«تقی رستم وندی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با تشریح نتایج و دستاوردهای نشست مشترك وزیر كشور با مدیران و دبیران كل سازمان های مردم نهاد افزود: در این نشست تصمیم گرفتیم یك سازو كار در قالب یك مجمع گفت و گو یا یك دبیرخانه ایجاد كنیم كه این مجمع نقطه ارتباط سمن ها با دستگاه های دولتی خواهد بود.
وی یادآور شد: با هم اندیشی با سمن ها، نام این ساختار جدید انتخاب و آیین نامه آن نیز به زودی تدوین می شود.
معاون امور اجتماعی وزیر كشور خاطرنشان كرد: سازمان های دولتی و به طور كلی نظام باید یك نقطه تماس با سمن ها داشته باشند، ما در تلاش هستیم این نقطه تماس و اتصال با سازمان های مردم نهاد را ایجاد كنیم.
رستم وندی با بیان این كه سمن ها در نشست روز گذشته مطرح كردند كه گاهی در تعامل با سازمان های دولتی و دستگاهای تخصصی دولتی موانع و مشكلاتی پیش می آید، گفت: كاركرد این ساختار پیشنهادی این است كه سمن ها و دولتی ها می توانند در یك زمان بندی منظم و منسجم و به صورت دوره ای با یكدیگر گفت و گو كرده و تعامل داشته باشند تا مشكلات و موانع فعالیت خود را حل كنند.
وی همچنین اظهار داشت: پراكنده كار كردن یكی از خلاء ها و نقطه ضعف فعالیت سازمان های مردم نهاد است.
رییس سازمان اجتماعی كشور افزود: این ساز و كار و ساختار نه به عنوان یك تشكیلات اداری، بلكه فقط به عنوان یك دفتر یا یك مركز گفت وگو این امكان را فراهم می آورد كه دولتی ها بتوانند ماهیانه، فصلی و دوره ای 6 ماهه و سالانه سلسله گفت و گوهای مشترك برگزار كرده و كار گروه های موضوعی تشكیل شود.
رستم وندی با یادآوری این كه سازمان های مردم نهاد اغلب می گویند كسی به ما توجه نمی كند و ایده های ما شنیده نمی شود، خاطرنشان كرد: سمن ها با حضور و مشاركت در این دبیرخانه می توانند ایده ها و طرح های خود را ارائه كنند.
وی افزود: در این دبیرخانه یك كارگروه تخصصی تشكیل می شود، ایده ها را تجمیع كرده و بررسی می كنیم و در حد توان به اتفاق دستگاه های اجرایی كه بتوانند از طرح های سازمان های مردم نهاد حمایت مالی كنند، پشتیبانی می كنیم.
**سه هزار سمن در برنامه های توانمندسازی شركت كردند
رییس سازمان اجتماعی كشور به تاكید وزیر كشور مبنی بر اهمیت و ضرورت آموزش و توانمندسازی سمن ها اشاره كرد و گفت: در دو سال گذشته در حدود سه هزار سمن در برنامه توانمندسازی وزارت كشور در 25 تا 26 استان كشور شركت كردند و آخرین برنامه توانمندسازی ما تقریبا سراسری برگزار شد.
رستم وندی تصریح كرد: در این برنامه ها، با تشكیل كارگاه های چهار تا پنج ساعته، ابعاد حقوقی و تجربه های جهانی فعالیت سازمان های غیردولتی در حوزه مختلف اجتماعی و فرهنگی و آسیب های اجتماعی بیان و فعالیت سمن ها در ایران نیز بررسی و آسیب شناسی می شد.
وی توانمندسازی سمن ها را یكی از ماموریت های اصلی سازمان اجتماعی كشور بیان كرد و افزود : در سال 97 هم آموزش سمن ها برگزار می شود و تا سال آینده شاهد یك جهش در برنامه های توانمندسازی خواهیم بود.
رییس سازمان اجتماعی كشور همچنین گفت: دوره های آموزش و توانمندسازی الزاما به صورت برگزاری كلاس نیست، نشست های تخصصی و مشورتی كه بین سمن ها و سازمان های دولتی برگزار می شود و انتقال تجربیات بین خود سمن ها انجام می شود بخشی از فرایند توانمندسازی است.
رستم وندی تصریح كرد: گفت و گوهایی كه بین سازمان های مردم نهاد، روابط و تعاملی كه بانمایندگان سازمان های دولتی در نشست های مشورتی ایجاد می كنند چالش هایی كه در جلسات دارند تا به فرصت های جدید در حوزه فعالیت خود دست یابند یك فرهنگ سازی است.
وی افزود: همین كه بتوانیم در جلسات مشترك كنار هم بنشینیم و انتقادات، نظرات و ایده های یكدیگر را بشنویم، كار بزرگی انجام شده است.
به گزارش ایرنا، نشست مشترك وزیر كشور با مدیران و دبیران كل سازمان های مردم نهاد روز گذشته در وزارت كشور برگزار شد.
سیام**3070**1336
رییس سازمان اجتماعی كشور:
مجمع گفت و گوی سمن ها و دولت تشكیل می شود
۱۶ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۶
کد خبر:
82993842
تهران- ایرنا- رییس سازمان اجتماعی كشور گفت: مجمع گفت وگوی سازمان های مردم نهاد با دستگاه های اجرایی تشكیل و آیین نامه آن نیز تدوین می شود.