۲۴ مرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۱۳
کد خبر: 83002455
T T
۰ نفر
2 دستگاه تصويربرداري پزشكي توليد داخل رونمايي شد

تهران- ايرنا- با حضور مشاور وزير بهداشت و مديركل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت و در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي از دو دستگاه پزشكي جديد و استراتژيك در حوزه تصويربرداري پزشكي رونمايي شد.

به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دستگاه لاپاراسكوپ كه توسط جراحان و اساتيد دانشگاه علوم پزشكي شيراز و يكي از شركت هاي دانش بنيان حوزه سلامت ساخته شده و بيش از 5 سال است كه مطالعات و بررسي هاي آن انجام شده امروز (چهارشنبه) براي اولين بار در كشور رونمايي شد.
اين دستگاه نور مورد نياز دوربين لاپاراسكوپي و ميزان مشخصي از گاز CO2 را در فضاي ديواره شكم و روده هاي بدن بيمار را تامين مي كند و فضاي درون بدن بيمار در حين عمل لاپاراسكوپي را به خوبي نمايش مي دهد.
همچنين از لامپ اشعه ايكس راديوگرافي تشخيصي كه در تصويربرداري پزشكي مورد استفاده قرار مي گيرد و ساطع كننده اشعه ايكس در محيطي با خلاء بسيار بالا است نيز، رونمايي شد.
بر اساس اين گزارش، ساخت اين دستگاه با مشاركت دانشگاه علوم پزشكي شيراز و شركت صنايع الكترونيك شيراز (صا شيراز) از سال 91 آغاز شده و مراحل تحقيقات، مطالعات و توليد آن تاكنون به طول انجاميده است و در توليد آن 25 نفر مشاركت داشتند و 10 هزار نفر، به تحقيق در اين باره پرداخته اند.
اين لامپ اشعه ايكس داراي 600 قطعه اصلي و 100 فرآيند توليد است و شركت صا شيراز در سال هاي اوليه هدف گذاري، ساخت 100 تا 200 دستگاه از اين محصول را در دستور كار خود قرار داده است.
بنابراين گزاش، كيفيت محصول لامپ اشعه ايكس راديوگرافي بالاتر از مشابه چيني و قابل رقابت با نمونه آمريكايي آن است و فناوري ساخت آن در اختيار تعداد محدودي از كشورهاي پيشرفته بوده است.
مشاور وزير بهداشت و مديركل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت در حاشيه رونمايي از محصول لامپ اشعه ايكس راديوگرافي شركت صا شيراز گفت: خوشبختانه از امروز دو محصول تجهيزات پزشكي جديد، مهم، استراتژيك و هاي تك وارد بازار مي شود.
مسائلي خاطرنشان كرد: لامپ اشعه ايكس راديوگرافي، مورد نياز مراكز درماني كشور است و خوشبختانه با استاندارد بسيار بالا در شركت صا شيراز توليد شده و گام بلندي در توليد مولدهاي اشعه ايكس برداشته شد. اين محصول بسيار مهم و با تكنولوژي بالاست و وزير بهداشت دو سال پيش از محصول آزمايشي آن رونمايي كرد، اما امروز پروانه ساخت آن صادر شده و وارد بازار مي شود.
مسائلي تصريح كرد: دستگاه لاپاراسكوپ توسط اساتيد و متخصصان دانشگاه علوم پزشكي شيراز در طول 5 سال مطالعه و بررسي توليد شده است. اين دستگاه از استانداردهاي بسيار بالايي برخوردار است و با محصولات خارجي قابل رقابت است. همچنين عملكرد اين دستگاه در اتاق عمل بيمارستان شهيد رجايي شيراز مورد بازديد قرار گرفت.
مشاور وزير بهداشت در ديدار مديرعامل و مديران شركت صنايع الكترونيكي شيراز گفت: شركت صنايع الكترونيكي شيراز (صاشيراز) با توجه به زيرساخت ها و نيروي تخصصي خوبي كه در اختيار دارد مي تواند در حوزه تجهيزات پزشكي فعال تر باشد و تجهيزات پزشكي را به عنوان يك ركن در درون خود ببيند.
مسائلي اظهار داشت: همچنين شركت صااصفهان فعاليت بسيار خوبي در بازار و فروش محصولات تجهيزات پزشكي داشته و سهم قابل توجهي از بازار در بخش هاي تجهيزات پزشكي را در اختيار دارد.
وي تصريح كرد: مجوزهاي لازم براي توسعه و تقويت تجهيزات پزشكي را به شركت صاشيراز ارائه مي كنيم، چرا كه اين امر موجب پيشرفت كشور مي شود. چنانچه اين مجوزها ارائه نشود، كوتاهي كرده ايم. بنابراين لازم است كه تعامل بيشتري با اين مجموعه داشته باشيم.
مديركل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: خوشبختانه زيرساخت ها و متخصصان بسيار خوبي در مجموعه صاشيراز وجود دارند. كار ما در وزارت بهداشت، فقط صدور مجوز و اعتباربخشي نيست، بلكه ارتباط ما و مجموعه هاي ارزشمندي مانند صاشيراز مي تواند موثر باشد.
مسائلي با بيان اينكه شركت صاشيراز بايد بازار هدف خود را مشخص و شناسايي كند، گفت: اين مجموعه با شناخت بازار هدف مي تواند با رقباي بين المللي خود رقابت داشته باشد. همچنين راه اندازي آزمايشگاه مرجع و همكار وزارت بهداشت در اين مجموعه، به پيشرفت كشور كمك مي كند.
وي با اشاره به وجود 100 شركت توليدي در حوزه دارو، اظهار داشت: در حوزه تجهيزات پزشكي هزار شركت توليد كننده داخلي، 220 شركت وارد كننده، 6 هزار و 100 كمپاني و بيش از 280 هزار قلم تجهيزات و ملزومات پزشكي در كشور وجود دارد.
مشاور وزير بهداشت يادآور شد: وزارت بهداشت به صاشيراز و صااصفهان، نگاه مثبتي دارد، چون محصولات اين مجموعه ها، سرمايه بزرگي براي كشورو در عين حال، ارزشمند هستند و اين ظرفيت علاوه بر خلق ثروت مي تواند خلاءهاي توليد و نيازهاي كشور را برطرف كند.
اجتمام* 1193 * 3063
۰ نفر