به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در كنفرانس خبری در ژنو اعلام كرد تا سیزدهم اوت (22 مردادماه) 41 نفر بر اثر ابتلا به ابولا در مناطق شرقی جمهوری دموكراتیك كنگو جان خود را از دست داده اند.
پیشتر به دنبال شیوع بیماری ابولا در جمهوری دموكراتیك كنگو، سازمان بهداشت جهانی نسبت به خطر گسترش این بیماری در كشورهای دیگر هشدار داده بود.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، نخستین مورد از ابتلا به این بیماری در منطقه شهری در امبانداكا، شهری با حدود یك و نیم میلیون نفر جمعیت در جمهوری دموكراتیك كنگو ثبت شده است.
این شهر در ساحل رود كنگو واقع شده و از طریق این رود و نیز رودهای بسیار دیگری با كینشازا، پایتخت این كشور در پیوند است.
در حال حاضر خطر ابتلا به این بیماری در كنگو در سطح «بسیار زیاد»، در كشورهای همسایه «زیاد» و در سایر كشورهای جهان «ضعیف» اعلام شده است.
مقامهای كنگو 18 اردیبهشت از شیوع اپیدمی ابولا در مناطق روستایی شمال غربی این كشور و در نزدیكی مرز كشور همسایه، كنگو برازاویل خبر دادند.
آخرین باری كه این اپیدمی در كنگو شایع شده بود، در سال 2017 بود كه بنا بر اخبار رسمی چهار قربانی گرفت اما خیلی زود مهار شد.
ابولا در فاصله میان اواخر سال 2013 تا 2016 میلادی در غرب آفریقا بیش از 11 هزار و 300 قربانی گرفت.
بیماری ویروسی ابولا (Ebola virus disease) یا تب هموراژیك ابولا نوعی بیماری انسانی است كه از ویروس ابولا ناشی میشود. نشانههای این بیماری معمولا دو روز تا سه هفته بعد از تماس با ویروس و به صورت تب، گلودرد، دردهای ماهیچهای و سردرد ظاهر میشوند. معمولا حالت تهوع، استفراغ و اسهال و همچنین كاهش عملكرد كبد و كلیه ها به دنبال این موارد می آیند. در این زمان، مبتلایان دچار خونریزی میشوند.
اروپام**9041*شبس*1613*
تهران - ایرنا - سخنگوی سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه اعلام كرد، شمار قربانیان مبتلا به ویروس كشنده ابولا در كنگو به 41 تن افزایش یافت.