۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۴۸
کد خبر: 82995569
T T
۰ نفر

مجوز واردات كاغذ گلاسه تا سقف 25 هزار تن صادر شد

۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۴۸
کد خبر: 82995569
مجوز واردات كاغذ گلاسه تا سقف 25 هزار تن صادر شد

تهران- ايرنا- مديركل دفتر برنامه ريزي تامين، توزيع و تنظيم بازار وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت گفت: براي جلوگيري از جابجايي تعرفه و دقت نظر در واردات كاغذ گلاسه، وارادات اين نوع كاغذ با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سقف 25 هزار تن مطابق فرآيند تعيين شده انجام مي گيرد.

به گزارش چهارشنبه تارنماي وزارت صنعت، معدن و تجارت، «محمدرضا كلامي» افزود: كارگروه رصد و پايش بازار كاغذ از آذرماه پارسال به طور مستمر موضوعات مرتبط با تامين و تنظيم بازار را رصد مي كند.
وي ادامه داد: با بررسي واردات ساير كاغذها و مقوا با تعرفه كاغذ و مقواي گلاسه و بروز تخلفاتي در زمينه اظهار خلاف گمركي، تصميم گرفته شد با همكاري سازمان هاي مسوول براي جلوگيري از تخلفات گمركي و جابجايي تحت تعرفه ديگر اقدام كنيم.
كلامي، ميزان نياز كشور به كاغذ گلاسه را بيش از 25 هزار تن برآورد كرد و افزود: واردات 155 هزار تن كاغذ گلاسه بيانگر دگراظهاري و جابجايي تعرفه است؛ بنابراين به منظور جلوگيري از اين امر مقرر شد تا پايان امسال واردات كاغذ گلاسه تا سقف 25 هزار تن با نرخ ارز مبادله اي مجاز باشد و بقيه در صورت تقاضاي بيشتر از سقف با ارز متقاضي از رديف تعرفه هاي تامين شود.
كلامي تصريح كرد: براي جلوگيري از جابجايي تعرفه و دقت نظر در واردات كاغذ گلاسه وارادات اين نوع كاغذ با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سقف 25 هزار تن مطابق فرآيند تعيين شده انجام مي پذيرد.
«متقاضي، درخواست ثبت سفارش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت مي كند و پس از بررسي هاي لازم با همكاري انجمن واردكنندگان، مراتب به سامانه ثبت سفارش و سامانه جامع تجارت منعكس مي شود و فرايند، طبق روال پيش مي رود».
به گفته كلامي مقرر شد گمرك جمهوري اسلامي ايران انواع كاغذ به شماره تعرفه هاي مشخص را در مسير قرمز قرار داده و فهرست واردكنندگان كاغذ و مقوا تحت تعرفه هاي تعيين شده در سال 1395 و 1396 را با ذكر نوع كاغذ و مقوا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت اعلام كند.
به گزارش ايرنا، وزارت صنعت، معدن و تجارت ديروز نيز اعلام كرد با واردات 20 هزار تن كاغذ براي تامين كسري كاغذ مطبوعات و روزنامه موافقت شده است.
وزير صنعت، معدن و تجارت نيز در نشست كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي حاضر شد تا وضعيت بازار كاغذ و توليد آن با كلسيم كربنات (بدون مصرف چوب) را بررسي كند.
«محمد شريعتمداري» در پايان اين نشست به تارنماي خانه ملت گفت: دستور كار امروز كميسيون فرهنگي رسيدگي بود كه اين مسئله به جهات مختلف از جمله توجه به توليد اين محصول در كشور به ويژه مورد توجه قرار گرفت.
وي تاكيد كرد در توليد كاغذ داخلي بايد به مسائل زيست محيطي توجه ويژه‌اي كرد كه به دليل محدوديت جنگل‌هاي كشور با محدوديت‌هايي روبروست؛ از اين رو، بايد از چوب وارداتي و راه هاي ديگر بهره‌مند شويم كه كميسيون فرهنگي در اين زمينه اعلام حمايت و ياري كرد.
شريعتمداري ادامه داد: نوسان نرخ ارز بر بازار كاغذ نيز اثر گذاشت اما با اجراي سياست‌هاي جديد بسته ارزي دولت انتظار بهبود وضعيت بازار كاغذ وجود دارد كه اميدواريم بتوانيم در كنار ساير تصميم ها اين بازار را كنترل كنيم.
وي اضافه كرد: تعزيرات حكومتي زير نظر وزارت دادگستري براي رسيدگي به سودجويي‌ها در بازار ارز وارد عمل شده است و با سودجويان برخورد قاطع مي‌كند.
«از سوي ديگر كميسيون تنظيم بازار با موضوع كاغذ تشكيل جلسه داد و نرخ 4 هزار و 100 تومان قيمت سقف كاغذ در بازار تعيين و تصويب شد و هرگونه تخلف در اين زمينه و گرانفروشي در اين حوزه تخلف محسوب مي‌شود».
وزير صنعت، معدن و تجارت يادآوري كرد: هرگونه نگهداري و دپو كاغذ در انبارها با توجه به شناسايي واردكنندگان و توليدكنندگان تخلف محسوب مي‌شود و با همه متخلفان كه در اين زمينه اقدام كرده باشند برخورد جدي صورت مي‌گيرد و همه متخلفان به دستگاه قضايي معرفي مي‌شوند.
وضع صنعت كاغذ كشور با وجود برنامه دولت براي حمايت از اين بخش با تخصيص ارز يارانه اي، آنطور كه «ابوالفضل روغني گلپايگاني» رييس سنديكاي كاغذ و مقواي ايران، مي گويد، چندان مناسب نيست و «عده اي فرصت طلب و رانت جو وارد بازار شده و عرصه را براي مصرف كنندگان كاغذ تنگ كرده اند».
قيمت كاغذ روزنامه در يك سال اخير رشد بيش از 2 برابري را تجربه كرده است؛ موضوعي كه ظلمي در حق روزنامه نگاران و اهالي مطبوعات تلقي مي شود؛ برخي افراد سودجو با فرصت پيش آمده ناشي از تغيير سياست هاي ارزي، ارز دولتي براي واردات كاغذ گرفته اند اما خارج از مسير، در بازار به دنبال توزيع كالاهاي خود هستند.
از سوي ديگر، توليدكنندگان انواع كاغذ نيز از گراني و كمبود مواد اوليه شكايت دارند؛ گراني هايي كه برخي از آنها از افزايش قيمت مواد اوليه وارداتي سرچشمه مي گيرد كه خود يا متاثر از نوسان هاي ارزي است يا از افزايش قيمت مواد اوليه داخلي كه قيمت جهاني دارند، ناشي مي شود.
در اين پيوند، قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت نيز به ايرنا گفت: دولت با هدف حمايت از مقوله دانش و فرهنگ در كشور، ارز يارانه اي 3800 توماني به واردات كاغذ مي دهد كه تنها كالاي غير اساسي است كه از اين ارز استفاده مي كند.
«رضا رحماني» اضافه كرد: در صنعت كاغذ روزنامه با مشكل قديمي بودن فناوري ها و دستگاه ها و كمبود مواد اوليه روبروييم اما پارسال 100 هزار تن كاغذ بسته بندي صادر شد و قرار است امسال به 2 برابر افزايش يابد.

اقتصام*9189*1961*