به گزارش روز یكشنبه ایرنا، قضات دیوان بین المللی كیفری ماه گذشته با تعیین ضرب الاجل، خواستار پاسخگویی میانمار به اتهامات مطرح شده در مورد اعمال جنایت های گسترده علیه اقلیت روهینگیایی دراین كشور و آواره كردن صدها هزار نفر از آنها شدند.
این دیوان كه مقرآن در هلند است، روز 27 جولای 2018( 5 مرداد 97) را آخرین مهلت قانونی دولت میانمار برای پاسخگویی به قضات این دیوان در مورد اتهامات مطرح علیه مردم روهینگیا اعلام كرد.
'فاتو بنسودا' Fatou Bensouda دادستان دیوان بین المللی كیفری (ICC) در ابتدای سال جاری در یك اقدام منحصربه فرد از قضات این دادگاه خواسته بود تا مجوز بررسی قضایی خروج اجباری صدها هزار نفر از آوارگان روهینگیایی از ایالت راخین میانمار به سوی بنگلادش صادر شود.
این اقدام در پی سركوب گسترده مسلمانان روهینگیایی توسط نظامیان و بودائیان میانمار در اوت 2017 (شهریور96) كه منجر به برجای گذاشتن هزاران كشته و صدها هزار نفرآواره در بنگلادش ، انجام شد.
درپی بحران روهینگیا در طول قریب به 11 ماه گذشته بیش از 750 هزار نفر از جمعیت اقلیت مسلمان روهینگیایی در میانمار كه از حق شهروندی محروم بوده و نظامیان و بودائیان از آنها به عنوان «مهاجر غیر قانونی» یاد میكنند، برای حفظ جان خود از مهلكه ، از راخین به بنگلادش فرار كردند.
سازمان ملل عملیات كشتار ارتش میانمار را پاكسازی نژادی نامید اما نظامیان این كشور تاكنون آن را مبارزه با شورشیان و تروریست ها خوانده است.
دفتر آنگ سان سوچی رهبر معنوی میانمار با صدور بیانیه ای اعلام كرد كه قضات این دادگاه بین المللی نمی توانند علیه این كشور اقدامی انجام دهند زیرا میانمار عضو این دیوان نیست.
طبق بیانیه دفتر سوچی،دیوان بین المللی كیفری وجاهت قانونی و شایستگی رسیدگی به پرونده مرتبط با آوارگان روهینگیایی را ندارد بنابراین هر نوع كیفرخواستی دراین زمینه باید از این دادگاه كنار گذاشته شود.
طبق گزارش رسانه های آسیایی دیوان نیز تاكنون پاسخ دولت میانمار نداده است.
پیشتر رئیس دیوان بین المللی كیفری اعلام كرده بود كه قضات این دادگاه باید راههای قانونی رسیدگی به جنایات اعمال شده علیه اقلیت روهینگیایی را بدون توجه به عدم عضویت میانمار در این دادگاه مورد بررسی قرار دهند.
دیوان بین المللی كیفری در پی ایجاد «اساسنامه رم» كه در سال 1998 تنظیم و به امضای 123 كشور رسید، در لاهه هلند از سال 2002 فعالیت خود را شروع كرد . این دیوان پروندههای مربوط به نسل كشی، جرائم علیه بشریت و جرائم جنگی را توسط سازمان ها، دولت ها و افراد حقیقی و حقوقی در جهان بررسی كند.
آساق**1599 **1663**
برای فرار از مسوولیت
دولت میانمار صلاحیت دادگاه بین المللی را زیر سوال برد
۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۳۷
کد خبر:
82998658
كوالالامپور - ایرنا - دولت میانمار پس از ضرب الاجل دیوان بین المللی كیفری برای پاسخگویی به نسل كشی اقلیت روهینگیایی این كشور ، با هدف فرار از مسوولیت صلاحیت این دادگاه را را زیر سوال برد.