۲۵ مرداد ۱۳۹۷، ۷:۳۱
کد خبر: 83002749
T T
۰ نفر

26 مرداد؛ بازگشت پرستوهايي كه عزت آفرين شدند

۲۵ مرداد ۱۳۹۷، ۷:۳۱
کد خبر: 83002749
26 مرداد؛ بازگشت پرستوهايي كه عزت آفرين شدند

بندرعباس- ايرنا- 26 مرداد ياد آور بازگشت مرداني مقاوم است كه چون پرستوهاي عاشق از قفس رنج اسارت رژيمي جنايتكار با عزت آزاد شدند و به كشور بازگشتند.

به گزارش ايرنا، 26 مرداد در تقويم جمهوري اسلامي يك روز به ياد ماندني و ثبت شده از بازگشت پرستوهاي عاشقي است كه با سجده بر خاك وطن از مرز خسروي استان كرمانشاه وارد كشور شدند.
در اين روز به ياد ماندني عكاسان و خبرنگاران آن روز لحظه هاي نابي را ثبت كردند كه كمتر كسي است كه آن روز را به ياد نداشته باشد.
26 مرداد در واقع مشقت روزهايي را ياد آوري مي كند كه در كنار تحمل دوران پر مشقت اسارت در اردوگاه هاي بعثي، آزادگان جانباز و ايثارگران فداكار با خود درس شجاعت، وحدت و مقاومت آوردند.
پرستوهاي عاشق 26 مرداد آمدند، با پا رفته بودند بي پا و دست برگشتند، با چشم باز رفته بودند با چشم هاي نابينا شده زير باتوم هاي بعثي ها برگشتند، آنهايي كه بي پا و بي دست و دلهايي پرخون آمدند؛ اما محكم و استوارتر درس شجاعت و ايستادگي را كه از كودكي از مكتب اهل بيت آموخته بودند، با خود به ميهن به ارمغان آوردند.
'مراد حسن زاده' آزاده و جانباز دوران دفاع مقدس روستاي دهستان پايين بخش مركزي شهرستان حاجي آباد استان هرمزگان است كه يكم دي ماه سال 40 در اين شهرستان به دنيا آمد و درحالي كه 18 ساله بود در سال 60 راهي جبهه هاي جنگ شد.
وي روز دوم فروردين سال 61 در عمليات فتح المبين در منطقه دشت عباس به اسارت نيروهاي بعثي عراق در آمد و به مدت 8 سال و 5 ماه و 26 روز در زندان هاي الانبار، استخبارات، الرومادي و اردوگاه هاي 1، 2، 3،4 و موصل سال هاي تلخ اسارت را به جان خريد.
اين آزاده سال هاي اسارت در زندان هاي عراق اما اسارت را نعمتي براي به دست آوردن آزادي مي داند و از امام راحل به عنوان 'دري گهربار' ياد مي كند كه نامش هيچ گاه در تاريخ فراموش نخواهد شد.
او كه در دوران اسارت نيز طبع شعرش قوي بوده؛ اما سخنانش را با قطعه شعري كه خودش در وصف امام راحل سروده است، آغاز مي كند: 'بردلم بود كه گردي به سرايت گردم، بردلم بود كه موهش نوايت گردم'
'بر دلم بود كه اي اسوه ي عشق و عرفان، تو بماني و من هدف تيربلايت گردم'
'شد زماني كه در آن كنج اسارت طي شد، به اميدي كه دمي محو ولايت گردم'
'بودي اي روح خدايي كه به روز مشعر، من ناچيز چو گردي به سرايت گردم'
حسن زاده از 'مرحوم حجت الاسلام سيد علي اكبر ابوترابي' به عنوان چراغ روشني براي اسراي ايراني در زندان هاي رژيم بعث عراق ياد مي كند كه شخصيت ايشان و دلدادگي رزمندگان هم چون شمع و پروانه بود. مي گويد: پنج سال از دوران اسارتم در اردوگاه موصل يك در كنار مرحوم ابوترابي گذشت، اگر ايشان در زندان در كنار اسيران نبودند شايد نصف آن ها به كشور بازنمي گشتند، زيرا ما تجربه اسارت نداشتيم درحالي كه مرحوم ابوترابي 15 سال در كنار امام در نجف بودند.
حجت الاسلام و المسلمين سيدعلي اكبر ابوترابي متولد سال 1318 در قزوين بود كه به عنوان نماينده تهران در مجلس چهارم و پنجم و عضو موسس جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي فعاليت داشت. وي به سبب تحمل اسارت در جريان جنگ ايران و عراق به سيد آزادگان مشهور بود.
حجت الاسلام ابوترابي سيد آزادگان در روز 26 آذرماه سال 1359 پس از نبردهاي سخت با دشمنان بعثي در جبهه هاي خوزستان، به اسارت آنها درآمد و مدت 10 سال را در اسارتگاه هاي مختلف سپري كرد.
وي در دوازدهم خرداد 1379 در مسير زيارت حرم علي بن موسي الرضا (ع) به همراه پدرش آيت الله سيدعباس ابوترابي فرد بر اثر سانحه رانندگي درگذشت و پيكر هر دو در صحن آزادي حرم امام رضا (ع) به خاك سپرده شد.
'مراد حسن زاده'، اين آزاده حاجي آبادي وحدت در زندان هاي اسارت را باعث موفقيت اسيران مي داند و مي گويد: اگر وحدت رزمندگان در زندان ها نبود سختي هاي زيادي را بايد تحمل مي كرديم. مي گويد: زندان هاي صدام فقط شكنجه بود و سختي، نماز و دعا ممنوع بود، به سختي مي توانستيم يك قرآن را 60 نفري بخوانيم بايد پنج آيه پنج آيه بين اين تعداد اسير تقسيم مي كرديم.
حسن زاده اما از زناني شجاع ايراني در زندان هاي رژيم بعثي ياد مي كند كه در زندان هاي صدام هم چون مردان سختي ها و تلخي هاي اسارت را تحمل مي كردند، مي گويد: به ياد دارم زماني كه مي خواستيم اخبار جنگ را به اين سه زن شجاع منتقل كنيم، از راديويي كه به سختي آن را پيدا كرده بوديم اخبار را زير پتو مي نوشتيم و زيربرنج هاي داخل بشقاب مي گذاشتيم و با ترفندهاي خاصي به دست اين سه اسير مي رسانديم تا كمي از اخبار و وقايع جنگ مطلع شوند.
وي مي گويد: خودم در اين هشت ساله اسارت بارها شاهد بودم كه اسيران با شجاعت و شهامت روزهاي سخت اسارت را تحمل مي كردند و هنوز صحنه هاي تلخ و شيرين از خود گذشتگي را به براي زنده ماندن همديگر را به ياد دارم.
اين رزمنده هرمزگاني از اين كه بسياري از مسوولان امروز كشور حتي روز 26 مرداد سالروز ورود آزادگان به كشور را از ياد برده اند، گلايه مي كند، مي گويد: امروز اگر شما به عنوان خبرنگار در سطح شهر از مردم بپرسيد 26 مرداد چه روزي است بيشتر مردم نمي دانند واقعا در اين روز چه اتفاق مهمي صورت گرفت.
حسن زاده مي گويد: چون خودم يك بار همراه خبرنگاري در شهر اين حركت را انجام دادم و ديده ام، مي دانم كه امروز برخي مردم و حتي مسوولان درد اسارت را درك نمي كنند، مي گويد: امروز درد اسارت دروني است كسي احساس نمي كند، وقتي مي گوييم يك هفته بدون لباس و غذا در اردوگاه الانبار صدام اعتصاب غذا كرديم و يا من پنج ساعت بيهوش بودم و حتي ناخن هاي دستهايم را با انبردستي كشيدند برخي نمي توانند حتي آن را تصور كنند.
اين رزمنده حاجي آبادي عنوان مي كند: تمامي آزاده هايي كه 9 سال اسارت بوده اند، جانباز 50 درصد محسوب مي شوند درحالي كه استثنا من با 8 سال و 5 ماه و 26 روز جانباز 40 درصد هستيم، او با خنده اي تلخ ادامه مي دهد: شايد اگر بيشتر در زندان هاي صدام شكنجه مي شدم امروز احتمالا درصد جانبازي ام بالاتربود!
حسن زاده كه 26 مرداد سال 69 از زندان هاي عراق به ميهن اسلامي ايران بازگشته است، مي گويد: برخي مسوولان حتي اطلاعاتي از صبر و استقامت اسيران دوران دفاع مقدس در زندان هاي صدام ندارند درحالي كه اين اسيران بودند كه در زندان هاي رژيم صدام با صبر، استقامت و عزت براي جمهوري اسلامي ايران آبرو خريدند.
وي كه بازنشسته مخابرات حاجي آباد است و در حوزه كشاورزي مشغول فعاليت بوده اما از سختي هاي و مشكلاتي مي گويد كه باعث ركود توليد و اشتغال كشاورزي شده است، مي گويد: برخي متاسفانه بجاي اميد به كشاورز چرخ لاي كاركشاورزان مي گذارند.
اين جانباز كه داراي چهار فرزند دانش آموخته در رشته هاي دكتراي كشاورزي، دكتراي عمران گرايش آب، دندانپزشك و علوم آزمايشگاهي است، آرزو دارد مسوولان به كار توليد و اشتغال جوانان از جمله در حوزه كشاورزي اهميت بدهند تا فرصت اشتغال براي جوانان بيشتري در حوزه كشاورزي شهرستان حاجي آباد فراهم شود.
استان هرمزگان داراي يكهزار و 260 شهيد، پنج هزار جانباز و 340 آزاده است كه از اين تعداد 110شهيد، 140 جانباز و 17 آزاده متعلق به شهرستان حاجي آباد است.
گزارش از: فرنگيس حمزه اي ماشاري خبرنگار ايرنا هرمزگان
9887 /6048