به گزارش ايرنا، اكبر ميرشكار روز پنجشنبه در نخستين جلسه شوراي ملي سالمندان قم در سالن جلسه هاي معاونت سياسي استانداري اين استان اظهار داشت: با هدف آرامش سالمندان و برخورد محبت آميز و مهربانانه با اين گروه از جامعه براي ارايه خدمات مددكاري به آنها از مددكار زن استفاده مي شود.
وي همچنين نسبت مردان به زنان سالمند تحت پوشش كميته امداد قم را همانند كل جمعيت سالمندي كشور 55 به 45 درصد عنوان كرد و افزود: مددجويان سالمند كميته امداد استان با مشكل هاي زيادي مواجه هستند كه يكي از اساسي ترين آنها بيماري است، به نحوي كه 10درصد آنها بيمار هستند.
وي با بيان اين كه براي تامين پوشاك مناسب 847 مددجوي سالمند كه به علت بيماري و كهولت سن زمين گير شدند، ساليانه بالغ بر10ميليارد ريال هزينه مي شود، گفت: برخي از اين سالمندان از داشتن خانه و سرپناه و حتي يك اتاق كوچك نيز محروم هستند و در خانه فرزندان و نزديكان خود زندگي مي كنند و در مواقعي نيز مورد بي مهري قرار مي گيرند.
ميرشكار، تنهايي را از ديگر مشكلات سالمندان بر شمرد و افزود: برخي از اين افراد فاقد فرزند هستند و اين قدر تنهايي و نبود نشاط به آنها تحميل شده كه دچار افسردگي مي شوند و نياز مبرم به اردوهاي تفريحي و زيارتي دارند.
وي با اشاره به اعزام 2 هزار تن از سالمندان تحت پوشش به مشهد مقدس در سال گذشته، خاطرنشان كرد: در بين اين سالمندان اشخاصي وجود داشتند كه پس از 70سال زندگي يك بار نيز به مشهد تشرف پيدا نكرده بودند و اين اردو در تقويت روحيه آنها تاثير بسزايي داشت.
ميرشكار، ازدواج را راه حل مشكل تنهايي سالمندان عنوان كرد و افزود: متاسفانه ازدواج سالمندان از سوي خانواده ها با مشكل مواجه است و فرزندان از ازدواج پدر و يا مادر سالمند خود جلوگيري مي كنند.
مديركل كميته امداد قم با اشاره به اين كه از اسفندماه سال 96 به صورت آزمايشي طرحي را براي ازدواج سالمندان آغاز كرديم، اظهار كرد: در 2 ماه گذشته 27 تن از سالمندان بيوه، مطلقه و بي همسر كميته امداد استان ازدواج نمودند.
** مديركل تامين اجتماعي قم نيز در اين جلسه با اشاره به اين كه 750هزار تن از جمعيت حدود يك ميليون و 300هزار نفري قم تحت پوشش تامين اجتماعي هستند، افزود: 130هزار تن از اين جامعه آماري با بعد يا ضريب خانوار 3.2 درصد كه حدود هشت درصد كل جمعيت را در بر مي گيرند، كارگر هستند.
علي اصغر دادخواه، جمعيت بازنشستگان تحت پوشش را نيز 35 هزار تن و به همراه خانواده هاي آنها 80 هزار تن برشمرد و گفت: به منظور ارايه تسهيلات و خدمات رفاهي كانون هاي بازنشستگي ايجاد شده كه اعزام به سفرهاي زيارتي و راه اندازي صندوق قرض الحسنه از خدمات آن به شمار مي آيد.
** معاون سياسي، امنيتي، اجتماعي استانداري قم نيز در پايان اين جلسه با بيان اين كه امروز چشم اميد سالمندان به حمايت ها و كمك هاي مردم و مسئولان دوخته شده، تكريم آنها را ضروري برشمرد.
محمد رضا هاشمي با تاكيد بر تشكيل سازمان هاي مردم نهاد سالمندي، گفت: سالمندان به هيچ وجه نيازمند نگاه ترحم آميز ما نيستند، ولي مطابق آيين نامه هيات دولت مصوب سال 83 جلسه هاي شوراي سامان دهي سالمندان بايد به صورت ماهيانه و منظم با حضور همه دستگاه هاي اجرايي مربوطه برگزار شود و اين شورا يكي از 86 كميته، كارگروه و شوراي زير مجموعه حوزه معاونت سياسي استانداري محسوب مي شود.
7403 / 1175
مديركل كميته امداد قم:
نظام مددكاري چهار هزار سالمند كميته امداد قم تغيير كرد
۲۵ مرداد ۱۳۹۷، ۱۶:۲۵
کد خبر:
83003311
قم - ايرنا - مديركل كميته امداد امام خميني(ره) قم با اشاره به اين كه 11هزار تن از جمعيت 85 هزار نفري سالمندان قم، تحت پوشش اين نهاد قرار دارند، گفت: در سال جاري نظام مددكاري چهار هزار تن از اين سالمندان تغيير كرد.