۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۹:۰۱
کد خبر: 82994836
T T
۰ نفر
يادي از شهداي خبرنگار؛ توفيقمان نبود كه شبيه شما شويم

يزد- ايرنا- آمار دقيقي از شهداي خبرنگار و رسانه استان يزد نيست اما دست كم نام 20 خبرنگار و فعال رسانه اي به عنوان شهداي اين عرصه ثبت شده است.

به گزارش ايرنا، روز خبرنگار فرصتي است تا از خبرنگاران شهيد و ايثارگر هم يادي كنيم، آنهايي كه در طول هشت سال دفاع مقدس در كنار رزمندگان اسلام، لحظه به لحظه آن حماسه غرورآفرين را روايت كردند و در بازتاب و انعكاس آن سلحشوري‌ها شهيد شدند.
روز خبرنگار تكريم اهل قلم و تكريم ارزش هاي انساني است و در اين ميان شهدا به عنوان الگوهاي والاي انساني در صدر اين تكريم قرار مي گيرند.
اينك روز خبرنگار ،‌ روز شهادت شهيد سرافرار'ˈمحمود صارمي' ، فرصتي است براي تامل دوباره در زندگي جاودانه شهداي خبرنگار تا مسير حق، روشن تر از هميشه به پويندگان اين راه و نيز نسل جوان نشان داده شود.
خبرنگاران بسياري از رسانه هاي كشور در دفاع مقدس و ساير تحولات به شهادت رسيدند كه براي نمونه فقط از خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) صارمي، ساجدي، ميرافضلي به خيل شهداي رسانه پيوستند كه ياد اين عزيزان گرامي باد.
استان يزد در طول دوران انقلاب اسلامي و دفاع مقدس، در مجموع سه هزار و 850 شهيد تقديم نظام كرده است كه از اين تعداد نام 20 شهيد خبرنگار و رسانه به ثبت رسيده است.
برخي از اين افراد كارمندان رسمي و شناخته شده اي هستند كه حين انجام ماموريت خبري براي صدا و سيما، سازمان خبرگزاري جمهوري اسلامي(ايرنا) و يا روزنامه ها به شهادت رسيده اند و برخي نيز تنها براي اداي وظيفه و به عنوان كارمند رسانه هاي خبري در جبهه هاي هشت سال دفاع مقدس حضور يافته اند.
شهيدان احمد اخباريه ، احمد اخلاص ، حميد دانشجو ، سيد جليل ساداتي و دادرس از جمله از شهداي خبرنگار و رسانه استان يزد هستند كه به فوز عظيم شهادت نائل آمدند.

*** شهيد احمد اخباريه
شهيد احمد اخباريه، سوم شهريور 1340 در شهرستان يزد به دنيا آمد، پدرش مهدي، خدمتكار مدرسه بود و مادرش ربابه نام داشت. دانشجوي سال دوم دوره كارداني در رشته عمران و خبرنگار صدا و سيما بود.
اين شهيد والامقام از سوي بسيج در جبهه حضور يافت تا اينكه در 21 بهمن 1361، با سمت تك‌تيرانداز در رقابيه به شهادت رسيد.

*** شهيد احمد اخلاص
شهيد احمد اخلاص پنجم فروردين 1335، در شهرستان يزد ديده به جهان گشود. پدرش ناصر، مغازه دار بود و مادرش مريم نام داشت. تا پايان دوره كارشناسي در رشته جامعه شناسي درس خواند.
شهيد گرانقدر اخلاص ،خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي بود كه از سوي سازمان صدا و سيماي تهران در جبهه حضور يافت.
اين شهيد والامقام در دوم خرداد 1361، با سمت خبرنگار در خرمشهر بر اثر اصابت تركش به سينه، شهيد شد و پيكر وي را در گلزار شهداي خلدبرين زادگاهش به خاك سپرده شد.

** شهيد حميد دانشجو
شهيد حميد دانشجو در 29 شهريور 1343 در شهرستان يزد متولد شد، پدرش حسين، معلم بود و مادرش معصومه نام داشت تا پايان دوره متوسطه در رشته اقتصاد درس خواند و ديپلم گرفت ،پاسدار بود.
شهيد دانشجو هجدهم فروردين 1365 با سمت ديده‌بان و عكاس در جزيره مجنون عراق بر اثر اصابت تركش خمپاره به شهادت رسيد و پيكر وي در گلزار شهداي خلدبرين زادگاهش به خاك سپرده شده است.

*** شهيد ناصر دادرس
شهيد ناصر دادرس، 20 مرداد 1339 در شهرستان يزد به دنيا آمد پدرش محمدعلي، در كارخانه كارگري مي‌كرد و مادرش صفيه نام داشت به علت علاقه وافر به ادبيات فارسي، تحصيلات خود را در دانشگاه علم و صنعت تهران ادامه داد و در كميته انقلاب اسلامي به روزنامه‌ نگاري مشغول شد.
دوم آبان 1360 با سمت فرمانده كميته مستقر در ايستگاه 7 آبادان و مسول كارگزيني كميته در آبادان بر اثر اصابت تركش خمپاره به دست و شكم، شهيد شد. مزار او در گلزار شهداي خلدبرين زادگاهش واقع است.

*** شهيد سيد جليل ساداتي
شهيد سيد جليل ساداتي، 20 تير 1337 در شهرستان يزد چشم به جهان گشود، پدرش سيدرضا در آموزش و پرورش كار مي‌كرد و مادرش صغري نام داشت تا پايان دوره متوسطه در رشته فلزكاري درس خواند و ديپلم گرفت.
شهيد ساداتي كارمند آموزش و پرورش، فيلم‌ساز، آهنگ‌ساز و كارگردان تئاتر بود، بعنوان بسيجي در جبهه حضور يافت.
سرانجام در 16 مرداد 1364 با سمت معاون فرمانده گروهان در پاسگاه اليج هورالعظيم بر اثر اصابت تركش به سر، شهيد شد.

**ياد خبرنگاران شهيد
به همين مناسبت يادي كنيم از شهيدان اهالي رسانه از جمله سيد مرتضي آويني ، جاويدالاثر كاظم اخوان و يا خبرنگاران شهيد ،شهيد بهرام محمدي‌فرد، غلامرضا رهبر،عليرضا افشار، سپهر ساجدي، سيد مهدي ميرافضلي،عبدالوهاب شهراني، ابوالقاسم اخوان،داريوش گودرزي كيا، يوسف نصوحي‌پور ،فتح الله ژيان پناه ،رسول مصطفايي،حسين فرهادي كوهپايي،محسن خزايي ،مهدي شريفي، سيد ابراهيمي ، صادق نيلي ،عليرضا برادران، رسول كاظم نژاد ، مجيد جباري و بسياري ديگر كه شايد اگر تنها به نام هر كدام از اين عزيزان اشاره كنيم، طوماري بلند به دست خواهد آمد.
روايت اين خبرنگاران شهيد ، روايتي تمام اما ناتمام است و هنوز آوايي از ميان خبرهاي بي شماري كه ناتمام ماند، سروده مي شود، آوايي كه با خون خبرنگاران شهيد آغشته شده و مظلوميت و ايثار را فرياد مي زند.
شهداي خبرنگار راهي را برگزيدند و آنچنان جان خود را در راه اسلام و انقلاب فدا كردند كه فرياد حقانيت را به گوش جهانيان برساند، پروازي ملكوتي خلق كند و اينچنين نامها را در تاريخ ثبت كند.
شهيد محمود صارمي خبرنگار ايراني و مسئول دفتر خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران در مزار شريف بود كه در سال 1377 در جريان كشتار ديپلمات هاي ايراني در مزار شريف شهيد شد و شوراي فرهنگ عمومي كشور در اولين سالگرد اين رخداد، 17 مرداد ماه را به عنوان 'روز خبرنگار' نامگذاري كرد.
'روحشان شاد و يادشان گرامي'
2088/ 6197