به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، رضا مسائلی درباره فهرست تجهیزات و ملزومات پزشكی كه ارز رسمی دریافت كرده اند، گفت: در حال حاضر، از بازار 2 میلیارد و 500 میلیون دلاری تجهیزات پزشكی در كشور، حدود 800 میلیون دلار، توسط تولیدكنندگان تجهیزات پزشكی داخلی تامین می شود و پیش بینی این است كه با توجه به افزایش قیمت ها به واسطه افزایش نرخ ارز، تولید این تجهیزات در داخل كشور می تواند به صرفه باشد.
وی گفت: وزارت بهداشت تمام تلاش خود را به كار گرفته تا فرآیند تامین دارو و تجهیزات پزشكی مورد نیاز مراكز درمانی، با اختلال مواجه نشود.
مسائلی افزود: وزارت بهداشت برای تامین دارو، تجهیزات پزشكی و اقلام و محصولات سلامت محور، با توجه به فضای جدیدی كه در كشور به لحاظ تحریم های ظالمانه ایجاد شده است، از ابتدای سال جاری موضوع را به صورت ویژه مورد رسیدگی و برنامه ریزی قرار داده است.
وی با بیان اینكه به طور معمول قیمت ارز را بازار كشور تعیین می كند، افزود: بعد از اینكه سیاست های اخیر بانك مركزی و دولت در قالب تصویب نامه ای در روز 16 مرداد 97، اعلام شد، ارزی كه در رابطه با اقلام ضروری حوزه سلامت تخصیص پیدا خواهد كرد، با نرخ رسمی 4200 تعیین شد.
مدیركل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، بیان كرد: از زمان ابلاغ تصویب نامه ساماندهی بازار ارز در كشور مورخ 22 فروردین 97، ارز رسمی كشور با مبلغ 4200 تومان به تصویب رسید و بر این اساس وزارت بهداشت نیز تجهیزات و ملزومات پزشكی مورد نیاز مراكز درمانی را در این قالب برنامه ریزی كرد و ارز را تخصیص داد، اما پس از تصویب نامه 16 مرداد، فقط تجهیزات و ملزومات پزشكی ضروری، ارز رسمی دریافت خواهند كرد.
مسائلی با بیان اینكه این فهرست شامل تجهیزات پزشكی ضروری، تجهیزات و ملزوماتی كه در فهرست بیمه قرار دارند و همچنین قسمتی از كیت های تشخیص طبی كه توسط آزمایشگاه های تشخیص طبی مورد استفاده قرار می گیرند، است، افزود: با توجه به فضای جدیدی كه در كشور ایجاد شده است، چند نكته را باید مد نظر قرار داد. اول اینكه، قیمت تجهیزات پزشكی ضروری تغییری نخواهد كرد.
وی افزود: بر اساس تصمیم وزارت بهداشت، مراكز درمانی كه تجهیزات پزشكی سرمایه ای تهیه می كنند با اینكه ارز با نرخ رسمی 4200 تومانی دریافت نمی كنند و ارز آنها به صورت آزاد تامین می شود، می توانند تجهیزات پزشكی ضروری مورد نیازشان را در این چارچوب تامین كنند، سوم، با توجه به اینكه ارز تجهیزات پزشكی غیر ضروری به صورت آزاد محاسبه می شود، از این پس نیز قیمت این ملزومات به صورت آزاد خواهد بود.
مشاور وزیر بهداشت، تصریح كرد: برخی تجهیزات پزشكی كه در گذشته ارز سیستم بانكی دریافت می كردند، براساس تصویب نامه جدید، از فهرست تجهیزات و ملزومات پزشكی ضروری خارج شده اند و باید بر اساس تصویب نامه هیات وزیران، مابه تفاوت نرخ ارز را محاسبه كرده و به حساب دولت واریز كنند.
وی گفت: با وجود تنگناهایی كه وجود دارد، با برنامه ریزی و هماهنگی بانك مركزی و هیات دولت، قیمت كالاها و تجهیزات پزشكی بر اساس قیمت بازار تعیین شده است و با اینكه قیمت ها در مورد بعضی از تجهیزات پزشكی كه غیرضروری هستند، افزایش خواهند داشت، اما زمینه فساد یا رانتی كه ممكن است در این حوزه ایجاد شود، به دلیل فاصله قابل ملاحظه ارز با نرخ رسمی و ارز با نرخ آزاد، از بین می رود.
مسائلی اظهار افزود: با توجه به تصمیم دولت، ارز تجهیزات و ملزومات پزشكی ضروری از طریق سیستم بانكی تامین خواهد شد، به عبارت دیگر، به تجهیزات ضروری كه برای تشخیص، پایش و درمان بیماری ها در مراكز درمانی كاربرد دارد و همچنین قطعات یدكی و مواد اولیه تولید ملزومات پزشكی كه در فهرست كالاهای ضروری قرار دارند، ارز رسمی تخصیص پیدا خواهد كرد، لذا در قیمت تجهیزات پزشكی ضروری تغییری رخ نمی دهد و با افزایش قیمت رو به رو نخواهد بود.
مدیركل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت در خصوص تولید تجهیزات پزشكی در داخل كشور، گفت: تجهیزات پزشكی وارداتی كه در فهرست كالاهای ضروری قرار ندارند، افزایش قیمت دارد، چرا كه با ارز آزاد تامین می شود، در این میان چون قیمت تمام شده تجهیزات پزشكی داخلی با خروج ارز كمتری رو به رو بوده، فرصت خوبی برای تولیدكنندگان ایجاد می كند تا محصولات خود را با قیمت كمتر و كیفیت بهتری به مراكز درمانی ارائه دهند.
وی بیان كرد: وزارت بهداشت، تمام تلاش خود را به كار گرفته است تا فرآیندها جدید بوده و به روزرسانی شوند. همچنین اطلاع رسانی ها به موقع صورت گیرد و فرآیند تامین دارو و تجهیزات پزشكی مورد نیاز مراكز درمانی، با اختلال مواجه نشود.
مسائلی گفت: تجهیزات پزشكی كه در فهرست كالاهای ضروری قرار دارند، از مبدا ورود تا مصرف توسط مراكز درمانی، تحت كنترل وزارت بهداشت بوده و در حال حاضر نیز در مورد نحوه توزیع و عرضه تجهیزات پزشكی مشمول دریافت ارز با نرخ رسمی هستیم كه ظرف روزهای آینده اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینكه تمام تجهیزات پزشكی كه در فهرست تجهیزات پزشكی ضروری قرار دارند، مشمول قیمت گذاری بوده و توسط وزارت بهداشت قیمت گذاری می شوند، درخصوص ظرفیت تولید تجهیزات پزشكی داخلی خاطرنشان كرد: در حال حاضر، از بازار 2 میلیارد و 500 میلیون دلاری تجهیزات پزشكی در كشور، حدود 800 میلیون دلار، توسط تولیدكنندگان تجهیزات پزشكی داخلی تامین می شود و پیش بینی ما این است كه با توجه به افزایش قیمت ها به واسطه افزایش نرخ ارز، تولید این تجهیزات در داخل كشور می تواند به صرفه باشد.
مشاور وزیر افزود: باید تولیدات تجیهزات پزشكی افزایش پیدا كند. در این راستا، وزارت بهداشت، ضمن اینكه از تولیدكنندگان داخلی حمایت می كند، بر ارتقای كیفیت این محصولات براساس استانداردهای بین المللی، تاكید ویژه خواهد داشت.
اجتمام *3377 * 3063
مشاور وزیر بهداشت:
فقط تجهیزات پزشكی ضروری ارز 4200 تومانی می گیرند
۲۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۳۵
کد خبر:
82997961
تهران- ایرنا- مشاور وزیر و مدیركل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت گفت: فقط تجهیزات پزشكی ضروری و تعدادی از كیت های تشخیصی مورد نیاز آزمایشگاه ها ارز رسمی 4200 تومانی دریافت می كنند دریافت می كنند و گر چه قیمت برخی كالاها افزایش می یابد اما رانت از بین می رود.