۱۶ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۴
کد خبر: 82993841
T T
۰ نفر

دفاع فرهنگي خبرنگاران در دفاع مقدس

۱۶ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۴
کد خبر: 82993841
دفاع فرهنگي خبرنگاران در دفاع مقدس

قزوين - ايرنا - خبرنگاران و عكاسان حاضر در هشت سال دفاع مقدس با ثبت رشادت ها و فداكاري هاي رزمندگان اسلام نقش مهمي در ماندگاري اين حماسه در اذهان عمومي و معرفي آن به آيندگان ايفا كردند.

به گزارش ايرنا، خبرنگاران،عكاسان، داستان نويسان و مستند سازان در اين دوران با هنرخود از جنس فرهنگي در كنار رزمندگان از ميهن اسلامي دفاع كردند و حتي تعدادي از آنها در اين راه مقدس نيز به درجه رفيع شهادت رسيدند.
17 مرداد سالروز شهادت محمود صارمي و روز خبرنگار فرصت مغتنمي براي پرداختن به آندسته ا فعالان اين عرصه است كه در دوران هشت سال دفاع مقدس، با قلم و دوربين خود رشادت ها و دلاورمردي هاي رزمندگان اسلام را براي آيندگان ثبت و به تصوير كشيدند.

**هيچ هنري گوياتر از خبرنگاري و عكاسي در دوران جنگ نبود
يكي از عكاسان قزويني دوران هشت سال مقدس در اين زمينه به خبرنگار ايرنا گفت: در اين برهه از تاريخ آنچه كه از دوران دفاع مقدس براي نسل هاي آينده در عصر حاضر باقي مانده ثبت وقايع و اتفاقات اين دوران است كه توسط خبرنگاران و عكاسان ثبت و به تصوير درآمده است.
مجيد نجار پور افزود: موضوع اطلاع رساني و خبر از راهبردي ترين ظرفيت هاي ارتباطات است و نقش خبرنگاران در معرفي دفاع مقدس از اهميت بالايي برخوردار بود چرا كه عكس و يا فيلمي كه امروز از دوران دفاع مقدس به يادگار مانده و قابل ارايه براي نسل جوان است حاصل تلاش اين هنرمندان بوده است.
وي با بيان اينكه البته خود رزمندگان نيز در كنار خبرنگاران در ثبت وقايع و اتفافات دوران دفاع مقدس نقش موثري ايفا مي كردند،افزود: رزمندگان با نوشتن خاطره، داستان و يادداشت هايي از اين وقايع اين دوران توانستند ثبت خوبي از دوران را داشته باشند كه امروز براي ما بسيار قابل استفاده و تعميم به نسلي است كه دركي از جبهه و جنگ ندارند.
نجار پور ادامه داد: هيچ هنري گوياتر، زنده تر و تاثير گذار تر از خبرنگاري و عكاسي نيست و فعالان اين عرصه در دوران دفاع مقدس به خوبي نقش خود را ايفا كردند.
به گفته وي در حال حاضر فيلمنامه نويسان و كارگردانان فيلم هايي در خصوص جنگ تحميلي ساخته و ارايه مي دهند ولي با توجه به زحماتي كه در اين بخش كشيده مي شود ولي گوياتر از ديدن يك عكس يا نوشته زنده از آن دوران براي نسل آينده نيست.
نجار پور تصريح كرد: در دوران دفاع مقدس خبرنگاران با ايثار همدوش با رزمندگان در خط مقدم جبهه ها اخبار و گزارش هاي لازم را در اختيار جامعه قرار مي دادند و حتي در اين مسير برخي از آنان به شهادت رسيدند كه بايد ياد و خاطره آنها را گرامي بداريم.

**عكاسي جنگ سند ماندگار دوران دفاع مقدس براي نسل آينده
يكي از عكاسان دوران هشت سال دفاع مقدس نيز گفت: عكاسي جنگ در دنيا از زمان جنگ جهاني اول يك حرفه بسيار تاثير گذار بوده كه هم ارزش هاي خبري يك رويداد را اطلاع رساني مي كند و هم داراي ارزش هاي بصري و تصويري است كه از آن صحنه خاطره مي سازد.
محمد علي حضرتي ها افزود: در تمام دنيا تعدادي از عكاسان كه به موضوع جنگ مي پردازند جانشان را در اين مسير از دست مي دهند ولي تصوير ماندگاري ايجاد مي كنند و وقتي به گذشته نگاه مي كنيم به ويژه در جنگ هاي جهاني اول و دوم، ويتنام، افغانستان و عراق تصاوير اثرگذاري به ثبت رسيده است.
وي اظهار داشت: در جنگ هشت ساله تحميلي عراق و ايران بخش عمده اي از پشت حوادث و مظالمي كه به مردم رفته توسط دوربين عكاسان ثبت شده و تصاوير به جاي مانده نشان دهنده شجاعت و ايثارگري هاي رزمندگان است كه توسط اين هنرمندان به تصوير كشيده شده است.
حضرتي ها ادامه داد: براي نشان دادن ايثارگري هاي رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس مي توانيم به عكس هاي آن دوران كه توسط هنرمندان عكاس گرفته شده مراجعه كنيم چرا كه تصاويري در سطوح مختلف به عنوان يك اسناد مستند و قابل انكار توسط عكاسان ثبت شده است.
حضرتي ها ادامه داد: همچنين خبرنگاران دوران هشت سال دفاع مقدس نيز بخشي از اخبار را با توجه به الزام هايي كه داشتند براي مردم اطلاع رساني مي كردند و مردم از اين طريق از اتفاقات دوران جنگ با خبر مي شدند.
وي افزود: كار خبرنگاران در دوران جنگ نيز ستودني بود و آنها نيز در ثبت وقايع اين دوران تلاش فراواني داشتند و حتي تعدادي از آنها نيز در اين راه به شهادت رسيدند.

**نقش خبرنگاران در دفاع مقدس كمتر از رزمندگان خط شكن نبود
مدير كل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس استان قزوين نيز به ايرنا گفت: نقش خبرنگاران و عكاسان در دوران دفاع مقدس با اطلاع از رشادت ها و دلاورمردي هاي رزمندگان اسلام همچون نور و چراغ هدايتي در شب تاريكي بود.
سرهنگ مهدي طاهرخاني افزود: خبرنگاران و عكاسان در خط مقدم دفاع از ارزش ها بودند و در كنار رزمندگان در بعضي از اوقات نيز حتي پيشروتر و جلوتر از رزمندگان خط شكن براي انعكاس اخبار، رشادت ها، ايستادگي و فداكاري رزمندگان حضور چشمگير داشتند.
وي اظهار داشت : نقش خبرنگاران درهشت سال دفاع مقدس كمتر از رزمندگان خط شكن نبود و آنها هم همچون رزمندگان و ايثارگران جان خود را در طبق اخلاص گذاشته و با سلاح قلم خود به دفاع از ارزشهاي اسلامي و انقلابي در مقابل دشمن پرداختند.
سرهنگ طاهرخاني ادامه داد: خبرنگاران دفاع مقدس با خطر انداختن جان خود و تهيه اخبار و ارسال آن باعث ماندگاري ايثارگري ها، رشادت ها ودلاورمردي هاي شهدا، رزمندگان وجانبازان شدند.
وي يادآور شد: در طول هشت سال دفاع مقدس خبرنگاران در راستاي انجام رسالت خبرنگاري و عكاسي خود شهداي گرانقدري را تقديم اسلام و انقلاب كردند كه از جمله بارزترين آنها شهيد اهل قلم سيد مرتضي آويني بود كه حتي بعد از جنگ نيز به رسالت مهم خود به مستند سازي دفاع مقدس پرداخت و در اين راه به فيض شهادت دست يافت.
مديركل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس استان قزوين تصريح كرد: خبرنگاران امروز نيز در جبهه جديدي، دفاع از ميهن اسلامي را برعهده دارند كه آن جنگ فرهنگي و تبليغاتي دشمن عليه ماست.
استان قزوين در عرصه رسانه 11 شهيد را تقديم انقلاب و نظام جمهوري اسلامي كرده است.
7390*3013