۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۰۹
کد خبر: 82998713
T T
۰ نفر

درخواست متقاضيان احراز جانبازي بررسي مي شود

۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۰۹
کد خبر: 82998713
درخواست متقاضيان احراز جانبازي بررسي مي شود

تهران- ايرنا- رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: بنياد شهيد در چارچوب قوانين و مقررات طي اين سال ‌ها به‌ صورت مداوم و پيوسته به درخواست متقاضيان احراز جانبازي و افزايش درصد جانبازي رسيدگي كرده است و همچنان اين مسير را ادامه مي دهد.

به گزارش ايرنا از اعلام روز يكشنبه پايگاه اطلاع رساني بنياد شهيد، حجت‌الاسلام‌ و المسلمين سيدمحمدعلي شهيدي در ديدار با جمعي از متقاضيان احراز آسيب‌ هاي شيميايي استان كردستان بر رسيدگي به تقاضاي احراز جانبازي و بررسي مجدد تقاضاي تخصيص يا افزايش درصد جانبازان شيميايي استان كردستان مطابق قوانين و مقررات تاكيد كرد.
وي پس از طرح مسائل و مشكلات ايثارگران استان كردستان و در پاسخ به سوالي در مورد وضعيت احراز جانبازي در برخي شهرهاي اين استان گفت: قوانين و ضوابط مصوب مجلس شوراي اسلامي به ‌روشني تكليف بنيادشهيد در مورد موضوع احراز جانبازي را مشخص كرده است.
معاون رئيس جمهوري با اشاره به وظايف كميسيون احراز و آيين ‌نامه ‌ها، مقررات و دستورالعمل ‌هاي ابلاغي احراز جانبازي گفت: مطابق قوانين نظر كميسيون پزشكي در اين زمينه فصل ‌الخطاب است و معمولا فقدان مدارك پزشكي لازم مبني بر مجروحيت يا عدم تاييد شوراي عالي پزشكي يگان نظامي عواملي هستند كه مانع از احراز جانبازي مي ‌شود.
رئيس بنياد شهيد با اشاره به تعيين تكليف متقاضيان احراز جانبازي در قانون برنامه ششم توسعه اظهار داشت: با توجه به ماده 87 قانون برنامه ششم توسعه موضوع تعيين تكليف تمام مشمولان قانون جامع خدمات ‌رساني به ايثارگران، يگان‌ هاي اعزام ‌كننده نهادهاي متولي موظفند گواهي مورد نياز افراد مشمول اين ماده و صورت سانحه را به كميسيون احراز بنياد شهيد ارائه كنند، ضمن اينكه بنياد شهيد موظف است، رزمندگان هشت سال دفاع مقدس راكه صورت سانحه باليني همزمان مجروحيت را ندارند اما مجروحيت آنها توسط كميسيون پزشكي نهاد اعزام ‌كننده (نيروهاي مسلح) احراز مي‌ شود، به‌ عنوان جانباز تلقي كند.
نماينده ولي فقيه در بنيادشهيد در مورد تقاضاي برخي جانبازان براي افزايش درصد جانبازي نيز گفت: بنيادشهيد درصد جانبازي را حق‌ الناس و خود را موظف به اجراي قوانين و مقررات مربوطه مي ‌داند و بر اين اساس اگر جانباز با عارضه جديدي مواجه شد، مي‌ تواند با ارائه مدارك پزشكي جديد به كميسيون مراجعه و تقاضاي تعيين درصد دوباره بدهد و اين فرايند در بنيادشهيد همواره در حال اجراست.

* وظيفه بنيادشهيد دفاع از حقوق جانبازان شيميايي است
عبدالرضا عباسپور معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران نيز گفت: براي اينكه هيچگونه حقي از متقاضيان ضايع نشود از تمام توان پزشكي كشور براي برگزاري كميسيون ‌ها كمك مي ‌گيريم و بسياري از پزشكان متخصص از مراكز دانشگاهي كشور انتخاب مي‌ شوند و با ويزيت بيمار و رويت مدارك پزشكي نسبت به تعيين درصد اقدام مي ‌كنند.
وي ادامه داد: افرادي كه تحت تاثير بمباران شيميايي قرار مي‌گيرند با عوارض مختلفي روبرو مي‌ شوند كه بسته به نوع گاز بكار رفته در بمباران و ميزان تماس با فرد متفاوت است. افرادي در اثر بمباران شيميايي به درجه رفيع شهادت رسيده اند، عده ديگري دچار مصدوميت شده و در عين حال ممكن است در عده ‌اي نيز هيچگونه عارضه ‌اي بروز نكند.
عباسپور تصريح كرد: اخيرا آزمايش‌ هاي دقيق ‌تري با همكاري دانشگاه شاهد براي شناسايي مصدومان شيميايي انجام مي ‌شود و مطمئناً وظيفه ما در بنيادشهيد دفاع از تمام حقوق جانبازان شيميايي است و اگر كوچك‌ ترين نكته ‌اي مبني بر احراز جانبازي مشاهده شود، راي به جانبازي افراد صادر مي ‌شود.
همچنين غلامرضا طائبي مديركل كميسيون پزشكي بنياد شهيد و امور ايثارگران در اين جلسه گفت: بر اساس تبصره 2 ماده يك قانون شناسايي و حمايت از مصدومان شيميايي، اشخاص فاقد مدرك با تشخيص ستادي متشكل از نمايندگان فرمانداري، سپاه پاسداران و بنياد به كميسيون پزشكي معرفي مي ‌شوند كه تا اين لحظه بنيادشهيد به نحو احسن به وظايف خود برابر قانون عمل و با اعزام تيم‌هاي تخصصي به مناطق يادشده افراد معرفي شده را تعيين تكليف كرده است.
وي افزود: با توجه به ثبت موارد جديد كه در حال حاضر در مجموع حدود 30 نفر متقاضي شركت در كميسيون پزشكي هستند، رسيدگي به اين درخواست ‌ها در حال پيگيري است. طبق دستور رئيس بنيادشهيد، زماني كه تعداد افراد متقاضي شركت در كميسيون پزشكي به حد نصاب برسد، ما سريعا نسبت به اعزام تيم كميسيون پزشكي اقدام مي‌ كنيم و اين مساله به‌ خصوص درباره مناطق مرزي هرگز با وقفه روبرو نبوده است. متخصصان اعزامي مركب از اساتيد دانشگاه‌ هاي تهران و بقيه الله (عج) و متخصصاني از سپاه و ارتش بوده اند كه رابطه استخدامي با بنيادشهيد ندارند.
اكنون 69 هزار جانباز شيميايي در كشور هستند.
اجتمام* 7268*1834
۰ نفر