در اولين اقدام تروريستي كه در آمريكاي لاتين و مشخصا در كشور ضدآمريكايي ونزوئلا روي داد، 'نيكلاس مادورو' رئيس جمهور اين كشور در يك مراسم رژه نظامي هدف حمله پهپاد انفجاري قرار گرفت، اما جان سالم به در برد و در دومي نيز دكتر 'عزيز اسبر' مدير مركز پژوهشهاي علمي سوريه و يا همان پدر موشكي سوريه در انفجاري كه خودرو او را در شهر مصياف در استان حماه هدف قرار داد، به شهادت رسيد.
شامگاه شنبه 14 مرداد بود كه منابع سوري اعلام كردند كه دكتر 'عزيز اسبر' مدير مركز پژوهشهاي علمي 'مصياف' و دانشمند سوري در انفجاري كه خودرو او را هدف قرار داده، به شهادت رسيده است.
با گذشت يك روز از اين حادثه يعني صبح يكشنبه، گروه موسوم به 'سَرية ابو عماره للمهام الخاصة' (گروهان عمليات ويژه ابوعماره وابسته به گروه تروريستي تحريرالشام) مسئوليت اين ترور را بر عهده گرفت و اين گروهك در همان زمان دولت سوريه را به عمليات بيشتر تهديد و اعلام كرد كه دامنه فعاليتش فقط استان حلب نيست و اكنون شامل استانهاي ديگر سوريه هم شده است.
وبگاه 'عاجل' سوريه در اين باره نوشت: عمليات تروريستي مذكور، نشانههاي اقدام موساد را با خود به همراه دارد و اين نخستين بار نيست كه رژيم صهيونيستي تلاش كرده بود تا عزيز اسبر را ترور كند؛ در بيستودوم ماه جولاي گذشته (31 تيرماه)، رژيم صهيونيستي با چند موشك مركز پژوهشهاي علمي در مصياف را هدف گرفت و به نظر ميرسد هدفش دكتر اسبر بود، اما اين حمله هيچ كشتهاي دربر نداشت.
وبگاه شبكه صهيونيستي 'آي24' نيز با انتشار اين خبر، به نقل از معارضان سوري نوشت: دكتر اسبر از شخصيتهايي بود كه با توجه به مأموريت محوله به او از جانب بشار اسد رئيس جمهور سوريه در حوزه صنعت موشكهاي ميانبرد و دوربُرد اين كشور، زندگي مخفي داشت.
اين سايت صهيونيستي در ادامه سياست تبليغاتي خود عليه دمشق و حزب الله لبنان، مدعي شد: 'دكتر اسبر همچنين مورد اعتماد حزبالله بوده و مأموريت او ساخت انبارهاي ويژه در سوريه بوده است.
به رغم قبول مسئوليت ترور اسبر توسط گروهك ابو عمار، اما نگاه ها به سوي سرويس جاسوسي رژيم صهيونيستي (موساد) معطوف شد، چرا كه گروه تروريستي تحرير الشام ارتباط گسترده و ويژه اي با رژيم صهيونيستي به ويژه سرويس جاسوسي خارجي اين رژيم دارد.
سرويس جاسوسي رژيم صهيونيستي سابقهاي طولاني در ترور مقامات كشورهاي مختلف دارد، اما همواره پس از هر ترور سياست ابهام را در پيش ميگيرد، همانگونه كه در ترور دانشمندان هسته اي ايران در سال هاي اخير انجام داد و مسئوليت اين اقدامات را نميپذيرفت.
نشريه 'ديلي ميل' هفته پيش درخصوص اقدامات تروريستي سرويس اطلاعاتي رژيم صهيونيستي در سطح جهان گزارش داد كه موساد تنها در 10 سال گذشته در جريان 800 عمليات ترور، چند هزار نفر را كشته است.
رسانههاي عبريزبان نيز درباره اين اقدام تروريستي اعلام كرده اند كه 'ترور دانشمند سوري پيامي به دمشق است مبني بر اينكه، كاركنان مراكز پژوهشي (سوريه) نيز (همچون مقامات نظامي و سياسي اين كشور) در معرض خطر قرار دارند'.
روزنامه آمريكايي 'نيويورك تايمز' نيز در اين باره به نقل از منابع امنيتي نوشت: سازمان جاسوسي اسراييل 'موساد' طراح و مجري ترور دانشمند موشكي سوريه بوده است.
اين منابع امنيتي كه نام و سازمان آنها افشا نشده به روزنامه 'نيويورك تايمز' گفته اند: اين حداقل چهارمين بار طي سه سال اخير است كه موساد يك مهندس و دانشمند نظامي از محور مقاومت را در كشورهاي خارجي ترور ميكند.
بنابر اين گزارش، طبق اطلاعات محرمانهاي كه به دست اين سازمان امنيتي منطقهاي رسيده، عوامل موساد براي مدت طولاني دكتر اسبر را زير نظر داشته و نهايتا روز شنبه با پيدا كردن فرصت مناسب با استفاده از خودروي بمبگذاري شده، وي را به قتل رساندند.
صهيونيستها ادعا ميكنند كه اسبر رياست يگان محرمانه ويژهاي به نام 'بخش 4' را در مركز مطالعات علمي و تحقيقاتي سوريه برعهده داشته و مسئول آغاز توليد موشكهاي هدايتشونده نقطهزن در اين كشور بوده است.
نيويورك تايمز همچنين به نقل از يك مقام نوشت: اسراييل به دنبال ترور اسبر بود، زيرا او نقش برجستهاي در برنامه موشكي ارتش سوريه حتي پيش از آغاز بحران اين كشور در سال 2011(24 اسفند 1389) داشته است.
طبق قوانين رژيم صهيونيستي، فقط نخستوزير اين رژيم اختيار صدور دستور عمليات ترور را دارد كه به نام 'درمان منفي' در موساد شناخته ميشود؛ بدين ترتيب بايد گفت كه ترور دكتر اسبر به دستور مستقيم 'بنيامين نتانياهو' بوده است.
روزنامه فرامنطقه عرب زبان راي اليوم چاپ لندن نيز روز دوشنبه طي گزارشي با اشاره به دو ترور در سوريه و ونزوئلا نوشت: موج تازهاي از ترورها به دست آمريكا و اسرائيل در راه است.
اين روزنامه فرامنطقهاي دو عمليات سوء قصد به جان رئيس جمهور ونزوئلا و دانشمند سوري را به يكديگر مرتبط خواند و درباره احتمال به راه افتادن موج تازهاي از ترورها به دست عوامل آمريكا و موساد هشدار داد.
به عقيده نويسنده اين مطلب، شايد رابطه مستقيمي بين دو اين سوء قصد نباشد، اما مطمئنا عوامل آنها به رغم بعد مسافت مستقيم يا غيرمستقيم از معلم واحدي پيروي ميكنند و آن هم آمريكا و همپيمان آن رژيم اسرائيل است، به رغم اينكه مقاماتشان هر گونه دخالت در آن را تكذيب ميكنند.
*** دليل اصلي ترور دانشمند سوري
بحران سوريه كه با هدف تامين امنيت رژيم صهيونيستي در 24 اسفندماه سال 1389آغاز شد، اين روزها با شكست تروريست هاي مورد حمايت جبهه غربي - عربي - صهيونيستي در جنوب سوريه و به ويژه در استان قنيطره در مرز سوريه با سرزمين هاي اشغالي به روزهاي پاياني خود نزديك مي شود، اقدامي كه موجب برباد رفتن روياهاي رژيم صهيونيستي شده است.
بايد گفت كه شكست هاي پي در پي تروريست ها در سوريه، روياي سران رژيم صهيونيستي را برباد داده است، رويايي كه بيش از هفت سال گذشته به منظور تامين امنيت رژيم صهيونيستي در سوريه آغاز شد.
بحران سوريه كه با توطئه هماهنگ جبهه غربي - عربي - صهيونيستي به سركردگي آمريكا و با طرح و برنامه انگليس و تامين مالي كشورهاي عربستان، قطر و امارات و پشتيباني و تداركات تركيه در اواخر سال 1389 آغاز شد، به علت ايستادگي مردم و دولت سوريه توانست پس از پيروز هاي گسترده كشورهاي متجاوز و حاميان اصلي تروريست ها را شگفت زده كند، چرا كه حاميان غربي - عربي - صهيونيستي تروريست ها ابتدا زمان 2 ماهه و پس از آن زمان شش ماهه براي ساقط كردن حكومت دمشق تعيين كردند و بارها اين تاريخ را تمديد نمودند، اما نتيجه كار چيز ديگري شد.
زمستان سال 1395 بود كه اوضاع نبرد در سوريه دگرگون شد و با آزادي شرق حلب و پس از آن دو استان الرقه و ديرالزور در سال گذشته و پس از آن آزادسازي غوطه شرقي در استان ريف دمشق و بعد از آن مناطق يرموك و حجرالاسود در جنوب شهر دمشق توسط ارتش سوريه، شرايط امنيتي در اين كشور روند مطلوبي به خود گرفت.
پيروزي هاي اخير ارتش سوريه و آزادسازي جنوب اين كشور به ويژه استان هاي درعا و قنيطره در ماه هاي اخير (تير/ مرداد) موجب تغيير معادلات و نگراني صهيونيست ها و جبهه غربي - عربي شده است؛ البته در اين بين مقامات صهيونيست كه در همسايگي سوريه و در سرزمين هاي اشغالي زندگي مي كنند بيشتر از همه نگران هستند.
در واقع آزادسازي استان قنيطره، تحول راهبردي براي بازگشت ارتش سوريه به خطوط درگيري مستقيم با رژيم صهيونيستي و پيوند دادن مرزهاي سوريه با لبنان از سمت شبعا است، به گونهاي كه پيش از اين عمليات، اين منطقه مرزي تحت نظارت ارتش رژيم صهيونيستي و هماهنگي ميداني روزانه اين رژيم با تروريست هاي مستقر در اين منطقه از جمله تحرير الشام (جبهه النصره سابق) از طريق دروازههاي مرزي بود كه به صورت دورهاي باز ميشد.
سرويس جاسوسي خارجي رژيم صهيونيستي (موساد) و افسران ميداني اين رژيم، از طريق اين دروازهها عناصري را وارد سوريه ميكردند كه پيشتر براي آنان دورههاي امنيتي برگزار كرده بودند و از اين منطقه براي ورود غير قانوني عناصر موسوم به 'كلاه سفيدها' و برخي از مزدوران صهيونيستي و افسران امنيتي كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس استفاده ميكردند.
مرز استان قنيطره با سرزمين هاي اشغالي همچنين محل تردد تروريست هاي زخمي شده در جنگ سوريه به سرزمين هاي اشغالي بود؛ در طول بيش از هفت سال گذشته هزاران تروريست زخمي با انتقال به سرزمين هاي اشغالي با هماهنگي ارتش رژيم صهيونيستي و درمان در اسراييل به طور مجاني، پس از بهبودي دوباره براي ادامه نبرد با ارتش سوريه به اين كشور بازمي گشتند، اقدامي كه ديگر ميسر نيست.
همچنين با آزادسازي جنوب سوريه در ماه اخير به ويژه استان قنيطره، مواضع نظامي و زيرساخت هاي موشكي اين كشور بار ديگر در برابر رژيم صهيونيستي استفاده خواهد شد و همين مساله سبب ايجاد نگراني چشمگير در ميان صهيونيست ها شده است.
اشغال استان قنيطره توسط تروريست هاي - تكفيري در چند سال اخير موجب تامين امنيت ويژه براي رژيم صهيونيستي و ايجاد كمربند امنيتي براي اين رژيم شده بود كه آزادسازي اين استان توسط ارتش سوريه روياي صهيونيست ها را به كابوس دوباره تبديل كرده، از اين رو سرويس جاسوسي خارجي رژيم صهيونيستي با نااميد شدن از تروريست هاي مورد حمايت خود در سوريه، براي پيش برد اهدافش اقدام به ترور دانشمندان سوري كرده است و ترور عزيز اسبر دانشمند سوري نيز در همين راستا ارزيابي مي شود؛ البته بايد گفت با توجه به ماهيت رژيم صهيونيستي كه كشتار و ترور جزو اصول آن مي باشد، ترورهاي مقامات و دانشمندان سوري ادامه خواهد داشت.
از مجيد جعفري
خاورم*1275**1586
تهران - ايرنا - دو اقدام تروريستي در شنبه گذشته اتفاق افتاد كه از همان ابتدا عوامل رژيم صهيونيستي و آمريكا بنابر سابقه اقدامات ضدانساني شان عامل اين حملات تروريستي معرفي شدند.