۲۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۶:۲۹
کد خبر: 82997824
T T
۰ نفر
مالديو خواهان خروج نظاميان هند شد

دهلي نو - ايرنا - به دنبال ماهها تنش با هند بر سر مسايل سياسي كه باعث تقويت حضور چين در اين كشور شده است ، مالديو از مقامات دهلي نو درخواست كرده است بالگرد ها و پرسنل نظامي خود را از اين كشور خارج كند.

به گزارش ايرنا در روز شنبه به نقل از شبكه خبري'ان دي تي وي'، هند و چين وارد يك رقابت شديد در مالديو شده اند. چين مشغول ساخت جاده ها، پل ها و يك فرودگاه بزرگ تر در مالديو است و در نظر دارد جايگاه هند به عنوان يك تامين كننده سنتي كمك هاي نظامي و غير نظامي به مالديو را اشغال كند.
تنش بين هند و مالديو زماني آغاز شد كه دهلي نو از بازداشت رهبران سياسي مخالف دولت عبدالله يمين رييس جمهوري مالديو و وضع حالت اضطراري در اوايل سال جاري انتقاد كرد. تعدادي از مخالفان رييس جمهوري مالديو خواهان دخالت نظامي هند در اين كشور شده اند كه اين امر دولت مالديو را نگران ساخته است.
تنش ها ميان هند و مالديو بر برنامه هاي كمكي مانند كمك امنيتي هند براي كشورهاي كوچكتر منطقه جهت محافظت از مناطق خاص اقتصادي، انجام بازرسي ها و مبارزه با دزدان دريايي، تاثير گذاشته است.
احمد محمد سفير مالديو در هند گفت به دو بالگرد نظامي هند كه بيشتر در عمليات هاي امداد و نجات استفاده مي شدند اكنون احتياجي نيست زيرا مالديو توانسته است منابع لازمه را براي خود ايجاد كند.
وي افزود: اكنون زيرساخت هاي لازم ايجاد شده اند و ما مي توانيم عمليات هاي امداد و نجات را خود انجام دهيم. با اين حال هند و مالديو هر ماه گشت زني مشترك خود را در منطقه اقتصادي مالديو انجام مي دهند.
مالديو در 400 كيلومتري جنوب غرب هند قرار گرفته است و در نزديكي يكي از شلوغ ترين مسير هاي كشتيراني جهان در ميان چين و خاورميانه واقع شده است.
علاوه بر اين بالگردها، دهلي نو همچنين حدود 50 پرسنل نظامي از جمله خلبانان و خدمه تعميرات را در مالديو مستقر كرده است. رواديد اين افراد منقضي شده است اما دهلي نو آنها را از مالديو خارج نكرده است.
يك سخنگوي نيروي دريايي هند گفت: دو بالگرد و خدمه ما هنوز هم در مالديو حضور دارند.
هند از مالديو درخواست كرده است تا زندانيان سياسي از جمله عبدل قيوم رييس جمهوري سابق اين كشور و همچنين چند قاضي دادگاه عالي را آزاد كند. دهلي نو همچنين از تصميم عبدالله يمين جهت برگزاري انتخابات در ماه سپتامبر انتقاد كرده و اعلام كرد حاكميت قانون پيش از انجام اينگونه اقدامات بايد برقرار شود.
هند در طول رهبري طولاني مدت مالديو توسط عبدل قيوم، يكي از حاميان بزرگ وي بوده است و در سال 1988 دهلي نو در حمايت از قيوم و براي شكست دادن كودتا به مالديو نيروي نظامي اعزام كرد.
چين كه در سال 2011 در كشور جزيره اي مالديو يك سفارت خانه افتتاح كرده است، به عنوان بخشي از طرح يك جاده يك كمربند خود، روابط خود را به سرعت با اين كشور گسترش داده است.
ارائه بالگرد، قايق هاي گشت زني و كمك هاي ماهواره اي به كشورهايي مانند مالديو، موريس و سيشل بخشي از ديپلماسي دريايي هند جهت حفظ نفوذ خود در منطقه اقيانوس هند بوده است.
اما در سال هاي اخير چين از طريق ساخت بنادر و جاده ها به صورت وام در منطقه اقيانوس هند نفوذ كرده است. در مالديو، شركت ساخت و ساز شهري چين توانسته است يك پروژه براي گسترش فرودگاه ماله پايتخت اين كشور را بدست آورده است. اين امر پس از لغو قرارداد 511 ميليون دلاري مالديو با شركت هندي 'جي ام ار اينفراستراكچر ' محقق شده است.
مقامات همچنين اعلام كرده اند كه مالديو چند جزيره را براي توسعه به چين واگذار كرده است. ابجيت سينگ يك تحليل گر منطقه اقيانوس هند در بنياد تحقيقات نظارتي (ORF) گفت: بالگردهاي هند در نزديكي جزيره هايي كه چيني ها در آنها حضور دارند مستقر شده اند. اكنون مساله اين است كه دولت يمين خواهان خروج اين بالگرد ها و پرسنل هندي از اين كشور شده است. مساله بالگردها براي عبدالله يمين نگران كننده نيست اما اين پرسنل نظامي هند در مالديو است كه وي را نگران ساخته است.
وي افزود: يمين از چين براي انجام پروژه هاي گسترده زيرساختي دعوت كرده است و وي احتمال مي دهد هند به دنبال نظارت بر فعاليت هاي چين در مالديو است، بنابراين او مي خواهد هندي ها را دور نگاه دارد.
آساق**267**1424 **÷1663**