۲۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۱۹
کد خبر: 82997743
T T
۰ نفر
2000 كودك در آذربايجان غربي خدمات تغذيه سالم دريافت مي كنند

اروميه- ايرنا- مديركل كميته امداد امام خميني (ره) آذربايجان غربي گفت: 2 هزار كودك در استان از خدمات طرح تغذيه كودكان زير پنج سال اين نهاد حمايتي بهره مند شده اند.

عزيز سهندي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين طرح با هدف مقابله با سوء تغذيه كودكان زير پنج سال اجرا مي شود.
وي ادامه داد: سبد غذايي ارائه شده به كودكان آذربايجان غربي در اين طرح شامل پروتئين، حبوبات، مواد قندي و سبزيجات است.
وي اضافه كرد: ارزش هر سبد غذايي در مناطق محروم 920 هزار ريال و در مناطق غير محروم 800 هزار ريال است.
وي افزود: طرح تغذيه كودكان زير پنج سال در بين كودكان 6 ماهه تا پنج ساله اجرا مي شود كه 70 درصد اين كودكان تحت پوشش كميته امداد نيستند.
مديركل كميته امداد امام خميني (ره) آذربايجان غربي بيان كرد: براي اجراي اين طرح در سال جاري 221 ميليارد و 600 ميليون ريال اعتبار اختصاص يافته است.
وي ادامه داد: اعتبارات اين طرح در سال جاري نسبت به سال گذشته 30 درصد افزايش دارد.
وي اضافه كرد: 17 سال است كه به صورت مستمر و ماهيانه بين 2 هزار كودك آذربايجان غربي سبد غذايي توزيع مي شود.
مديركل كميته امداد امام خميني (ره)آذربايجان غربي گفت: طرح تغذيه كودكان زير پنج سال توسط كميته امداد و با همكاري معاونت بهداشت و درمان استان اجرا مي شود.
به گزارش ايرنا، سوء تغذيه به رژيم نادرست غذايي و دريافت نامناسب كالري گفته مي شود كه به سه شكل نمود دارد: اضافه وزن و چاقي مفرط كه به دليل مصرف بيش از حد كالري است و مطالعات نشان مي دهد 50 درصد مردم ايران، دچار اين گونه از سوءتغذيه هستند.
كم وزني و لاغري مفرط كه به دليل كمبود كالري است و براساس شواهد، 25 درصد مردم ايران، مبتلا به اين نوع سوءتغذيه اند.
دسته سوم، كساني هستند كه ظاهري معمولي و نُرمال دارند اما از كمبود ويتامين ها و مواد معدني و ريزمغذي ها رنج مي برند.
اين يك هشدار جدي است؛ سوءتغذيه، سلامت نسل هاي بعد و آينده جامعه را تهديد مي كند و كودكانِ در حال رشد، سالمندان و زنان باردار و شيرده، سه گروه آسيب پذير نسبت به تغذيه ناكافي و ناسالم و سوءتغذيه هستند كه از اين دسته، كودكان، به ويژه كودكان زير شش سال به دليل سرعت بالاي رشد، از بقيه آسيب پذيرترند و نيازمند توجه و رسيدگي هستند.
چاقي و لاغري مفرط، بيماري ‌ها و اختلالات جسمي و روحي مثل راشيتيسم، نابينايي، خلل در سيستم ايمني و سيستم گوارش بدن، كوتاهيِ قد، نارسايي هاي مغزي و كاهش بهره هوش، گسترش سقط جنين و مرده زايي و تولد نوزاداني با عقب ماندگي ذهني، انواع سرطان، ديابت، بيماري هاي قلبي و عروقي و افزايش فشار خون، افسردگي، افزايش هزينه هاي درمان و طولاني شدن دوره نقاهت به ويژه در پي عفونت هايي كه بر اثر كاهش ايمني بدن به دليل سوءتغذيه رخ مي دهد، افزايش مرگ و مير كودكان بر اثر ابتلا به بيماري هاي گوناگون، كاهش توانمندي جسمي و قدرت توليد و به تبع آن بروز مشكلات اقتصادي، تغييرات رفتاري مثل بي حسي، بي تفاوتي، تحريك پذيري و به دنبال آن بروز مشكلات اجتماعي و امنيتي از مهم ترين آثار فردي و اجتماعي آن است و تنها راه پيشگيري و كنترل سوءتغذيه، تبعيت از يك الگوي تغذيه سالم و طبيعي به لحاظ كمي و كيفي و دريافت مناسب ويتامين ها، املاح، مواد معدني و ريزمغذي هاست.
8137/2093