شخص چراغ سبز نشان نداده ایم، به دور هیچ شخصیت سیاسی ای نیز خط قرمز نكشیده ایم.
گفتنی است یكی از كانون های اختلاف میان گروههای پیروز در انتخابات پارلمانی 22 اردیبهشت عراق، میان جریان صدر و دولت قانون به رهبری نوری مالكی شكل گرفته است.
بدلیل اختلافات شخصی و سیاسی میان دو رهبر سیاسی پر نفوذ شیعه عراق، بر خلاف سایر رهبران سیاسی كه در ماههای گذشته بارها با هم دیدار كرده اند، هنوز دیداری میان این دو صورت نگرفته است.
ناظران، به تفاهم نرسیدن این دو جریان سیاسی را یكی از عوامل تاخیر در اعلام تشكیل ائتلاف بزرگتر پارلمانی متشكل از پنج ائتلاف پیروز شیعه به همراه برخی گروههای اهل سنت و كرد می دانند.
اظهارنظر طیف های مختلف سیاسی در عراق درحالی است كه نزدیك به سه ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق می گذرد، بازشماری دستی آرا كه امروز دوشنبه پایان یافته هنوز نتایجش اعلام نشده و همزمان تلاش ها برای تشكیل ائتلاف بزرگتر و به تبع آن دولت جدید نیز تاكنون به نتیجه نرسیده است.
از سوی دیگر تاخیر در تشكیل ائتلاف بزرگتر، پارلمان و دولت جدید عراق درحالی است كه مردم استان های مركزی و جنوب عراق از اوایل تیرماه در اعتراض به قطعی برق در تابستان بسیار گرم این كشور، فساد اداری و سوء خدمت رسانی، دست به تظاهرات زدند كه همچنان در برخی شهرها ادامه دارد.
براساس نتایج رسمی در چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق كه با مشاركت 44.5 درصد واجدین شرایط برگزار شد، فهرست های انتخاباتی 'سائرون' (مقتدا صدر) با 54 كرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 كرسی، النصر (حیدر العبادی) با 42 كرسی در رتبه اول تا سوم قرار گرفته اند.
دولت قانون (نوری المالكی) با 26 كرسی، دموكرات (مسعود بارزانی) با 24 كرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 20 كرسی، جریان حكمت (سید عمار حكیم) با 19 كرسی و اتحادیه میهنی (كوسرت رسول جانشین جلال طالبانی) با 18 كرسی در رده های بعدی قرار گرفته اند.
در این دوره از انتخابات 28 فهرست و حزب سیاسی توانستند به پارلمان راه پیدا كنند.
خاورم*10*380**