ليلا بذر كار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: كشت دوم شامل پاچ باقالا، سبزيجات برگي غده اي،نباتات علوفه اي،باقلا بركت، كلزا و پرورش راتون و ماهي است .
وي افزود : بر اساس تقويم كشاورزي استان زمان مناسب كشت حبوبات پاييزه از نيمه دوم مرداد تا دهه آخر شهريور، شبدر برسيم، بلافاصله بعد از برداشت برنج (شهريور ومهر) ،سبزيجات برگي و غده اي ،از نيمه دوم شهريور تا نيمه آبان ،باقلا بركت ،از نيمه دوم مهر تا اوايل آذر و راتون بعداز برداشت برنج است .
توسعه كشت دوم مزيت هاي كشاورزي گيلان را افزايش مي دهد
براساس نظر كارشناسان، توسعه كشت دوم پس از برداشت محصول برنج در اراضي شاليزاري موجب افزايش مزيتهاي كشاورزي در استان گيلان مي شود.
كشت دوم به توليد محصولات مختلف و متنوع بخش كشاورزي پس از برداشت برنج در شاليزارها اطلاق مي شود كه از جمله اين توليدات مي توان به پرورش راتون ، توليد انواع سبزيجات ، صيفي جات ، انواع حبوبات، انواع علوفه و پرورش ماهي قزل آلا درشاليزار اشاره كرد.
در سال هاي اخير مسوولان استان گيلان سعي وافري دارند تا كشاورزان را به مزيت هاي كشت دوم آگاه كنند و با اين اقدام توليد در واحد سطح ، درآمد و بهبود وضعيت معيشتي كشاورزان را افزايش دهند .
هنوز در اكثر اراضي مستعد كشاورزي گيلان فقط كشت اول انجام مي گيرد و زمين هاي حاصلخيز در بقيه ايام سال بدون استفاده رها مي شوند.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي گيلان ياد آور شد : توسعه كشت دوم از اولويت هاي اقتصادي اين است كه اميدواريم مورد توجه بيشتر كشاورزان قرار بگيرد.
بذر كار افزود: به دليل محدوديت مالكيت هاي اراضي كشاورزي گيلان ، تنها راه نجات كشاورزي و مقرون به صرفه كردن آن، انجام كشت هاي متفاوت و تركيبي در مزارع تحت عنوان كشت دوم است و اين مهم، اراده كشاورزان گيلاني را مي طلبد.
وي گفت : بايد بصورت مشترك و هماهنگ توسط مسوولان و كشاورزان اين فرصت ها در استان گيلان براي توسعه كشت دوم به منظور بهبود وضع معيشتي كشاورزان و ماندگاري روستاييان در روستاها فراهم شود .
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادكشاورزي استان گيلان افزود : مهمترين مزيت كشت دوم بر محور افزايش توليد و اشتغال استوار است و باعث ايجاد و تداوم اشتغال كشاورزي در طول سال و موجب افزايش توليد
بهره وري از اراضي كشاورزي و افزايش درآمد كشاورزان و در كنار اين مسايل كاهش جمعيت آفات ، پايداري كشت اول ، و كاهش آفاتي نظيركرم ساقه خوار و حفظ محيط زيست مي شود .
استان گيلان داراي حدود238 هزار هكتار زمين شاليزاري است كه بخش قابل توجهي از آن پس از برداشت برنج در نيمه دوم سال بدون استفاده رها مي شود .
هر سال در استان گيلان 750 تا 850 هزار تن برنج سفيد توليد مي شود .
6070 /6030
رشت - ايرنا - معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي گيلان گفت: با توجه به پايان مرحله برداشت برنج ، كشاورزان مي توانند براي بهره برداري مفيد از اراضي شاليزاري و افزايش درآمد خود بر اساس تقويم زراعي نسبت به كشت دوم اقدام نمايند.