۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۸:۰۹
کد خبر: 82998245
T T
۰ نفر

همه دردسرهای جا به جایی «سله بن»

۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۸:۰۹
کد خبر: 82998245
همه دردسرهای جا به جایی «سله بن»

تهران - ایرنا - پرحرارت اما با وسواس واژگان را ادا و دعا می كند: كاش روستایمان خوش آب و هوا نبود، آب، درخت و مزارع سرسبز نداشتیم شاید آنگاه زمین هایمان ارزش بالایی پیدا نمی كرد و موضوع جا به جایی روستا هم به سرانجام كنونی گرفتار نمی شد.

انگشتان پینه بسته اش را روی موهای كم پشتش می كشد تا عرقش را خشك كند؛ چشمانش خیس و سرخ شده است و بغض می كند: به خدا دلم برای اهالی سله بن می سوزد؛ چه كسی می خواهد جواب آه پیرزنان و پیرمردان را بدهد؟

خودش را «شیرزاد تبار» معرفی می كند و می گوید كارمند قوه قضائیه بوده كه بازنشسته شده است. تك تك مدیران استان و كشوری را به نام می شناسد، از بس كه در سال های گذشته پیگیر حل مشكل جا به جایی روستا بوده است؛ وقتی بغضش را می بلعد راه نفسش باز می شود و با حرارت بیشتر ادامه می دهد: من جوش خودم را نمی زنم. من هم زمین دارم، نمی گویم ندارم اما مسئولان به اهالی گرفتار روستا كه دستشان به جایی نمی رسد فكر كنند.

در یك روز گرم مرداد به میزبانی تیم رسانه ای ایرنا آمده و داخل رستوران ورودی روستای سُلُه بُن كنار ما می نشیند و می گوید: ما كه می دانیم آب پشت سد برای چه كسانی در كجاهای استان و خارج از استان تهران اهمیت دارد؛ اما یكی نیست به اینها بگوید سد را كه اجرایی كردید، جابه جایی روستا را هم كه در دستور كار گذاشتید حداقل در مورد محل جابه جایی به مسائل و مشكلات روستاییان فكر كنید و حرف هایشان را بشنوید.

مدعی است زمین های روستا را «مفت» خریده اند تا از ویو (منظره) كنار دریاچه سد كه آینده خوبی دارد بهره برداری لازم برای برخی افراد خاص كه زمین ها را یا خریداری كرده اند یا قصد خرید در آینده دارند انجام شود؛ می گوید: نوش جانتان؛ زمین بالای كوه را هم كه آب نمی گیرد با هزار ترفند به نام سد خریدید، باز نوش جانتان اما كمی هم به این فكر كنید كه اهالی باید از خانه، زندگی و همه هستی شان دل بكنند.

ادامه می دهد: باید اهل سله بن باشید، زندگی تان پادرهوا باشد تا حس كنید جابه جایی یك روستا تنها انتقال چند خانه و مزرعه نیست، كه همان هم هزاران حرف و حدیث دارد اما انتقال یك دنیا خاطره و فرهنگ نیز است.

**سله بن كجاست

در فاصله 18 كیلومتری شمال غربی شهر فیروزكوه در استان تهران روستای خوش آب و هوا و تاریخی وجود دارد به نام سله بن كه در زیردست سد در حال احداث نمرود قرار گرفته و جابه جایی آن طی سال های گذشته مصوب اما هنوز انجام نشده است.

از جمله مهمترین علت های انجام نشدن جابه جایی، اعتراض اهالی به محل در نظر گرفته شده برای انتقال است؛ اهالی محل دیگری را پیشنهاد كرده اند و هنوز معلوم نیست سرنوشت جابه جایی به كجا خواهد انجامید.

سله بن با 800 هكتار مساحت از توابع بخش ارجمند شهرستان فیروزكوه براساس سرشماری سال 1395، 447 نفر جمعیت و 155 خانوار دارد كه آب و هوای سرد و كوهستانی، بارش فراوان، مزارع سرسبز و خاك حاصلخیز از جمله ویژگی های آن به شمار می رود.

تپه باستانی سله بن در 19 اسفند 1380 به شماره 4914 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است كه قدمت آن به سه هزار سال می رسد.

**شرح كلی وضعیت

عبور رودخانه نمرود (حبله رود) سبب شده مطالعات مربوط به احداث سدی با نام نمرود در نزدیكی این روستا در دستور كار قرار گیرد؛ سدی كه گفته شده پس از احداث آن روستای سله بن ( به گفته برخی منابع بخشی از روستا) نیز زیر آب خواهد رفت.

باوجود آنكه طرح جابه جایی روستا از چندسال پیش مطرح و محل جایگزین هم در منطقه ای به نام «چزكین» مشخص شده اما بیشتر اهالی نسبت به محل این جابه جایی اعتراض دارند و می گویند «موسیِر» كه در نزدیكی محل كنونی روستا قرار دارد محل مناسب تری برای جابه جایی است.

این اعتراض ها تازه نیست و از سال های گذشته ادامه داشته و كار به جایی رسیده كه با وجود آنكه مسئولان ساخت سد اینك از پیشرفت اجرایی حدود 83 درصدی آن خبر می دهند و به منزله ضرورت تسریع در جابه جایی روستاست، اما گازكشی در این روستا از تیرماه امسال با دستور استاندار تهران اجرایی شده و اكنون مراحل لوله گذاری آن نیز در دست انجام است.

این درحالی است كه برخلاف استناد برخی منابع كه می گویند بخش عمده ای از روستای سله بن زیر آب می رود اهالی روستا به اتكای نقطه نظرات كارشناسان دانشگاهی كه برای تعیین محل مناسب جابه جایی روستا طی سال های گذشته به كار گرفته اند می گویند در خوش بینانه ترین حالت تنها تا ابتدای جاده ورودی روستا و تعدادی محدود از خانه ها و مغازه ها زیر آب خواهد رفت و دیگر مناطق را آب نمی گیرد؛ با این حال بنا به ضرورت اهمیت حفظ سلامت و جان روستاییان و نیز همراهی با دولت در چنین طرحی، اهالی با جابه جایی موافقت كرده اند اما بر سر محل آن به توافق نرسیده اند.

پس از آنكه بنیاد مسكن انقلاب اسلامی به عنوان متولی جابه جایی روستا در سال های گذشته منطقه چزكین را به عنوان محل جدید روستا اعلام و تصویب كرد اعتراض اهالی به این محل هم شروع شد؛ زیرا آنان معتقدند منطقه موسیر كه در امتداد روستا قراردارد و نزدیك تر به سله بن نیز است برای اسكان جدید روستاییان از جنبه های مختلف مناسب تر خواهد بود.

به گفته اهالی، اعتراض ها طی این سال ها آنقدر بالا گرفت كه دولت چندسال پیش قبول كرد یك تیم دانشگاهی در منطقه مستقر شود تا محل های مناسب برای جابه جایی سله بن را مورد مطالعه قرار دهد و نتایج این تیم دانشگاهی هم موسیر ( پیشنهاد روستاییان) را تایید كرد اما با این حال بنیاد مسكن بر نظر خود اصرار ورزید و كارهای اجرایی برای استقرار روستا در چزكین را ادامه داد.

حال در شرایطی كه سد در شرف احداث كامل است، زمین های كشاورزی مردم خریداری شده و باید جابه جایی طبق برنامه انجام می شده، نه تنها جابه جایی آغاز نشده بلكه مردم بیشتر از قبل باور كرده اند كه جابه جایی انجام نخواهد شد.
گازكشی برای روستا كه لوله گذاری آن در دستور كار است نیز مهر تاییدی بر این باور روستاییان شده است و وقتی با روستاییان صحبت می كنیم برخی از آنان می گویند كه كدام جابه جایی؟

**مشخصات سد

سد نمرود بر روی رودخانه حبله رود در 140 كیلومتری شرق تهران، 18 كیلومتری شمال غربی شهر فیروزكوه و دو كیلومتری پایین دست روستای سله بن قرار دارد.
این سد خاكی با هسته رسی، ارتفاع 82 متر و طول تاج 680 متر است؛ اهداف این طرح تامین نیازهای كشاورزی دشت گرمسار، چزكین و آب شرب و صنعت گرمسار، ایوانكی و تامین نیاز آبی صنعت فیروزكوه اعلام شده است.

مطالعات این سد از سال 1340 آغاز و در طرح اولیه 120 متر برای ارتفاع آن در نظر گرفته شده بود كه به دلیل مشكلات زمین و دیواره های سنگی كوه های اطراف به 82 متر كاهش یافت؛ سد نمرود از سال 1384 در دست احداث است و اینك به گفته دست اندركاران بیش از 82 درصد تكمیل شده است.

با كم شدن ارتفاع سد حریم آن نیز كاهش یافت و تنها زمین هایی كه در بهره برداری پروژه به زیر آب خواهد رفت در حوزه روستای سله بن است.


**مصوبات جابه جایی

براساس مصوبه جابه جایی روستای سله بن به منطقه چزكین تعهداتی برای هركدام از نهادهای متولی ایجاد شده است.
اداره كل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی استان تهران مسئولیت تهیه نقشه معابر با مشخص كردن بر و كف محل جدید روستا (چزكین)، تعریض، جدول گذاری، زیرسازی و آسفالت معابر اصلی و فرعی را برعهده دارد.
تعریض زیرسازی و آسفالت محور اصلی سله بن جدید برعهده اداره كل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان تهران است.
شركت آب منطقه ای تهران تخصیص آب شرب از چشمه «ورسخواران» به سله بن جدید را برعهده دارد و قرار است شركت آب و فاضلاب روستایی تهران نیز عملیات احداث مخزن، انتقال آب و نیز احداث شبكه در چزكین به منظور تامین آب شرب را انجام دهد.
شركت گاز استان تهران متولی اجرای خط لوله، اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران مسئول صدور مجوز اجرای زیرساخت ها در زمین های ملی و تخصیص زمین در منطقه چزكین برای انتقال دامداری است؛ مجری پروژه سد نمرود نیز مقرر شده احداث راه روستای سلمان و تسریع در اجرای تعهدات در مورد تملك زمین های مالكان در محدوده اجرای طرح، تعیین دقیق محدوده و حریم دریاچه سد نمرود و نیز انتقال خط لوله آب كشاورزی به روستای جدید سله بن را اجرایی كند.
شركت توزیع برق استان تهران نیز بر اساس اسناد موجود مسئول انتقال شبكه برق رسانی به روستای جدید اعلام شده است.

**بنیاد مسكن چه می گوید

بنیاد مسكن متولی جابه جایی روستاست و چزكین را به عنوان محل جدید روستا انتخاب كرده است.
چزكین در بالادست روستای سله بن قرار دارد.
حسین كیانی رئیس اداره بنیاد مسكن فیروزكوه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: آماده سازی زیرساخت منطقه چزكین 5/5 میلیارد تومان هزینه دارد كه در زمان حاضر 400 میلیون تومان تامین شده اما به دلیل كمبود بودجه از سوی دولت این نهاد برای اقدامات انجام شده بدهكار و به مدت دو سال است كه ادامه كار را تعطیل كرده است.
وی همچنین در خصوص ساخت و ساز برای سكونت اهالی در منطقه چزكین افزود: 240 تا 250 قواره تحویل اراضی صورت خواهد گرفت كه در صورت دریافت وجه اهالی از دولت به منظور اخذ زمین در سله بن، متقابلا برای خریداری زمین در منطقه چزكین باید هزینه پرداخت كنند.

این درحالی است كه چندی پیش درجریان بازدید وزیر نیرو از سد نمرود، نماینده مردم گرمسار در مجلس كه بخشی از آب این سد برای این شهرستان نیز اختصاص خواهد یافت اعلام كرد: 30 میلیارد تومان اعتبار برای خسارت جا به جایی روستا طی سال های 94، 95 و 96 ابلاغ شده كه تاكنون اختصاص نیافته و با دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه قرار است این اعتبار امسال ابلاغ شود.

**پای درد دل اهالی روستا

بیشتر اهالی روستا اعتراض دارند؛ هنوز پس از چند سال اعتراض دارند و معتقدند كه چزكین محل مناسبی برای اسكان روستاییان نیست. در بین این اهالی تعداد معدودی هم هستند كه باوجود آنكه تایید می كنند موسیر جای بهتری است اما می گویند حالا كه فرآیند انتقال آغاز شده باید بپذیریم و به چزكین برویم.
دیگر اهالی روستا مدعی هستند این افراد كه موافق رفتن به چزكین هستند عمدتا در چزكین زمین دارند و بدشان نمی آید زمین های آنجا ارزش بیشتری پیدا كند.

علی آهنگر دهیار روستای سله بن در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درباره وضعیت تولید محصولات كشاورزی این روستا گفت: زمین هایی كه در حوزه سد نمرود آبگیری شده به منظور كشت یونجه، گندم، لوبیا چیتی، سیب زمینی و باغات سیب، آلبالو، زردآلو، هلو، گردو، گیلاس و گلابی مورد استفاده قرار داشتند كه سالانه افزون بر 500 تن از باغات، 200 تن سیب زمینی و دو تن لوبیا چیتی محصولات كشاورزی روستا به عرضه می رسید.
وی اظهارداشت: آبگیری زمین های كشاورزی به بیكاری كشاورزان منطقه منجر شده و عمده آنها به دامپروری یا مهاجرت به شهر روی آورده اند.

**با پول اهالی كارشناس گرفتیم اما ترتیب اثر ندادند

اسماعیل آهنگر رئیس شورای اسلامی سله بن نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا دراین باره توضیح داد: به دنبال اعتراض اهالی یك تیم كارشناسی با هزینه مردم چندسال پیش در منطقه مستقر شدند و نتایج آنها هم درخواست اهالی را تایید كرد اما كسی ترتیب اثر نداد و اصرار دارند كه مردم به چزكین بروند.
وی افزود: در چزكین تامین آب شرب سخت است، امكان كشاورزی مناسب وجود ندارد و ارتفاع بالای آن سبب می شود در زمستان و تابستان مشكلات هرفصل بسیار بیشتر از دیگر مناطق باشد.

رئیس شورای اسلامی سله بن در خصوص تملك زمین های كشاورزی روستا در سال 84 نیز اظهارداشت: زمین های كشاورزی اهالی را به قیمت ناچیز خریدند.
وی مدعی است كه تنها چنددرصد از زمین های خریداری شده در طرح جانمایی روستا استفاده شده و بقیه در تملك افراد است و در طرح سد به كار نرفته است.
آهنگر گفت: براساس نظرات كارشناسان، ارتفاع چزكین در بیشترین نقطه دو هزار و 180 متر و كمترین نقطه دو هزار و 80 متر بالاتر از سطح دریاست كه مناسب ساخت و ساز نیست و در مسیر بادهای شدید قرار دارد.
به گفته وی، اهالی در چزكین امكان كشاورزی مناسب و نیز باغداری را ندارند.
وی تاكید كرد كه باتوجه به شرایط نامناسب چزكین مردم به این محل نقل مكان نخواهند كرد و به شهر مهاجرت می كنند كه هزینه های اضافی برای دولت در بر خواهد داشت.

خسرو آهنگر دیگر روستایی 68 ساله سله بنی كه در دوره سوم هم عضو شورای این روستا بوده گفت: از ابتدای طرح ساخت سد، نهایت همكاری را با مسئولان داشتیم تا كار به سرانجام برسد؛ جلب نظر مردم در بحث قیمت های زمین ها و... كار دشواری بود ولی در نهایت مردم حداكثر همكاری را داشتند.

وی با بیان اینكه نگذاشتیم جابه جایی روستا التهاب آفرین شود و نهایت همكاری را داشتیم افزود: اوایل مردم از اجرای این طرح خوشحال بودند اما محلی كه برای جابه جایی روستا انتخاب شده آب ندارد و مشكل زراعت نیز دارد.

آهنگر تاكید كرد: جابه جایی سخت است؛ از زمین های قبرستان تا زمین های كشاورزی را خریدند اما درحق مردم اجحاف شده و كارها را بی برنامه پیش برده اند.
وی ادعا كرد: وقتی مردم دیدند زمین هایشان را ارزان خریدند اما به قیمت های بالا دوباره فروخته شده یا برای اجرای طرح سد استفاده نشده دلگیر و ناراحت شدند.

**بخشدار:پیوست زمین شناسی چزكین تایید شده

حجت الله حسن زاده بخشدار ارجمند بنیاد مسكن را متولی موضوع جابه جایی خواند و اظهارداشت: مطالعات زمین شناسی توسط متولی امر انجام و پیوست زمین شناسی چزكین تایید شده است، همچنین از لحاظ ارتفاع مشكلی برای ساخت و ساز وجود ندارد.
وی دلیل گازرسانی به سله بن را باوجود مساله جابه جایی روستا طولانی بودن فرآیند اجرای سد و با هدف آسایش مردم خواند.

**دفاع سرپرست تیم دانشگاهی از مردم

اما سرپرست تیم دانشگاهی كه چند سال قبل مطالعه در مورد جانمایی محل روستای جدید را بررسی كرده است، ناصر شفیعی دارای دكترای جغرافیا و برنامه ریزی روستا از دانشگاه شهید بهشتی است؛ وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درخواست اهالی را درمورد محل روستای جدید تایید كرد و توضیح داد: سه محل موسیر، چزكین و اسبی كمربن برای جایگزینی مطرح بوده است.

وی اضافه كرد: مطالعات مربوط به جابه جایی را مركز سوانح بنیاد مسكن انجام داده بود كه روستائیان معترض بودند بدون مطالعه دقیق فنی و علمی این تصمیم اتخاذ شده است؛ مطالعاتشان را نقد كردیم و متوجه شدیم این مطالعات وجه علمی نداشت و آنها(كارشناسان بنیاد مسكن) بدون منطق دقیق علمی چزكین را به عنوان مكان جانمایی روستا معرفی كرده اند.

شفیعی خاطرنشان كرد: هرسه مكان را از چند بعد بررسی میدانی و عملیاتی و نیز گفت وگو با مردم (مشاركت مردمی) انجام دادیم.
وی در خصوص نتایج تحقیقات خود گفت: صرفنظر از این سه مكان مذكور به شعاع 15 كیلومتری روستای فعلی تمام مكان ها را با كمك مردم و مطالعات دانشگاهی مورد مطالعه قرار دادیم و از طریق اطلاعات جغرافیایی، بهترین و به روز ترین مدل های علمی هم به كار گرفته شد.

شفیعی اضافه كرد: برای كارهای تحقیقاتی از همه گروههای سنی روستا استفاده و آموزش ها را برای نخبگان روستا عملیاتی كردیم.
این استاد دانشگاه گفت: مطالعات آكادمیك فنی خود را با مطالعات بومی روستا تلفیق كردیم و با كمك آنها مكان بهینه به دست آمد كه بالاترین امتیاز به موسیر شمال داده شد.

وی مولفه های بررسی را ابعاد محیطی، شاخص های زمین شناسی، ناهمواری و شیب، منابع آب، هوا، پوشش گیاهی، مسائل اجتماعی، اقتصادی و كالبدی – زیربنایی نام برد.
شفیعی با اشاره به مشكلات منطقه چزكین گفت: چزكین مشكل تامین آب دارد زیرا نزدیكترین منبع آب 350 متر اختلاف ارتفاع دارد، بشدت سیل گیر است و در همان سال كه مورد تحقیق قرار گرفت، سیل مهیبی آنجا اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: خط گسل در منطقه وجود دارد كه بشدت لرزه خیز است، بستر یا پی سنگ زیربنای مسكونی خانه ها، ایستایی و پایداری لازم را ندارد و بشدت بادخیز است كه بادهای تند از گدوك و جنوب در آنجا با شدت می وزد.
شفیعی افزود: تا فاصله حدود 25 كیلومتری از چزكین درختی وجود ندارد و در زمستان بسیار سرد و تابستان بسیار گرم خواهد بود، خطر آذرخش وجود دارد و احتمال بحران تلفات در مواقع بروز حوادث طبیعی زیاد است.
به گفته وی باتوجه به جمع شدن برف تا ارتفاع بالای چهارمتر، امكان زیست مناسب در چزكین وجود ندارد.

استاد دانشگاه شهید بهشتی توجه به شاخص های اجتماعی در این مساله را بسیار مهم خواند و با بیان اینكه از نظر اجتماعی به هیچ عنوان بیش از 70 درصد مردم روستا امكان زیست پذیری اجتماعی را برای خود در چزكین ممكن نمی دانند، گفت: توجه به مولفه های اجتماعی هم در طرح جابه جایی بسیار اهمیت دارد تا از بروز تبعات جلوگیری كند.

وی افزود: زمین در چزكین معارض دارد و شخصی است، مردم تمایل نداشتند رانت ایجاد شود در حالی كه در موسیر زمین ها معارض ندارد.
شفیعی بیان كرد: در چزكین، اكثر زمین های اطراف روستا را شركت های بزرگ، مستقر در تهران خریداری كرده اند كه تبعات اجتماعی دارد؛ از نظر اقتصادی، چزكین محل كشت و كار دیم است، اگر روستا جا به جا شود، همه زمین های زیر ساخت و ساز از بین می رود و عرصه های اقتصادی روستا نابود می شود.

وی تاكید كرد: از نظر زیست محیطی، تبعات چزكین برای مخزن پشت سد، بدتر از موسیر است و آب هر دو وارد حریم پشت سد می شود؛ همچنین دو منبع آب نزدیك به موسیر قرار دارد و مشكل آب شرب برطرف می شود.
شفیعی توضیح داد: از نظر كالبدی و زیربنایی تامین آب، راه، برق و ... در موسیر چون نزدیك بافت قدیم روستا قرار دارد میسر است.
وی افزود: مدافعان چزكین ادعا می كنند موسیر در معرض خطر سیل قرار دارد، درصورتی كه مطالعات ما غیر از این را ثابت می كند و پشت پرده این ادعا، برخی لابی ها قراردارد؛ پس از بهره برداری از سد، تا ارتفاع هزار و 14 متری زیر آب خواهد رفت درحالی كه روستای سله بن از ارتفاع هزار و 10 متری شروع می شود و پایین آسفالت ورودی روستا تا هزار و 95 متری كه سه چهارم روستا است را اصلا آب نمی گیرد.
شفیعی ادامه داد: طی برآورد 10 هزار ساله اگر سیل بیاید، حدودا از خط آسفالت روستا به سمت شهر ارجمند حدود 25 متر بالای آن خط را آب می گیرد لذا پیشنهاد داده ایم روستای فعلی و موسیر می تواند به بقای خود ادامه دهند چراكه فاصله سله بن و موسیر حدود 250 تا 500 متر است.
وی گفت: موسیر ویو(دید) بهتری نسبت به دریاچه سد دارد و می تواند منجر به ایجاد منطقه توریستی شود.

**فرمانداری كه صدای مردم را شنید

مهدی یوسفی جمارانی فرماندار شهرستان فیروزكوه نیز می گوید كه صدای مردم را شنیده و هنوز جابه جایی انجام نشده و امكان تغییر، پس از بررسی های قابل دفاع وجود دارد.
وی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: احداث سد نمرود با هدف استفاده بهینه از منابع آبی سرچشمه های رودخانه نمرود بوده كه مطالعات آن به پیش از انقلاب برمی گردد و بعد از انقلاب عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
یوسفی جمارانی با بیان اینكه پروژه دو بعد اجتماعی و عمرانی دارد اظهارداشت: بعد اجتماعی آن جامعه ای است با قدمت و پیشینه دیرپا باعنوان روستای سله بن كه در محل زندگی می كنند و مجبور به نقل مكان به منطقه جدید هستند.
فرماندار فیروزكوه گفت: نخست باید ابعاد و مسائل اجتماعی را برطرف سازیم تا موضوع صرفا به یك پروژه عمرانی تبدیل شود كه در 10 سال اخیر كمتر از این منظر به موضوع توجه شده است.
وی با تایید اعتراض های اهالی درمورد جابه جایی روستا بیان كرد: باید معضلات و مسائل اجتماعی برطرف می شد، محل انتقال روستا با مشاركت همه ذینفعان مورد انتخاب و بررسی كارشناسی قرار می گرفت و علاوه بر آن می بایست اقدامات لازم برای انتقال انجام و بعد از انتقال روستا به منطقه جدید، فرایند اجرای پروژه عمرانی كلید می خورد.
این مقام مسئول ادامه داد: اما امروز شاهدیم كه آغاز عملیات عمرانی پروژه مقدم بر ابعاد اجتماعی آن شده و مساله را روز به روز پیچیده تر كرده است.
وی گفت: این مساله سبب شد فرایند انتقال كند انجام شود و بیش از یك دهه زندگی مردم منطقه را با موانع و مشكلات جدی رو به رو كند و از آنجا كه انتقال روستا صورت نگرفته امكان دریافت برخی خدمات از جمله گازرسانی تاكنون برای اهالی سله بن نیز فراهم نشده است.
فرماندار شهرستان فیروزكوه در خصوص گازرسانی به روستای سله بن ادامه داد: استاندار تهران سال گذشته پس از بازدید از منطقه و گفت و گو با روستاییان تاكید كرد تا زمانی كه انتقال روستا صورت گیرد باید مردم از گاز بهره مند شوند.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال كه آیا امكان جا به جایی طرح جانمایی از منطقه چزكین به منطقه ای دیگر وجود دارد بیان كرد: در گذشته دستگاه های مرتبط مسائل را مورد بررسی و كارشناسی قرار داده اند و به این جمع بندی و تصمیم رسیده اند.
وی تصریح كرد: ممكن است ایرادهایی به این تصمیم(محل جدید روستا) وارد باشد كه امكان بازنگری آن هست چراكه تاكنون فرایند انتقال صورت نگرفته است و تا زمانی كه این طرح اجرایی نشود در صورت اظهار استدلال های دقیق امكان بازنگری طرح وجود دارد.
یوسفی جمارانی افزود: بخشی از این مساله مقاومتی است كه نسبت به این انتقال وجود دارد؛ به منظور به تاخیر انداختن فرایند انتقال روستا، نیاز به ادله متقن و مستدل است و البته با هر نوع ارائه ادعایی نمی توان فرایند را مورد بازنگری و دستخوش تغییر و تحول قرار داد.
فرماندار فیروزكوه اظهارداشت: با توجه به اینكه مشكلاتی در جا به جایی روستا وجود دارد در مذاكره با مسئولان كشوری اعلام كرده ایم بررسی مستندات برای جایگزینی محل جابه جایی روستا نیازمند بازنگری است؛ پیگیری های لازم انجام شده و تیم فنی آمده اند تا از ذینفعان نظرخواهی كنند و این كار با كمترین تبعات انجام شود.

به گزارش ایرنا، در شرایطی كه زمین برای واگذاری به مردم در چزكین درنظر گرفته، از سویی گازكشی در محل كنونی روستا نیز آغاز شده است و اهالی دیگر دل از جابه جایی كنده اند باید منتظر ماند و دید چه سرنوشتی در انتظار این جابه جایی و نیز محل مورد نظر برای روستای جدید خواهد بود و تعامل بین مسئولان تصمیم گیر با اهالی كه درگیر این مساله هستند به كجا می انجامد.

گزارش از بهار تقی زاده

تهرام/9897/ 1008
۰ نفر