نمايندگان مردم در خانه ملت دوم مرداد 97 در نشست علني خود با 194 راي موافق، 36 راي منفي و 2 راي ممتنع طرح اصلاح قانون ممنوعيت به كارگيري بازنشستگان را با اصلاحاتي به تصويب رساندند و به كارگيري افراد بازنشسته را در دستگاه هاي اجرايي محدود كردند.
اين طرح فقط اجازه به كارگيري بازنشستگان بندهاي الف، ب و ج ماده 71 قانون مديريت خدمات كشوري كه شامل روساي سه قوه، معاون اول رئيس جمهوري، نواب رئيس مجلس شوراي اسلامي، اعضاي شوراي نگهبان، وزرا، نمايندگان و معاونان رئيس جمهوري هستند را مي دهد.
بسياري از كشورهاي پيشرفته، اقدام به تعريف ضوابط و قواعدي براي گردش نخبگان كرده اند، بديهي است، جوان بودن بايد در كنار ساير توانايي هاي كليدي در نگاه جامع لحاظ شود.
با گذشت نزديك به چهار دهه از پيروزي انقلاب نسل اول مديريتي كشور پس از انقلاب بايد جاي خود را به نسل هاي بعدي بدهد.
در حالي كه بيشتر افراد نسل قديم براي حفظ جايگاه خود تلاش مي كنند، نخبگاني نيز در اين بين هستند كه به سختي مي توان براي آنها جايگزين پيدا كرد، اما سئوال اينجاست كه آنها چند درصد نسل اول را تشكيل مي دهند؟
آيا تا به امروز كه بيشتر مسئوليت ها و مناصب ورزشي در اختيار نسل اول انقلاب و بيشتر دانش آموختگان مدرسه عالي ورزش قرار داشت، رشد و پيشرفت ايران با كشورهاي توسعه يافته در ورزش قابل قياس است؟
افرادي كه از دهه 60 تاكنون در منصب هاي مختلف در سازمان تربيت بدني وقت، وزارت ورزش و جوانان، معاونت تربيت بدني وزارت آموزش و پرورش، كميته ملي المپيك، فدراسيون ها و باشگاه هاي بزرگ ورزشي حضور داشته اند چه زماني مي خواهند جاي خود را به جوانترها بدهند؟
واقعيت اين است كه سبك مديريت ورزش در كشورمان تاكنون به شيوه سنتي و همراه با خطاهاي بسياري بود و شايد اكنون وقت آن رسيده است كه با تلفيق اين تجربه با انرژي، دانش نوين و انگيزه جواني، موتور توسعه ورزش كشور جان تازه اي بگيرد و روح جديدي در ساختار اجرايي و اداري آن تزريق شود.
براي انجام اين مهم دولت نيز با ابلاغ طرح تربيت مديران آينده سعي در كادرسازي و پرورش مديران جوان داشته و مسعود سلطاني فر وزير ورزش و جوانان نيز در دوره مديريت خود شماري از جوانان را در مديريت هاي مياني به كار گرفت كه نتيجه بخش بود.
اما به نظر مي رسد، صرف گماردن چند جوان كه شايد شمار آنها به انگشتان دست هم نمي رسد، كفايت نكند.
ورزش ايران با اجرايي شدن قانون منع به كارگيري بازنشستگان و همچنين بازنشسته شدن جمعي از مديران وزارت ورزش و جوانان و روساي فدراسيون هاي ورزشي با چالش بزرگي مواجه مي شود.
شنيده شده است كه تعدادي از كاركنان و مديران وزارت ورزش و جوانان كه در مركز آموزش و تربيت مربي سازمان تربيت بدني وقت در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد فارغ التحصيل شده اند و به لحاظ معادل بودن نوع مدرك آنها بايد در پايان 30 سال، بازنشسته مي شدند تاكنون افتخار اين مهم را پيدا نكرده اند.
گفته مي شود معاونت توسعه منابع وزارت ورزش و جوانان چند ماه پيش در گزارشي اسامي 31 نفر را به سلطاني فر اعلام كرد كه هنوز تصميمي در اين خصوص اتخاذ نشده است.
از طرفي افرادي با بيش از 37 سال سابقه در وزارت ورزش و جوانان هنوز بازنشسته نشده اند و در اين مورد نيز هنوز اصرار به استفاده از آنهاست كه با توجه به مطالبات عمومي جامعه و سياست هاي دولت، بايد در اين موارد نيز اقدام عاجلي صورت گيرد.
با اصلاح قانون ممنوعيت به كارگيري بازنشستگان و حذف ايثارگران از اين قانون، شمار قابل توجهي از روساي فدراسيون هاي ورزشي نيز بايد جاي خود را به جوانترها بدهند.
اين واقعيت ورزش ايران است كه وزارت ورزش و جوانان در بزنگاه تاريخي قرار دارد كه آيا طبق وعده هاي وزير مبني بر استفاده از مديران جوان با اين تغييرات همراهي خواهد كرد يا همچنان اصرار به استفاده از مديران نسل اول انقلاب است؟
اين در شرايطي است كه استفاده از جوانان در برهه كنوني به مطالبه عمومي تبديل و در سياست هاي كلان نظام هم به آن پرداخته شده است.
رهبر معظم انقلاب امسال در حرم رضوي خطاب به مسئولان كشور به ضرورت توجه و به كارگيري هرچه بيشتر جوانان در ميدان هاي مختلف از جمله عرصه هاي مديريتي تاكيد فرمودند كه اين موضوع اهميت گردش نخبگان و استفاده از مديران جوان را گوشزد مي كند.
حال همگان منتظر تاييد و اجراي جدي قانون منع به كارگيري بازنشستگان و اقدامات اساسي سلطاني فر براي تغيير ساختاري و مديريتي در سياست ها و رويكردهاي وزارتخانه هستند.
تحقق اين مهم، علاوه بر به كارگيري جوانان در ساختار اجرايي و مديريتي ورزش و استفاده از نيروهاي جوان توانمند در پست هاي مهم و كليدي، تحول، بهبود و ارتقاي كمي و كيفي ورزش را به دنبال خواهد داشت.
طبيعتا اصلاح ساختار و تغيير سياست ها بايد از راس هرم وزارت ورزش و جوانان آغاز شود و پس از آن مديريت هاي مياني و فدراسيون هاي ورزشي را نيز در بر گيرد.
*خبرنگار ايرنا
7532/ 2047/1772
يزد - ايرنا - امروزه استفاده از مديران جوان در سازمان ها و نهادهاي مختلف به خصوص حوزه هاي مرتبط با ورزش و جوانان نه يك مطالبه عمومي بلكه نياز مسلم اجتماعي است؛ موضوعي كه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نيز به تازگي مصوبه اي در اين ارتباط وضع كردند.