خسرو صادق نیت روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: فردی كه خروپف می كند، با خطر تنگ شدن راه تنفسی مواجه و تنفس او حین خواب قطع می شود، اكسیژن رسانی به ارگان های حیاتی بدن افت می كند و به این ترتیب در معرض خطر سكته قلبی و مغزی قرار می گیرد.
وی با بیان اینكه خروپف در مردان و افرادی كه چاق هستند، شایعتر است، ادامه داد: در 80 درصد موارد فرد متوجه خروپف خود نمی شود؛ از این رو، اطرافیان باید آن را یك بیماری تنفسی تلقی كنند و به دنبال درمان بیمار باشند.
صادق نیت افزود: خواب یك ضرورت است و بیداری بیش از حد، خواب طبیعی را مختل می كند. افراد باید از هفت تا 9 ساعت، خواب داشته باشند.
وی با بیان اینكه نیاز خواب افراد متفاوت است، اظهار داشت: در دوره كهنسالی كیفیت خواب كاهش می یابد به طوری كه افراد از 65 سالگی دچار كیفیت پایین خواب می شوند و به طوركلی یك سوم افراد جامعه سابقه بی خوابی را در طول عمر خود تجربه می كنند.
صادق نیت با بیان اینكه 10 درصد مردم جامعه مبتلا به بی خوابی هستند، افزود: بی خوابی می تواند روی فعالیت های روزمره افراد تاثیر بگذارد، احساس خستگی، خواب آلودگی، كاهش تمركز و افزایش خطا از عوارض بی خوابی است.
رئیس مركز تحقیقات اختلالات خواب دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: افرادی كه بی خوابی دارند، خودسرانه و بدون اجازه پزشك میزان مصرف داروهای خود را افزایش می دهند در حالی كه باید به دنبال درمان بی خوابی باشند.
وی افزود: مصرف بی رویه دارو باعث بیماری های قلبی، عروقی، ریوی، اعصاب و روان می شود و فرد را مضطرب و افسرده می كند.
به گفته صادق نیت، توجه و رعایت اصول بهداشت خواب توسط افراد شامل اینكه در یك ساعت معینی بخوابند، در معرض نور كم قرار بگیرند، فعالیت های هیجانی و بدنی را كاهش دهند و از خوردن چای، قهوه، كاكائو و مصرف سیگار قبل از خواب بپرهیزند و محل آرام باشد، بسیار مهم است.
وی افزود: راه رفتن در خواب، كابوس های شبانه و خواب آلودگی طی روز نیز از اختلالات خواب به شمارمی روند و امروزه با روش های علمی و پیشرفته این اختلالات قابل تشخیص و درمان است.
صادق نیت خاطرنشان كرد: در كشور بیش از 6 سال است كه رشته فلوشیب طب خواب در دانشگاه ها تدریس می شود و بیماری و اختلالات خواب را به طور تخصصی می توان تشخیص داد و درمان كرد.
اجتمام **9022*1834
تهران- ایرنا- رئیس مركز تحقیقات اختلالات خواب دانشگاه علوم پزشكی تهران می گوید: خروپف علامت بیماری تنفسی حین خواب است و احتمال بروز سكته های قلبی و مغزی را به شدت افزایش می دهد.