۲۲ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۲۹
کد خبر: 82999797
T T
۰ نفر
نقش مردم در امر به معروف و نهي از منكر برجسته شود

تهران – ايرنا – رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي، تقويت گفتمان وحدت در جامعه اسلامي را توصيه اين دانشگاه در بستر مردمسالاري ديني دانست و بر تقويت نقش مردم در امر به معروف و نهي از منكر تاكيد كرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا از دانشگاه مذاهب اسلامي، حجت الاسلام محمد حسين مختاري كه به اندونزي سفر كرده است روز دوشنبه در سمينار بين المللي «امر به معروف و نهي از منكر در بسترمردم سالاري ديني » در دانشگاه سونان كاليجاكاي اين كشور،افزود: بايد نقش مردم نسبت به امر به معروف و نهي از منكر برجسته شود.
وي با اشاره به جايگاه امر به معروف و نهي از منكر با استناد به آيات قرآن كريم و احاديث گفت: اين فريضه در متون ديني ما به ويژه دستورات قرآني وجود دارد و در احاديث معتبر نيز بر آن تأكيد شده است.
رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي همچنين با بيان اين كه امر به معروف و نهي از منكر فقط از طرف حاكمان به مردم نيست، افزود: مردم با اجراي امر به معروف و نهي از منكر نقش مهمي در ترويج دموكراسي و مردم سالاري ديني ايفا مي كنند.
حجت الاسلام مختاري تصريح كرد: اگر بخواهيم مردم سالاري دينيِ موفق در جامعه بروز و ظهور پيدا كند بطور يقين بايد نقش مردم را نسبت به ترويج امر به معروف و نهي از منكر در مسئولان درقالب هاي مختلفي كه مردم مي توانند در جامعه اسلامي حضور پيدا يابند، پر رنگ تركنيم.
وي در ادامه سخنان خود به نقش دانشگاه مذاهب اسلامي در تقويت گفتمان امر به معروف و نهي از منكر در جامعه مبتني بر مردم سالاري ديني نيز اشاره و خاطرنشان كرد: اين دانشگاه با توجه به رسالتش نقش موثري در ايجاد وحدت ميان مسلمين داشته و همچنين با پيروي از دستورات رهبر معظم انقلاب مي‌تواند جامعه اسلامي را به سمت مطلوب راهنمايي و هدايت كند.
رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي با توصيه به همه مسلمين جهان، همگان را به همدلي، وحدت، همگرايي براي تشكيل امت واحده براي نيل به اهداف والاي اسلام و همچنين برافراشتن و در اهتزاز نگه داشتن پرچم آن دعوت كرد.

** نقش موثر علماي اهل سنت ايران درتحقق مردم سالاري ديني
در ادامه اين سمينار امام جمعه اهل سنت گنبد كاووس نيز نقش علماي اهل سنت در تحقق مردم سالاري ديني با توجه به حضور موثرشان در عناصر دموكراسي در ايران همچون مجلس و شوراهاي اسلامي را مهم و اثرگذار عنوان كرد.
آخوند عبدالباسط نوري زاد گفت: علاوه بر نهادهاي ديني مانند نمازهاي جمعه و جماعت در نهادهاي سياسي همچون مجلس شوراي اسلامي نيز اهل سنت حضور موثر دارند.
امام جمعه اهل سنت گنبد كاووس در ادامه سخنان خود، گزارشي از وضعيت اهل سنت در جمهوري اسلامي ايران ارائه كرد.

** اضلاع سه گانه امر به معروف و نهي از منكر در قانون اساسي
معاون پژوهشي دانشگاه مذاهب اسلامي نيز در اين سمينار به موضوع امربه معروف و نهي از منكر در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و اظهار داشت: جامعه اسلامي بر خلاف جامعه غربي دو بعد مادي و معنوي را مد نظر دارد لذا در بعد معنوي جامعه اسلامي، امر به معروف و نهي از منكر معنا پيدا مي‌كند و تبلور آن مبتني بر بعد معنوي است.
حجت الله ابراهيميان همچنين به اصل هشتم قانون اساسي كه تاكيد بر بحث امر به معروف و نهي از منكر دارد اشاره كرد و افزود: امر به معروف ونهي از منكر مردم نسبت مردم، مردم نسبت به حاكمان و حاكمان نسبت به مردم به عنوان اضلاع سه گانه آن است كه در قانون برآن تاكيد شده است.
به گفته ابراهيميان در موضوع نظارت مردم بر اعمال حاكمان، امر به معروف و نهي از منكر خود را بيشتر نشان مي دهد و مردم در قالب هاي مختلف موضوع را بيشتر تبيين مي كنند و امر به معروف و نهي از منكر تبلور پيدا مي كند.
به گزارش ايرنا، رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي و هيات همراه در ادامه سفر به اندونزي، علاوه بر نشست هاي مختلف با مسئولان دانشگاهي، ديدارهاي جداگانه اي نيز با مقامات و شخصيت هاي ديني و مذهبي و مسئولان دانشگاهي فرهنگي و ديني اين كشور داشتند.
«نشست علمي الزامات تمدن نوين اسلامي» از سوي دانشكده الهيات و معارف اسلامي دانشگاه شريف هدايت الله اندونزي به عنوان مهمترين دانشگاه اسلامي اين كشور و با همكاري دانشگاه مذاهب اسلامي و سخنراني حجت الاسلام مختاري رياست دانشگاه و آخوند نوري زاد امام جمعه اهل سنت گنبدكاووس و شركت هيات تقريب ايران برگزار شد.
همچنين طي دو سال گذشته در رفت و آمدهاي دوجانبه مسئولان و هيات هاي علمي دو كشور، تفاهم نامه هاي همكاري در زمينه هاي مختلف ميان تهران - جاكارتا به امضا رسيده و اجرايي شده است.
سفر رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي ايران نيز در راستاي توافق ها و تفاهم نامه هاي قبلي انجام گرفته است . طي روزهاي آينده نيز هياتي مركب از اعضاي هيات علمي دانشگاه مذاهب اسلامي عازم اندونزي خواهند شد.
فراهنگ ** 1355 ** 1701
۰ نفر