به گزارش ايرنا؛ گوتييوا كه عصر دوشنبه در نشست 'ايرانيان و اوستها' در تهران سخن ميگفت، تاكيد كرد كه اهالي اوستيا، ايرانيتبار هستند و ايرانيان را برادران خود ميدانند.
اين پژوهشگر اهل اوستيا، خواستار ترجمه آثار پژوهشگران ايراني به زبانهاي روسي يا انگليسي شد تا علاقمندان در جمهوري اوستيا نيز بتوانند آنها را مطالعه كنند.
وي همچنين با اشاره به فرهنگ و اسطورههاي مشترك ميان ايرانيان و اوستها، پيشنهاد كرد پژوهشگران ايراني و اوستيايي، تحقيقات مشتركي را در زمينه كشف و بررسي اشتراكهاي تاريخي، فرهنگي و اسطورهاي انجام بدهند.
در نشست 'ايرانيان و اوستها، جستارهايي درباره پيوندهاي فرهنگي و زباني'، ديانا سوكايوا متخصص ادبيات فولكلور از اوستياي شمالي نيز بر ضرورت بررسي نقش ميترائيسم و آيين زرتشتي در فرهنگ و اسطورههاي اوستي تاكيد كرد.
وي همچنين درباره تاثيري كه لشكركشي شاه عباس به قفقاز بر ادبيات اوستيا داشته است، سخناني ايراد كرد.
در پايان، حاضران پرسشهايي را درباره فرهنگ و زبان اوستيا مطرح كردند و دو پژوهشگر اهل اوستيا به اين پرسشها پاسخ گفتند.
شهروندان اوستيا، مردماني ايرانينژاد و از نسل قبايل تاريخي 'سرمدي' و 'آلان' هستند. زبان اوستياييها، آسي است كه به گروه زبانهاي ايرانيِ شرقي تعلق دارد.
جمهوري اوستياي شمالي، منطقهاي فدرال در خاك روسيه است و جمهوري خودمختار اوستياي جنوبي منطقهاي است كه به عنوان بخشي از خاك گرجستان به رسميت شناخته ميشود، اما از سال 2008 اعلام استقلال كرده است.
نشست ايرانيان و اوستها با همت موسسه نگارستان انديشه، دانشگاه علامه طباطبايي و بنياد مطالعات قفقاز، عصر دوشنبه در پژوهشكده مطالعات فرهنگي روايت برگزار شد.
9163/ 3404
تهران - ايرنا - الميرا گوتييوا پژوهشگر و زبانشناس اهل اوستياي شمالي، خواستار گسترش روابط فردي، فرهنگي و علمي ميان ايرانيان و اوستياييها شد.