۲۵ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۴۲
کد خبر: 83003285
T T
۰ نفر
ایران در تولید علم از كشورهای اسلامی پیشی گرفته است

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: ایران در سال 2017 در بین كشورهای اسلامی بیشترین تولیدات علمی را داشته و در 6 ماهه نخست سال 2018 نیز موفق به كسب دستاوردهای بیشتری در این زمینه شده است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر رضا ملك زاده روز پنجشنبه در مراسم بزرگداشت استاد «پرویز طوسی» در سالن همایش بیمارستان شهدای تجریش، با اشاره به اینكه در سال 2018 فاصله ایران در حوزه تولید علم از كشور تركیه هم بیشتر شده است، افزود: در این مدت توانستیم پانزدهمین كشور در بین 20 كشور تولیدكننده علم در دنیا باشیم و با برنامه ریزی مناسب می توانیم جایگاه بهتری را در آینده به دست آوریم.

* نبود بودجه كافی برای توسعه علم و فناوری
ملك زاده اظهار داشت: هیچگاه بودجه كافی برای توسعه علم و فناوری در كشور نداشتیم و تاكنون سرمایه گذاری مناسبی در این زمینه نشده است.
وی ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه اقتصادی قرار بود تا سه درصد تولید ناخالص داخلی صرف توسعه علم و فناوری شود كه این امر محقق نشد. آنچه بر اساس این برنامه محقق شد، سه دهم درصد بود كه نشان می دهد سرمایه گذاری زیادی در این زمینه نشده است.

* ارتقای كیفیت فعالیت های علمی وزارت بهداشت
معاونت پژوهشی وزارت بهداشت با اشاره به اینكه كیفیت فعالیت های علمی در سه سال گذشته در وزارت بهداشت ارتقا یافته است، افزود: سهم ما در تولید مقالات مجلات یك درصد برتر و پراستناد در سه سال گذشته، رشد بسیار خوبی داشته است.
ملك زاده به افزایش تعداد دانشمندان ایرانی یك درصد برتر دنیا در رشته پزشكی اشاره كرد و گفت: تعداد دانشمندان ایرانی یك درصد برتر دنیا در رشته پزشكی از هشت نفر به 50 نفر رسیده است.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت 10 درصد اعضای هیات علمی را دارد اما 30 درصد تولید علم كشور را به خود اختصاص داده كه این مقدار در حال افزایش است و شاخص فناوری در سال های اخیر از رتبه 106 به رتبه 75 كاهش یافته است.

* تاسیس 1100 شركت دانش بنیان در حوزه سلامت
وی اظهار داشت: در سال های اخیر هزار و 100 شركت دانش بنیان در حوزه سلامت تاسیس شده است كه فعالیت های خوبی در این زمینه داشته اند.
ملك زاده خاطرنشان كرد: این شركت ها تا حدود زیادی مورد حمایت قرار گرفته اند و این روند باید با شتاب بیشتری ادامه یابد.
وی راه اندازی 74 مركز رشد، تولید 340 دارو، تكمیل 11 آزمایشگاه و راه اندازی نظام ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت را از جمله فعالیت های وزارت بهداشت اعلام كرد و گفت: مراكز كوهورت بزرگسالان و جوانان در 23 دانشگاه علوم پزشكی فعال است.
استاد پرویز طوسی از پیشكسوتان و متخصصان پوست است كه امروز (25 مرداد) با حضور جمعی از مسئولان مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفت.
علمی*1201*9294*1834
۰ نفر