به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این جشنواره بر اساس جدول اعلام شده از امروز 22 مرداد تا 1 شهریور در فرهنگسرای نیاوران به موسیقی نواحی می پردازد.
موسیقی آذربایجان نخستین روز جشنواره را به خود اختصاص داده تا در سه نوبت به داوری این موسیقی پرداخته شود. رقابت ها در سه بازه زمانی 9 تا 13، 14 تا 16، 17 تا 21 انجام می شود. داوران از ساعت 9 الی 13 به تار، قانون و گارمون گوش می سپرند، از ساعت 14 تا 16 كمانچه نوازان منتخب با هم رقابت می كنند و از ساعت 17 تا 21 نوازندگان قوپوز، دایره و نقاره مورد قضاوت قرار می گیرند.
دوازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و با مشاركت گسترده استادان برجسته موسیقی كشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همكاری دفتر موسیقی، بنیاد رودكی و فرهنگسرای نیاوران از 22 مردادماه تا 18 شهریورماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به جشنواره ملی موسیقی جوان اعلام كرد: این جشنواره راهی به آینده موسیقی ایران است و به شایستگی می تواند هویت و فرهنگ ما را در جهان نشان دهد. موسیقی ما نیز كه برگرفته از قرن ها و سال ها همزیستی و همراهی فرهنگ ها، آداب و باورهای متنوع و هویت اجتماعی مردم این سرزمین است، به پشتوانه گذشته درخشان و فروزان در مسیر پرشتاب جهان معاصر، پایدار و پوینده پیش میرود.
وی در بخش دیگری از این پیام آورده است: شایستگی و توانمندی نوجوانان و جوانان ایران زمین در هنر موسیقی در پرتو اندیشه و تجربه پیشكسوتان و هنرمندان نشانی از پایندگی و بالندگی موسیقی روستاها و شهرهای ایرانزمین است.
براساس این گزارش، داوران این جشنواره پیش از این در مراحل مقدماتی و پذیرش آثار، جشنواره موسیقی جوان را هویت آینده فرهنگی كشور ترسیم كرده بودند.
حسین علیزاده از داوران دستگاهی این جشنواره پیش از این در نشستی خبری گفت: وقتی واژه جوان را به كار می بریم با انرژی و امید توام است. همین عنوان جشنواره نیز مخاطب را جذب می كند. انگیزه ما هم كه در این جشنواره فعال هستیم همین است. دیدگاه ما به این جشنواره، به صورت یك اتفاق ملی است.
استاد پیشكسوت موسیقی با بیان اینكه ما بارها دراین جشنواره از این همه استعداد تحت تاثیر قرار گرفتیم، اظهار داشت: گاهی آنچنان رقابت ها نزدیك است كه انتخاب را برای ما دشوار می كند.
حمیدرضا اردلان از داوران موسیقی مقامی این جشنواره هم با انتقاد از بی اطلاع بودن از سرنوشت پدیده های موسیقی كه آقازاده های حقیقی فرهنگی هستند، و این گونه رها كردن سرمایه های فرهنگی بی تردید به كشور صدمه خواهد زد، گفته بود كه سرمایه هایی مثل هنرمندان اصیل خراسان، تركمن، تبری، بلوچ، كرد، لر، آذری، گیلك و غیره همه با هم وجه فرهنگی و هویت ایرانی كشورمان را شكل می دهند و بخش قابل ملاحظه ای از این فرهنگ در موسیقی پا می گیرد. درست مثل موضوع اتصال به شعر، رقص، منظومه ها و ادبیات، به لباس و ملزومات، تكمیل كننده آیین ها به همه این موارد موسیقی ربط دارد.
فراهنگ** 7329 ** 1418
تهران – ایرنا- دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با بخش موسیقی نواحی در تهران آغاز به كار كرد.