مجید حاجی فرجی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا اظهار داشت: یخ زدن آب درون بطری موجب ایجاد تركیبات سرطانزا می شود و نباید درجه خنك كردن بطری تا میزان یخ زدن آب داخل آن كاهش یابد.
عضو انجمن تغذیه ایران تاكید كرد: بطری های پلاستیكی برای خنك كردن و یخ بستن آب معمولی نباید استفاده شود و از نگهداری موادی كه خواص اسیدی یا بازی دارند مانند آبغوره، آبلیمو و سركه در این گونه بطری ها باید پرهیز شود؛ زیرا این مواد با دیواره بطری واكنش هایی می دهند كه برای سلامت افراد ایجاد مشكل می كنند.
حاجی فرجی ادامه داد: آب سالم و بهداشتی، بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی و تامین كننده نیاز بدن برای انجام سوخت و ساز طبیعی مواد است كه به تعادل مواد در بدن كمك می كند اما آب های یخ زده در بطری های پلاستیكی به مرور زمان سبب بروز سرطان می شود.
* زمان نگهداری موادغذایی فریزشده باید كوتاه باشد
عضو انجمن تغذیه ایران با بیان اینكه مصرف مواد غذایی فریزشده در میان ایرانیان افزایش یافته است، افزود: مردم به دلیل مشغله های كاری و زندگی كمتر فرصت پخت و پز دارند؛ به همین دلیل غذاهایی را كه قبلا پخته اند یا به صورت آماده تهیه كردند را در داخل فریزر گذاشته و به مرور مصرف می كنند.
وی تصریح كرد: برخی افراد نیز موادی مانند سبزیجات و صیفی جات را پخته و به مدت طولانی در داخل فریزر نگهداری می كنند؛ این در حالی است كه با نگهداری این مواد به مدت طولانی، عناصر و مواد مغذی آنها از بین می رود و باید در كوتاهترین زمان مصرف شود.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: سبزیجات و صیفی جات پس از چیده شدن، تحت تاثیر تغییرات شیمیایی قرار میگیرند كه در نهایت موجب فساد و از بین رفتن آنها میشود. رنگ، مواد مغذی و طعم مواد غذایی تحت تاثیر آنزیمهای موجود در آنها به مرور زمان تغییر میكند.
حاجی فرجی افزود: زمان نگهداری انواع گوشت در فریزر سه ماه و سبزیجات و صیفی جات تا دو ماه است و لبنیات نباید هرگز فریز شوند.
اجتمام*9022*1834
تهران- ایرنا- عضو انجمن تغذیه ایران گفت: بطری های پلاستیكی در سرمای زیاد واكنش می دهند و همین مساله سبب سرطان زا شدن آب های یخ زده در این بطری ها می شود.